Ha belefőzöm a babám teájába a cukrot vagy, ha utána teszem bele, akkor hashajtó hatású?
Figyelt kérdés
És hány napig normális, ha nem kakál egy anyatejes baba?Van valami jó módszer, amivel segíteni tudnék a székrekedésén?2008. júl. 22. 19:19
1/4 anonim válasza:
A sima cukor semmiképp sem ilyen hatású, ráadásul lassítja az emésztést.
Az anyatej laktóz, vagyis tejcukortartalma alapvetően székletlazító hatású.
Ha a babának 2 napig nincs széklete érdemes a védőnőt kérdezni, mert ha pl a tejed tápanyagtartalma csökken, akkor a babának nincs felesleges bevitt tápanyag, amiből lenne széklete.
3/4 anonim válasza:
Az én kisfiam 11 hetes, a védőnőnk szerint 5-6 nap még nem gond.Nálunk 1 hete nincs széklet,de nem sírósabb mint eddig, jól alszik úh nem okoz neki különösebb gondot.Próbáltam lázmérőzni, adtam neki levolac-ot de semmi eredménye. Holnap kipróbálom a glicerines kupot hátha az segít. Az anyatejet teljesen fel tudja dolgozni a szervezetük azért lehet, hogy napokig nem kakilnak.
4/4 anonim válasza:
Nekem is 11 hetes a babám a 6.héttől 3 héten keresztül nem bírt kakilni, 5-6 nap után csak 1/4 glicerines kúppal sikerült. Nem használt sem a lázmérő, sem a szélcső, sem a kamilla tea. De már helyre jött, arra gondoltam az miatt volt, hogy nem ittam tejet, mostmár újból iszom, és van széklet. De lehet, hogy hülyeség? Nincs összefüggés?.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!