Testvér kérdés? Jó ha van testvére? Hány év korkülönbség az ideális?
Sziasztok!
Nekem nincs testvérem, így nem tudom milyen ha van :) gondolom más egyke is így van :)
Van egy gyerekem és úgy érzem neki mindent meg tudok adni, van időm játszani vele vagy megvenni dolgokat, nyilván normális keretek között. Ha lenne tesója akkor félek menne a civakodás. Tudom a szülőkön is múlik, de nekünk nincs tesónk, így félek ezeket a helyzeteket sem tudnánk úgy kezelni, nincs tapasztalatunk. Vagy hülyeség?
Meg egy gyereket az ember jobban figyelemmel tud kísérni, ha megyünk valahová és nem két felé szaladnak.
Gondoltam hátha másban is felvetődtek ezek a kérdések.
Na ilyenektől is félek
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
pont most olvastam bele... lehet nem kéne :)
Én vagyok az első, akit úgy "lepontoztak". :) Nem zavar, ne aggódj, sok erre a rosszindulatú ember, megszoktam, fel sem veszem. :) Alatta a szocializációs, bilizéses hozzászólást is én írtam.
Amit linkeltél, az egy gáz helyzet. Az egyik barátnőm is így van a gyerekekkel, náluk is éppen 2 év a korkülönbség, és a kicsi (a fiú) majd hogy nem terrorizálja a nagyot (a lányt). Üti, veri, rugdossa, dobálja, bármihez hozzáér a nagy, a kicsi máris elveszi tőle, tényleg borzalmas. De őket az anyukájuk elég gáz módon nevelte, mert az volt az elve, hogy a nagy okos, a nagy adjon oda mindent a kicsinek, hagyjon rá mindent, mert ő még kicsi. Hát ez lett a dolog eredménye.
Egy gyermeknél is kell egy határozott következetesség, és ugyanígy kettőnél is. Talán hatványozottabban, mert több összetevő játszik szerepet a dologban, így biztosan nehezebb is megtalálni a helyes utat. De én ugyanazt mondom, amit fentebb is mondtam már neked: abszolút megéri a testvér, de nyilván csak annyi, amennyit emberileg te személy szerint el tudsz vállalni. :)
Nem értem miért pontoznak le titeket, mert hasznos a válasz, az hogy valaki nem úgy ért egyet vele, az nem azt jelenti hogy haszontalan.
Amúgy szerintem megvannak a típikus témák amiknél sokan lepontozzák az embert ilyen a szoptatás téma például.
Belegondoltam, hogy végülis egykét sem biztos, hogy könnyű nevelni, mert ugye ott ő mindent megkap, legalábbis több mindent lehet megvenni, mert nem kell még a tesónak is venni valamit, így gondolom többet költenek egy egyszem gyerekre, meg csak ő van, így nyilván neki próbálnak örömöt szerezni, na most azért az életben akárcsak az ovi, suliban nem így van. Ott már közösség van és bizony ott is vannak konfliktusok és lehet talán nehezebben tudja majd kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!