Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudsz másik lázcsillapító...

Tudsz másik lázcsillapító kúpot babáknak mint a Germicid-c?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 napja lázas, a nurofent (szuszpenziót) úgy kell beleerőltetni, hiába a gyümölcsös íz, meglátja a pipettát már zárja a száját. Kanállal is próbáltam, úgysem megy. A germicid-c kúpot adtam neki, de csak 6 óránként lehet. Esetleg ibuprofen tartalmú végbélkúp? Tudsz ilyet?
2014. márc. 2. 16:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Van még a Mexalen is, de az is paracetamol hatóanyagú.
2014. márc. 2. 22:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Noraminophenazoni az a germicid helyett lesz majd 3 éves kortól.

én a mexalent, nurofent és a Noraminophenazonit szoktam váltogatni 4 óránként (egyébként a germicidet csak 8 óránként lehet, nem hat!), de enyém nagyobb.

viszont én azt tettem mindig, hogy bementem a gyógyszertárba, elmondtam milyen vényköteles van itthon és azokhoz szeretnék más hatóanyagú szirupokat/ kúpokat.

eddig mindig tudtak segíteni ;) és egyébként van több is amit nem reklámoznak, így olcsóbb is és ugyanolyan jó. szóval megéri a gyógyszertárban megkérdezni

2014. márc. 2. 22:29
 13/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

Elmegyek vele az orvoshoz, mert éjjel is váltófürőzni keleltt, igaz kb 5 percig bírta benne, és nem is vitte le csak 38,5-ig a lázát, pedig mégegy kúpot is kapott...

És köhög is....

Igazából nem értem,hogy miért nem viszi le a lázát a germicid, pedig az van a betegtájékoztatón,hogy erős lázcsillapító...

Kiváncsi vagyok,mit mond az orvos....

2014. márc. 3. 06:24
 14/16 anonim ***** válasza:
8-s vagyok. A kórház után mi is bejelentkeztünk a gyerekorvosnál, 3 napnál tovvabb tartó láznál kell is, kiderült, hogy kezdődő tudőgyulladás is van, attól jön mindig elő a láz (mindig hajnalra lázasodott be),ugyh 10 napos antibiotikum kúrán vagyunk. Azt mondta a gyerekdoki, hogy nagyon durvák most a vírusok és szinte minden kis betegének, akinek influenza-szerű tünetei voltak tovább tartott a láza és már hallott valamit a tüdejükben. Remélem nálatok nem lesz ilyen rossz a helyzet! Jobbulást kívánok!
2014. márc. 3. 08:02
 15/16 A kérdező kommentje:

Most jöttem a gyerekdokitól. Ő is antibiotikumot írt fel neki és egy másik lázcsillapítót, ami erősebb a germicidnél.

Ezeket váltottam ki plusz egy doboz nurofen kúpot. Kiváncsi vagyok, estére ha felmegy a láza, ez az erősebb lázcsillapító segít e, vagy megint váltófürdő fog kelleni...

Utolsó: A fiamnak 7 napig kell antibiotikumot szednie.

Nagyon sokan voltak a rendelőben, szó szerint tömegnyomor volt...

2014. márc. 3. 11:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Noraminophenazoni újszülött kortól is van (alacsonyabb hatóanyagtartalommal).

Jobbulást a gyermeknek, kedves Kérdező!

2014. márc. 3. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!