Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babakötvényt hogy kell...

A babakötvényt hogy kell igényelni?

Figyelt kérdés
2008. júl. 22. 10:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%
Szia.Az én fiam 5 hónapos.Most kaptam a Magyar Államkincstártól egy levelet(benne van a baba adószáma is),amiben leirják,hogy itt(MÁK)elhelyeztek a babakötvényre pénzt,AMIT áttehetsz valamelyik bankba,hogy könnyebb legyen rátenni pénzt(évi 120.000ft-ot lehet maximum).Amúgy ha bemész bármelyik bankba és megkérdezed,elmondják!vagy adnak szórólapot róla. Én a K&H-ba fogok most menni,ott kézségesek nagyon:-) Sok sikert!
2008. júl. 22. 11:20
 12/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat az utolsó 3 már érthető volt
2008. júl. 22. 12:04
 13/14 anonim ***** válasza:
92%

A babádnak legyen lakcímkártyája és taj kártyája. A máktól kapsz egy igazolást, hogy ki kapja a családi pótlékot, gyest/gyedet és az anyasági támogatást. Ez nem lehet 30 napnál régebbi.(persze tuti régebbi lesz, mire megjön a másik papír...) Ettől függetlenül kapsz majd még egy igazolást, amin szerepel a baba adószáma, és ezekkel együtt kell elmenned a kiválasztott intézménybe, és úgy tudod megköztni a te személyes irataiddal együtt a babakötvényt.

TEhát csak várj, amíg a két igazolás megjön, és megvan a baba adószáma is. Utána mehetsz bankba:-)

2008. júl. 22. 21:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor kell bankba menni, ha havonta még fizetni is akartok a kapott pénz mellé. Egyébként az Államkincstárnál kamatozik a babád pénze 18 éves koráig.
2009. jún. 24. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!