Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, ha nem tudok...

Mit csináljak, ha nem tudok folyamatosan beszélni a babámhoz?

Figyelt kérdés
Sokszor csak úgy hallgatunk.... Ez hátrányos a fejlődésére? Erőltessem? 2 hós.
2008. júl. 22. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
5%

Én 21 hetes vagyunk és nem igazán szoktam beszélgetni a babához, pedig elméletileg ő már hall is. Ha még te csak két hónapos vagy, akkor pedig főleg nem veszítettél semmit.

Én nem hiszem, hogy ez egy olyan dolog, amit erőltetni kellene, van olyan kismama, aki gond nélkül elcseveg a babának egész nap, van olyan, aki még az utolsó hetekben sem tud hozzá beszélni.

Azt hiszem, hogy én is hasonló leszek. Egyszer-kétszer próbálkoztunk a héten a párommal, ugyanis most derült ki, hogy fiú és most már szólítgatnánk a nevén, de olyan idiótának éreztem magam és nem megy!

Viszont nagyon sokat gondolok rá és nagyon szeretem már most, ez pedig szerintem ők ugyanúgy érzik!

2008. júl. 22. 08:59
 2/9 anonim ***** válasza:
10%

Az előző vagyok: mi 21 hetesek vagyunk...

Elnézést!

2008. júl. 22. 09:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Előző válaszoló: Szerintem a baba már megszületett:-)

Nincssemmi baj. Nem kell folyamatosan beszélni, néha jó csak egymás szuszogását hallgattnia. Én sem tudok mindig mit mondani, de szerintem éppúgy gügyög mint más gyerek:-)

Egy 5 hónapos kislány anyukája

2008. júl. 22. 09:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, szerintem te még csak várod a babád. Nekem már 2 hónapos a lányom.
2008. júl. 22. 09:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Az első vagyok: Basszus, ne haragudj, most ég a pofám! :-S

Általában mindig belépek a Terhesség altopicba, most viszont csak a főrovatot hoztam be és nem figyeltem, hogy ez a babákon belül van... :-D

2008. júl. 22. 09:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Nincs semmi gond, ez bárkivel előfordul! :)

Köszi a válaszokat.

2008. júl. 22. 09:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezen én is sokat gondolkodom, mert én sem tudok gagyogni neki sokáig. Bezzeg a dédi!!:-) Akár 2 órát is egyfolytában:-) Igaz, tanárnéni volt, sok mondókát, mesét éneket tud, beülök hozzá tanulni:-)

Most töltöm én is a neten a versikéket, hogy tudjak neki mondani:-)

5 hetes kislány anyukája

2008. júl. 22. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mindenkinek más a személyisége, vannak nagy dumások és csendesebb emberek. Az is különböző, ki mire tud feloldódni.Én úgy veszem észre, hogy az utóbbi időben divattá vált, hogy a szülők szinte "lyukat beszélnek" a kisgyerekük hasába. Sok helyen azt sugallják, hogy csak így áramlik a szeretet. Szerintem ez másképp van. Egy pici gyereknek vannak antennái olyan jelzésekre, amit mi, dumás felnőttek már figyelmen kívül hagyunk: gesztusok, tekintet, érintések, stb. Ezek természetesen jönnek. Nyilván a hangodat is szereti, de ha szeretettel fölé hajolsz, és csak annyit kérdesz, hogy "hogy s mint ma reggel?", attól ő tökéletesen boldog lesz. Neki is az a legfontosabb, hogy magadat add! Úgyis észreveszi, ha erőlteted, és majd néz nyugtalanul.

Én még csak most várom az elsőt, de sok kisgyerekkel foglalkoztam már szakmámból kifolyólag, és az a tapasztalatom, hogy semmit nem ér a fene sok duma, ha nem természetesen jön. Vannak anyukák, akiknek pár szóval is szuper harmonikus a kapcsolatuk a gyerekkel, és vannak, akiknek be nem áll a szájuk, és mégis gond van. És persze vannak született csiripelők is.

Épp egy barátnőmnek volt a tiédhez hasonló kételye, amikor a lánya pár hetes volt. Ez a barátnőm nem egy nagy dumás, de csupa szív ember. A lánya másfél éves most, és egy nagyon nyitott, értelmes, élénk kisgyerek. Ne aggódj, veletek is így lesz! Te csak magadat add!

2008. júl. 22. 11:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Az utolsó válasz különösen hasznos volt!
2008. júl. 22. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!