Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az, hogy sokan...

Miért van az, hogy sokan elitélik azt aki 6 hó elött anyatejen kivül mást is ad a babának?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy egy 4-5 hónapos babának már nem ártalmas ha mást is eszik, főleg ha szívesen fogadja. De az embert rögtön lehurrogják, ha ezen a véleményen vagy. Most éppen a szoptatás a "trendi"? Nem vagyok szoptatás ellenes, mert én is szoptatom a babámat, csak már nagyon idegesítő.
2008. júl. 22. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
szia,akkor engem is lehurroghatnak,mert 4 hetes és sajnos kell neki tápszert is adnom:)
2008. júl. 22. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
57%
Szia! Igen, mostanában az a jó anyuka, aki termeszétes úton meg tudja szülni a babáját, és tudja szoptatni 2 éves koráig, hozzátáplálás nélkül. Persze tényleg a legjobb a babának, ha szopik, de szerintem is ha már élvezi az ízeket a baba, akkor nyugodtan lehet neki mást is adni, és nem kell foglalkozni az okoskodokkal. Sok boldogságot a babával!
2008. júl. 22. 13:59
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
Ne foglalkozz velük, szerintem csak le vannak maradva, vagy csak simán kötözködni akarnak. Én is kaptam már négy hónaposan más ételt , azt hiszem almát, anyukám elmondása szerint, és mégis itt vagyok semmi bajom. Hagyd őket figyelmen kívül, te így látod jónak, ők meg amúgy. Szerintem, ha látják, hogy nem érdekel a véleményük, előbb utóbb abbahagyják majd a csesztetést.
2008. júl. 22. 13:59
 4/10 anonim ***** válasza:
38%

Mert tökéletesen elég az anyatej a babának és nem biztos hogy 3-4 hósan meg tudja emészteni pl. a krumplit vagy a répát a rostjai miatt. Ártalmas mert tönkre teszi a bélrendszerét, kiirtja a flórákat. Almával pedig egyáltalán nem jó kezdeni mert savas. Az én fiam 5 hós és csak szopik és elég neki, több mint 7 kg. Sok anya divatból nem akar szoptatni mert nyügnek tarja egyszerübb a tápszert beborítani a baba szájába. A fiam nem cumizik, cumisüveget se használunk és remélem tápszer se kell neki soha. Ez lenne az ideális.

Csak akarni kell!!!

2008. júl. 22. 14:17
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Sajnos nem csak akarni kell. Nagyon sok édesanya szeretné szoptatni a babáját, és ezért mindent megtesz, de van aki nem tudja , attól ő még nem rossz anya, mert tápszert ad a gyerekének anyatej helyett. Mit csináljon, ha hiába akarja?
2008. júl. 22. 14:29
 6/10 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Én egyáltalán nem tudtam szoptatni a kicsimet. Azért mert ő egyébként is olyan bébi, aki lusta megdolgozni a kajcsiért, másrészt pedig autoimmun beteg vagyok és szteroidot kell szednem. Ez befolyásolta nagy mértékben a tejtermelődést. Így maradt a tápszer és kapunk női tejet az anyatejgyűjtőből.

2008. júl. 22. 14:52
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
Jó a szoptatás , de döntse el mindenki maga hogy mit fogad meg a tanácsokból!Én nagyon sokáig szoptattam ,valaki erre azt mondaná le a kalappal,hát én meg lebeszélnék róla mindenkit! Nem tett jót a lányommal való kapcsolatomnak hogy 3 évesen is rajtam lógott!Több hónap telt el mire ujra olyan szeretettel tudtam magamhoz ölelni! Kövezzetek meg de így volt .Ha már nem akarjátok szoptatni a picit válsszátok el!Amúgy hiáűba szopiztak sokáig(na nem ennyire) a gyerekeim mindedjik igyényelte a cumit is.A hozzátáplálást meg szerintem gyereke válogatja , kit mikor kezd el érdekelni!
2008. júl. 22. 14:53
 8/10 anonim ***** válasza:
36%
Én is szoptatok, CSAK. A kizárólagos szoptatás nem hullik az ember ölébe, rengeteg kitartás, utánajárás és türelem kell hozzá. Na meg hiszti a kórházban, hogy ne adjanak neki semmit. A babák nem úgy születnek, hogy tudnak szopni, nálunk is gond volt, de nem adtam neki cumisüveget, meg tápszert így kénytelen volt. Most 6 hónapos lesz a kislányom, és majd most fog csak kapni gyümölcsöt, még vizet sem kapott soha. És olyan nincs, hogy van aki igényli a cumit, hisz nem is ismeri:)) Egyszerűen csak komfortszopizni kell hagyni, attól termelődik a tej. Igen, fárASZTÓ, DE azért vállaltunk babát, mert készek vagyunk rá.
2008. júl. 22. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Az én fiam már 2 és fél hónaposan kapott almát, mert én ilyen ELMARADOTT RÉGIMÓDI vagyok, és nem érdekel mások véleménye!!!! Annak idején engem is így etettek, meg tesómat is, és egyikünk se allergiás (almára allergiás embert én még az életben nem láttam). Nincs ebben semmi rossz. Manapság amúgy azért van annyi ételfóbiás gyerek, mert sokáig nem ismerik meg az ízeket, meg hogy valami sűrűbb állagú. Egy csomó gyereknek egyszerűen nem lehet mit főzni, mert nem eszik meg semmit, csak egy-két ételt, és ez arra vezethető vissza, hogy későn kezdtek el neki szilárd ételeket adni. Én igen is a régi módszerre esküszöm, és nem azért, mert olyan barom öreg vagyok, 21 éves vagyok csak, hanem azért, mert bölcsödében dolgoztam amíg GYED-re nem mentem és borzalmas, hogy a gyerekek többsége nem eszik meg semmit. Volt egy kisfiú, két éves volt, az annya reggel hozta, mielőtt otthagyta még megszoptatta, amikor érte jött, a fia már sírt a ciciért, és a gyerek ebédkor csak és kizárólag a levest volt hajlandó megenni, semmi mást, ja és tehéntejet se kapott még soha az életben, szóval nagyon durva volt. És nem egy ilyen gyerek volt, ha nem is enniyre durván, de ez volt a tendencia.
2008. júl. 22. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:
49%
teljesen igaza van az utolsó hsz-nak!!!
2008. júl. 22. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!