Milyen főzeléket készíthetek 10 hós babámnak, hogyan?
Én már csináltam 9 hónaposnak zöldbabot, karalábét, mind a kettő krumplival,fűszerzve, pici sóval, joghurttal v, . tejföllel.
Zöldborsót is reszelt sajttal szoktam, pár cspp olivaolaj bele.
Vagy tegnap pl srépa-tojássárgája- csirkehús-reszelt sajt-os főzelék volt a menü.
Spenót, brokkoli krumlival ízesítve.
Habarást és tejet nem szoktam a főzelékekbe rakni, még krumplival sűrítek.
De már csináltam joghurtos cukkinit tésztával is.
Én minden zöldséget-bármilyen variációban- megfőztem neki vízben, olajjal, kevés fűszerrel-itt már lehet adagolni a zöldfűszereket a pici só mellé, kapott kaprot, tárkonyt, oreganot, borsot, de mindenből picit, és egyenként vezettem be.
Ha megfőtt, összetörtem villával és ehette. Sűrítésként főztem bele rizst.
Mgfőztem a cukkinit, és megfőztem külön a tésztát(tojás nélküli durumtészta), a cukkinit, tésztát, joghortot 2-3 kávéskanálnyi összeturmixoltam botmixerrel. Pici sót tettem bele. A tészta kicsit darabos marad, lányom így is megette (van egy negyed foga alul, felül meg éppen érezni lehet a kettőt)
első voltam
Én rakottas cuccokat csinálok mostanában, egy része az övé, másik meg a miénk, azt utólag fűszerezem. Cukkíni,burgonya karikára majd forró víbe beledobom, várok mig forr 2-3percet majd lezárom, a csirkemellet apróra kockázom, pici olajon megfuttatom, aztán kikenem nagyon vékonyan vajjal a tepsit vag jénait és rétegezem a hozzávalókat. Burgonya,cs.husi,cukkíni...tetejére joghurt és sajt. Van amikor töltött burgonyát csinálok, akkor összedarálom a csirkehúst,olajon picit pirítom, majd túróval,kaporral,petrezselyemmel, pici sóval és a főtt burgonya belével összekeverem és beletöltöm a burg-ba. Teszek rá szintén joghurtal elkevert sajtot, be a sütőbe. Ha kész, villával összenyomom neki. Ez csak pár a sok közül :o)
A babaszoba oldalon vannak jó receptek, néha onnan is lesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!