Akinek nagyon eleven a gyerek adna valami tanácsot?
A legfontosabb tanácsom, hogy készülj lelkiekben, mert az alaptermészete valószínűleg így fog maradni. :) A kézre csapkodástól ne legyen lelkifurdalásod, semmi baja nem lesz tőle, de nagyon kevés gyerek van, akinél ez a módszer bejön. A legtöbbet nem érdekli egyáltalán.
Az a baj, hogy megoldás erre nem nagyon van, csak az idő. Próbáljátok meg a lehető leginkább gyerekbiztossá tenni a lakást, sokat legyetek a levegőn, fárassza le magát, csak abban korlátozd, amiben muszáj, mert mondjuk veszélyes vagy kirívó illetlenség. Nagyobb korában már büntit is bevezethetsz, de ennyi idősen semmi értelme.
Nekem a fiam volt ilyen, most 4 éves, természetesen már nem ön- és közveszélyes, de továbbra is rendkívül eleven, hangos, nagy mozgásigényű gyerek. A játszótéren a csodájára járnak, milyen jó a mozgása. Ennyi idősen volt a legnehezebb vele, mert tényleg nem igazán tudsz mit csinálni, nem igazán értenek semmiből. (Én másfél éves korától, ha olyat csinált, a pelusára is csaptam. Nem érdekelte egyáltalán.) Balesetet soha nem szenvedett, pedig lett volna rá alkalom bőven.
Kitartás, türelem, szeretet, száj rongyosra beszélése, és hidd el, majd jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!