A babakötvényt hogy kell igényelni?
Persze, hogy automatikusan küldik az értesitést, mivel bejelentetted,hogy picid született, gondolom kaptál anyasági támogatást, csp-ot is ők utalják, de a továbbiakat Neked kell intézni. Kell adószám, ki kapja a csp-t, arról igazolás, stb. A bankban elmondják. Ja, 30 napnál nem lehetnek régebbik ezek az igazolások.
A bank akkor nyit egy számlát, amire elhelyezi az államtól kapott 42 ezer valamennyi pénzt a gyermek 18 éves koráig kamatozik, arra fizethetsz is, de ha nem nyitsz számlát akkor nem kap a gyermek semmit.
Legyen a gyereknek adószáma,tajszáma és minden ilyen szar rendben.Aztán mikor megjön az értesítés,bemész a MÁKhoz kérsz egy igazolást a családi pótlékról.
Utána beflangálsz egy bankba,ahol ezeket a papírokat megmutatod,és megnyitják a számlát a gyerek nevére,amihez csak a 18. születésnapja után férhet hozzá.Addig lekötik,esetleg fix hozamú betétekben tárolják.Te is fizethetsz bele pénzt,ha szeretnéd.
B verzió:
Bemész a megkapott értesítővel a bankba,és ott részletesen elmondják,hogy mit csinálj.
Szia!
Szerintem várd meg a MÁK-tól a papírt, amely tartalmazza az adószámot. Vagy igényeld meg az APEH-től. Ha megkaptad, kérj igazolást szintén MÁK-tól, h a családi pótlékot ki nevére küldik (a babkötvény /Start szla/ felett az lehet rendelkező, aki kapja a csp-t, neki kell mindent aláírnia a baba helyett). Majd sétálj be vmelyik bankba, vidd a személyidet, lakcím kártyádat + a babáét is és máris nyithatod neki a szlát. Vagy apuci, ha ő kapja a csp-t. De ha nem nyitod meg a szlát, akkor az államnál kamatozik az a pénz. Ja, az igazolás tényleg ne legyen 30 napnál régebbi!
Bankos voltam, most 7 hetes a babám. De még én sem kaptam adószámot. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!