A ti 1 éves gyereketek akárhol el tud aludni délután, vagy csak a saját ágyában?
Nekünk nincs autónk, a szüleinktől mesze költöztünk. Nekünk is a kisfiunk bárhol tudott aludni, majd olyan 1 éves kora körül ő is az ágyát részesítette előnyben. Viszont, ha már hosszabb ideje ott voltunk valahol, bárhol elaludt, ebben az időben lett egy alvós állata, azt vittük magunkkal. A tömegközlekedés és a táv miatt reggel indulunk/tunk a mamákhoz, 10-11 között érünk oda, így mire ebéd jön, majd alvás, addigra akklimatizálódik. (Azért írok jelen időben is, mert ez így van a mai napig, most már 2,5 éves.)
DE! A rokonoknak meg kell érteniük, hogy nem minden gyerek egyforma (nekem is van egy barátosném, akinek csak otthon tud aludni a kislánya), és miért jó az, ha semmit nem lehet "kezdeni" a kicsiddel, mert fáradt, nyűgös. Én ilyenkor érzem úgy, hogy, mint anyát nem fogadnak el, mert mindenki jobban tudja nálam, mi a jó a gyerekemnek.
Bárhol. Ha ott vagyok. :)
Babakocsiban ha sétálunk, akkor pedig én sem feltétlen kellek hozzá.
11 hónapos lányom születése óta csak a kiságyában alszik, sehol máshol. Ha anyukámékhoz megyünk, akkor egész nap nem alszik :-(
Anyósékoz pedig ebédig megyünk, aztán ebéd után hazajövünk, mert csak itthon tud aludni.
Nem értem. Mit nem lehet ezen érteni, hogy a gyerek alszik? De most komolyan? Én meg ezt nem értem, hogy valaki nem érti:) Na mindegy....
Az én fiam 11 hónapos, és ő sem alszik el máshol. Délelőtt egyáltalán nem alszik CSAK a saját ágyában. Esetleg a kocsiülésben, de az csak 20-30 perc alvás, azután felébred. Délután nehezen, de inkább altatva az anyósoméknál elalszik,de az nem az igazi, ő is inkább a saját ágyában szeret aludni.
Van utazóágyunk, meg fogom próbálni abban altatni ha megyünk valahova, csak azt is cipelni minden alkalommal hááát... Pedig régebben tényleg könnyen ment, akár séta közben is elaludt a babakocsiban, ma már nem! Annyira érdekli minden, viszont ha elfárad inkább sír, ki kell venni, de elaludni képtelen benne. Régen naponta többször is akart aludni, de már csak napi egy van, de azzal meg úgy vagyok, hogy valahogy legalább az legyen egy normális alvás, ágyban.
Van aki azt írta, bárhol, rokonoknál elaltatja. De nagyágyban, vagy ott is utazóágyban? A nagyágyat nekem is mondogatja a család, de nem megoldás, mert lemászik és leesik (itthon egyszer megtörtént...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!