5 és fél hetes babám ha ébren van, igényli, hogy kézben legyen, és elaludni is csak kézben tud. Nem akarom elkényeztetni vagy felszoktatni, hogy utána ne tudjak tőle mozdulni, de sírni is képtelen vagyok hagyni a kis drágámat! Tapasztalat, idősebb anyukák??
2009. dec. 15. 13:49
1/10 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok:))))
23 hetes kismama
2009. dec. 15. 13:55
2/10 anonim válasza:
szia.őt még nem tudod elkényeztetni.viszont szüksége van melegségre,az illatodra.szerintem próbáld meg bebugyolálni egy meleg plédbe,és tedd oldalt fekvésben,vagy tedd be a babakocsiba.A babák nem szeretik a tágas helyet,és a hűvöst.és most kezdhet el fájni a pocija is.az ellen sok szer van ami segít,próbálkozz.mindenkinél más válik be,nekem egy darabig az espumisan csepp,aztán jó volt az angol víz is.de a leghatásosabb az aktivátor volt,most az kap fogzásra is.próbálkozz ezekkel,nem rontod el a babád,most de ha mindig igy lesz akkor bizony elronthatod.
2009. dec. 15. 13:58
3/10 anonim válasza:
4 éves lányom és 2 éves fiam gyakran volt kézben. nem bántam meg a lányom mai napig velem alszik, és iszonyú bújós, anyás. a fiam ( ugyanazzal a neveléssel!!) jobban szeret egyedül játszani, és kifejezetten idegesíti ha kézben altatom, egy ágyban sem hajlandó aludni velem. én megadom mindkettőnek, amire épp szüksége van...nem sokáig lesznek ilyen picik.
2009. dec. 15. 13:58
4/10 anonim válasza:
ja,sírni ne hagyd,azt nem is kell.az első fiamnál a meleg pléd és a babkocsi bevált,nem szokta meg,simán aludt utána az ágyában.2.voltam
2009. dec. 15. 14:00
5/10 anonim válasza:
nálunk első kisfiunkat 8 hónapos (!) koráig csak ölben ringatva tudtuk elaltani, akkor leszoktattuk róla mert terhes lettem.. :) Azután úgy altattuk, hogy lefektettem hasra a nagyágyunkra és melléfeküdtem és 5 perc alatt elalszik. Most 18 hónapos és csakis így alszik el. egyedül nem. de nem baj, ezért vagyok az anyuja :)
Közben megszültem (7 hete) és Ő úgy aludt el, hogy 3 hetes koráig magától a kiságyban, azóta ő is ölben. na de ez van. én szeretem ha hozzámbújik, bár tudom, hogy így lehet ő sem fog egyedül tudni elaludni. de úgy gondolom, hogy ha az első kisfiunknak megadtuk ezt a lehetőséget, akkor a másodiknak is meg kell!! és ha belefáradok is így fogom altatni :)
2009. dec. 15. 14:14
6/10 anonim válasza:
Egy éves múlt a fiam.Picinek mindig kézben volt,úgy altattam.Sőt éjjel is úgy aludtunk,hogy a mellkasomon-hasamon aludt.Egyszerűbb volt nekem,mint állandóan felugrálni hozzá.Hasfájás miatt is napközben mindig rajtam volt,mint egy kis majom:)Aztán ahogy nagyobbacska lett,elmúlt a hasfájás és szép lassan beszokott az ágyba.Ha igényli még most is magamra fektetem:)És általában úgy alszik el,ha elringatom.Lehet,hogy nem jó módszer,de nálunk ez vált be.A két nagy lányomat is így altattam.Kinőtték.Meg lehetne "tanítani" aludni,de én nem vagyok híve ennek.Majd,ha érett lesz rá akkor aludni is megtanul,úgy ahogy eljön az ideje a mászásnak,járásnak,bilizésnek is.Bocs,ha kicsit hosszú voltam.Hallgass a szívedre és cselekedj úgy ahogy a babádnak jó.
2009. dec. 15. 14:25
7/10 anonim válasza:
Jo olvasni,hogy más is így altatja a babáját.Szerintem,baba fuggo,hogy mennyire igényli a kézen levést.én is inkább tartogatom,minthogy agyonsírja magát.
2009. dec. 15. 14:41
8/10 anonim válasza:
Á, dehogy bánod meg! Én kb. 15-16 hónapos koráig cipeltem a lányom, úgy altattam. No akkor már úgy gondoltam, ezt elszúrtam. De most már nem igényli, magától leszokott róla. Ilyen picit, mint a Tiéd, még nem tudsz ilyennel elrontani. Arra figyelj, hogy kb. 3 hónapos korától próbáld a kiságyában altatni, akkor még egyszerűbb lesz rávenni. Akkor is lesz sírás, de sokkal könnyebb, mint egy majdnem 1 évest rászoktatni. 19 hónapos kislány anyukája.
2009. dec. 15. 14:42
9/10 anonim válasza:
4 gyerekem van,mindig felvettem őket,ha kérték.Egyikük sem lett elkényeztetett,túl anyás,hisztis,sőt.
Nézz utána a "kötődő nevelés"-nek,ez a módszer vallja azt,h a babáknak,gyerekeknek nem csak fizikai szükségletei vannak amiket ki kell elégíteni,hanem érzelmiek is,amikre ha figyelünk,sokkal magabiztosabb,stabilabb gyereket nevelhetünk.
Kedves Válaszolók! Mindenkinek köszönöm a hasznos hozzászólásokat! Én is úgy vagyok vele, hogy 1. olyan gyorsan eltelik ez az idő, amíg ilyen picik és lehet őket babusgatni, 2. nincs szívem sírni hagyni és nem is szabad! Csak néhányan szóvá tették és az ellenkezőjét javasolták, tudjátok, hogy van ez, mindenki okoskodik! :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!