Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babakötvényt hogy kell...

A babakötvényt hogy kell igényelni?

Figyelt kérdés
2008. júl. 22. 10:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell igényelni,maguktól küldik.3hónapja szültem és 1hete kaptam meg.
2008. júl. 22. 10:48
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Illetékes MÁK-tól kell igazolás, hogy ki kapja a csp-ot és hogy megkötheted a Babakötvényt. Babádnak Adószám, TAJ-kártya, lakcimkártya. Bármelyik banknál köthető.
2008. júl. 22. 10:48
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Az első válaszolónak: Szerintem Te csak értesitést kaptál, hogy az állam a született pici nevére kiállitotta Babakötvényt, de az még nincs megnyitva. Bankba be kell menj és behelyezni egy számlára.
2008. júl. 22. 10:50
 4/14 anonim ***** válasza:
40%
Első válaszoló vagyok.Ez érdekes én nem adtam le semmilyen papirt mégis küldték.
2008. júl. 22. 10:51
 5/14 A kérdező kommentje:
nos akkor várjam az értesitést és azzal mennyek a bankba vagy most mi?
2008. júl. 22. 10:52
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van,köszi! elolvastam és tényleg menni kell bankba,vagy a kincstárnál is lehet számlát nyitni.
2008. júl. 22. 10:54
 7/14 anonim ***** válasza:
44%

Persze, hogy automatikusan küldik az értesitést, mivel bejelentetted,hogy picid született, gondolom kaptál anyasági támogatást, csp-ot is ők utalják, de a továbbiakat Neked kell intézni. Kell adószám, ki kapja a csp-t, arról igazolás, stb. A bankban elmondják. Ja, 30 napnál nem lehetnek régebbik ezek az igazolások.

A bank akkor nyit egy számlát, amire elhelyezi az államtól kapott 42 ezer valamennyi pénzt a gyermek 18 éves koráig kamatozik, arra fizethetsz is, de ha nem nyitsz számlát akkor nem kap a gyermek semmit.

2008. júl. 22. 10:56
 8/14 A kérdező kommentje:
lehet hogy érthetetlen vagyok de valaki leirná pontosan mit csináljak.most üljek várjak az igazolásra vagy menjek és intézzek v.mit?
2008. júl. 22. 10:58
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Legyen a gyereknek adószáma,tajszáma és minden ilyen szar rendben.Aztán mikor megjön az értesítés,bemész a MÁKhoz kérsz egy igazolást a családi pótlékról.

Utána beflangálsz egy bankba,ahol ezeket a papírokat megmutatod,és megnyitják a számlát a gyerek nevére,amihez csak a 18. születésnapja után férhet hozzá.Addig lekötik,esetleg fix hozamú betétekben tárolják.Te is fizethetsz bele pénzt,ha szeretnéd.

B verzió:

Bemész a megkapott értesítővel a bankba,és ott részletesen elmondják,hogy mit csinálj.

2008. júl. 22. 11:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem várd meg a MÁK-tól a papírt, amely tartalmazza az adószámot. Vagy igényeld meg az APEH-től. Ha megkaptad, kérj igazolást szintén MÁK-tól, h a családi pótlékot ki nevére küldik (a babkötvény /Start szla/ felett az lehet rendelkező, aki kapja a csp-t, neki kell mindent aláírnia a baba helyett). Majd sétálj be vmelyik bankba, vidd a személyidet, lakcím kártyádat + a babáét is és máris nyithatod neki a szlát. Vagy apuci, ha ő kapja a csp-t. De ha nem nyitod meg a szlát, akkor az államnál kamatozik az a pénz. Ja, az igazolás tényleg ne legyen 30 napnál régebbi!

Bankos voltam, most 7 hetes a babám. De még én sem kaptam adószámot. Remélem segítettem.

2008. júl. 22. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!