Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hetes kisfiam mindig jobbra...

7 hetes kisfiam mindig jobbra akarja hajtani a fejét, ha lefektetem vagy a hordozóba teszem. Ilyenkor a teste is arra hajlik, úgy szoktam megigazítani! Ez baj? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 13. 14:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet kötött az izomzata egy kicsit. Próbáld meg mindig átfordítani a másik oldalra. Szerintem majd említsd meg a dokidnak is, lehet tornáztatni kell majd. De a fény úgy jöjjön a kiságyban is hogy a másik irányba kelljen fordítania a fejét.
2009. dec. 13. 14:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is ez van.A védőnő szerint valószinüleg kevés volt a hely a pocakban,és ebben a tartásban volt sokáig.Ennek eredményeképp a nyaki izomzat egyik oldala megnyúlt,mig a másik picit merevebb.Azt tanácsolta,hogy fekvő helyzetből a csuklóinál fogva óvatosan húzzam őt ülő helyzetbe,igy erősödik a nyaki izomzata.Minden szopi előtt 4-5 ször.Csináljuk,és sokat javult azóta:)
2009. dec. 13. 15:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves második! köszönöm a tippet! Ti ezt milyen kortól csináltátok?

Elképzelhető, hogy nem volt helye rendesen, mer nagyon hosszú és nagy baba volt már akkor is!

2009. dec. 13. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:
második vagyok.3 hetes korától.Most 6 hetes:)
2009. dec. 13. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt. Mindig bal oldalra forult, arra fordította a fejét. Hason utált lenni, a fejét nem tudta tartani és "C" alakban hajlott a háta. A kis redők és hurkák nem voltak szimmetrikusak a testén, főként a lábán. Ölben tartva kifeszítette magát és kis karjai lógtak hátra. A szoptatás nem ment rendesen és a cumisüvegből való etetés is nehézkes volt.

Ha ilyen tüneteitek vannak még a leírtakon kívül, akkor lehet, hogy hypotón, mint az enyém. (Az ülésbehuzogatás helyett tornára vittem-Dévény.)

Ha csak a fejtartás a gond, akkor például ezeket tudod tenni:

A kiságyban mindkét oldalra tedd felváltva, alvás közben is fordítsd el a fejét a másik irányba! Színes, zenélő játékokkal késztesd arra, hogy a színek, hangok felé forduljon abba az irányba, amaerre nem szeret (vagy esetleg nem tud).

Kívánom, hogy mihamarabb helyrejöjjön!

2009. dec. 13. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!