Pelenkás baba vizelet gyűjtése?
Figyelt kérdés
Holnap viszem a 4 hónapos babámat vizelet és vér vizsgálatra. Kaptunk egy zacsit és egy csövet. Én rá is ragasztottam a zacsit most délután mert a doki nem mondta, hogy reggeli első pisit kellene vinnem. Van ilyen picinek reggeli első pisije? nappal éjszaka is 4-5 óránként eszik. Mennyi pisi kellene, most kb. félig van a cső. Több ideig kellett volna hagyni rajt a zacsit? Össze önthetek 2 zancskó pisit, hogy meglegyen az egy üveg?2014. márc. 12. 19:04
1/9 anonim válasza:
Elegendő volt már, de úgy emlékszem mi ez zacsi pisit gyűjtöttünk és nem volt feltétel, hogy reggeli első legyen. Akkor még pici volt a kislányom, ha jól emlékszem késő este tettem rá, hogy minnél frissebb legyen.
2/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor lehet korai volt valóban rátennem. Mert mi holnap 1 órára visszük, utána még megyünk kardiológiára és ezért ilyen későn megyünk a laborba. Csak én meg túl akartam rajta esni, hogy meglegyen a pisi, mert a doki azt mondta ha meg van a pisi tegyük hűtőbe. Hát ezt lehet akkor most elrontottam? :S Vegyek üvegcsét a patikában? (gondolom ott lehet venni, vagy nem ?)
2014. márc. 12. 19:19
3/9 anonim válasza:
Igaz,nekem 2 éves volt a fiam,amikor először használtuk,én fürdés után tettem rá,és amikor belepisilt akkor levettem és az üvegbe töltöttem és ment a hűtőbe. Tény én már reggel vittem leadni. Ott megkérdeztem,hogy nem-e baj,hogy esti és azt mondták,hogy nem a legjobb,de ha van benne valami az látszik akkor is,ha előző napi.
4/9 anonim válasza:
Mi rendszeresen (havonta) adunk le vizeletet vesetágulat miatt. 1 éves a lányom. Nekünk mindig kiemeli a doki, hogy aznap reggel tegyem fel a zacskót, amikor visszük a pisit, hogy minél frissebb legyen a vizelet (minél tovább áll, annál több baktérium szaporodik el benne), és természetesen rögtön tegyük hűtőbe. A mennyiséggel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy ha már 15-20 ml van, akkor az elegendő.
5/9 anonim válasza:
Szerintem a patikában tudsz üvegcsét venni, ha kell.
6/9 anonim válasza:
*elegendő - régen akart lenni, csak telefonról írok és a billentyűzet mindig kiszúr velem.
az első válaszoló vagyok.
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha kinyit a patika gyorsan leszaladok és veszek csövet meg akkor ilyen zacsit is, gondolom ezt is lehet ott venni, de a mennyiséggel még mindig nem tudom mi legyen, amikor ezt levettem róla akkor is folyt mellette ki valamennyi mert a pelus is pisi volt (nem azért mert olyan sokat pisilt) Talán rosszul tettem rá vagy nem tudom, pedig beletettem fütyikét, heréket mindent. :D
2014. márc. 13. 06:39
8/9 A kérdező kommentje:
Ha valaki erre járna. Nem lehet 2 pisit össze önteni, tehát ha egyik esti a másik reggeli. Egy ujjnyi (ujjpercnyi) vizelet elég. Ha előző napi a vizelet akkor hűtőben tartva lehet vinni másnap a laborba. 24 óránál ne legyen idősebb a pisike. Patikában lehet venni zacsit is és edénykét is. (Én össze öntöttem végül 2 pisit, így holnap viszem az új adagot.)
2014. márc. 13. 17:18
9/9 anonim válasza:
Köszi, hogy kiírtad a fejleményeket, egyszer még jól jöhet az infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!