Ti szoktatok aludni amig a 1,5-2 eves gyereketek EBREN van?
Nem, soha. Még a 3,5 éves fiam mellett sem.
Igen, mert balesetveszélyes.
felelőtlen szülő az ilyen!
Hogy bezárja a szobaajtót magukra, az még nem megoldás. Mi van, ha a kicsi kipiszkálja valamivel a konnektorvédőt? Ha felmászik az ablakpárkányra és kinyitja az ablakot? Ha megiszogatja anya alkoholos arclemosóját, megeszi az arckrémét, esetleg körbedekorálja a szobát rúzzsal? Ha elesik, beüti a fejét pl. a szekrény sarkába és agyrázkódással fekszik ott a szülőtől kb. 2 méterre, mert az alszik??
A baj hamar megvan- egy felnőttnek ne kelljen már napi rendszerességgel aludni, ha a gyerek ébren van, ez nonszensz.
Egyetlen egyszer történt meg, hogy a gyerek az ágyunkban játszott este, lefekvés előtt, mi aznap a férjemmel össz. 400 km-t autóztunk, és elájultunk mellette, miközben ő nézegette a könyveit. Nem aludtam nagyon mélyen, mert amikor kérdezte, hogy ez mi? akkor mindig válaszoltam valamit, de olyan hulla voltam, hogy már nem futotta semmire (fél kilenckor volt ez, egyébként 1-2 között szoktunk lefeküdni) Kb. fél óra múlva a kiscsaj lekapcsolta a villanyt, mellém bújt, és elaludt. Akkor 20 hónapos volt. Egyébként nem, ő mindig jó alvó volt, 2 hónappal ezelőttig a saját ágyában aludt, mint akit fejbevágtak, ha elálmosodott, önállóan, gondolom ezért sem volt olyan nagy igényem a napközbeni alvásra.
Az ajtót nem tudnám egyébként bezárni, ő kimenne, lazán eléri a kilincset, és azért egy 2 évest nem hagyunk felügyelet nélkül - szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!