Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen főzeléket készíthetek...

Milyen főzeléket készíthetek 10 hós babámnak, hogyan?

Figyelt kérdés
Itt most nem az alap krumpli-répa-tök-husi kombinációra gondolok... Hanem pl. zöldborsó, esetleg gyenge szemes bab.... tehát amit nem ehetett eddig. Ha receptet is írnátok nagyon megköszönném!!!!
2009. dec. 11. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Én már csináltam 9 hónaposnak zöldbabot, karalábét, mind a kettő krumplival,fűszerzve, pici sóval, joghurttal v, . tejföllel.

Zöldborsót is reszelt sajttal szoktam, pár cspp olivaolaj bele.

Vagy tegnap pl srépa-tojássárgája- csirkehús-reszelt sajt-os főzelék volt a menü.

Spenót, brokkoli krumlival ízesítve.

Habarást és tejet nem szoktam a főzelékekbe rakni, még krumplival sűrítek.

De már csináltam joghurtos cukkinit tésztával is.

2009. dec. 11. 18:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Hűű, köszönöm. A cukkínis receptje érdekelne!!! Ha lennél kedve leírni, hogyan készítetted, milyen tésztával...
2009. dec. 11. 18:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Én minden zöldséget-bármilyen variációban- megfőztem neki vízben, olajjal, kevés fűszerrel-itt már lehet adagolni a zöldfűszereket a pici só mellé, kapott kaprot, tárkonyt, oreganot, borsot, de mindenből picit, és egyenként vezettem be.

Ha megfőtt, összetörtem villával és ehette. Sűrítésként főztem bele rizst.

2009. dec. 11. 18:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Mgfőztem a cukkinit, és megfőztem külön a tésztát(tojás nélküli durumtészta), a cukkinit, tésztát, joghortot 2-3 kávéskanálnyi összeturmixoltam botmixerrel. Pici sót tettem bele. A tészta kicsit darabos marad, lányom így is megette (van egy negyed foga alul, felül meg éppen érezni lehet a kettőt)

első voltam

2009. dec. 11. 19:11
 5/7 A kérdező kommentje:
A borsot őrölve adjátok az ételhez??? Én még csak szemesborssal próbálkoztam, annak csak az íze fü bele.
2009. dec. 11. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Én rakottas cuccokat csinálok mostanában, egy része az övé, másik meg a miénk, azt utólag fűszerezem. Cukkíni,burgonya karikára majd forró víbe beledobom, várok mig forr 2-3percet majd lezárom, a csirkemellet apróra kockázom, pici olajon megfuttatom, aztán kikenem nagyon vékonyan vajjal a tepsit vag jénait és rétegezem a hozzávalókat. Burgonya,cs.husi,cukkíni...tetejére joghurt és sajt. Van amikor töltött burgonyát csinálok, akkor összedarálom a csirkehúst,olajon picit pirítom, majd túróval,kaporral,petrezselyemmel, pici sóval és a főtt burgonya belével összekeverem és beletöltöm a burg-ba. Teszek rá szintén joghurtal elkevert sajtot, be a sütőbe. Ha kész, villával összenyomom neki. Ez csak pár a sok közül :o)

A babaszoba oldalon vannak jó receptek, néha onnan is lesek.

2009. dec. 12. 10:15
 7/7 anonim ***** válasza:
paradicsomos krumpli sok sajttal! Imádni fogja!
2009. dec. 13. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!