Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a külön...

Mi a véleményetek a külön alvászatról hogy az apa ki tudja aludni magát amikor munkába kell mennie?

Figyelt kérdés
Nektek nem fura hogy van férjetek mégis külön szobában kell aludnia, mert gyakran ébred babád és így az apa is gyakran ébred és nem tudja kipihenni magát?

2014. febr. 24. 09:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Nem kel gyakran. Amikor felébred éjjel, arra csak én kelek. Apa már megszokta és tud nyugodtan aludni. Ott van még a nagytesó a babával egy szobában, de ő meg se rezzen rá. Csak akkor alszik köztünk a baba, ha rokonoknál vagyunk és csak így lehet megoldani. Ez évente 3-4 alkalom. Olyankor nagyon gyakran felébred és mi is. Senki se alszik nyugodtan. A baba is nyűgösebb.
2014. febr. 24. 12:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is első perctől külön szobában alszik a fiunk, én mentem át hozzá etetni éjjel, aztán mikor visszaaludt, mentem vissza a hálóba. Ő csak egyszer ébredt éjjel, azt is csak 8 hetes koráig, azóta átalussza az éjszakákat (most már 20 hónapos).
2014. febr. 24. 12:38
 13/18 A kérdező kommentje:
Biztosan ha nem kelne óránként a babám akkor én is külön szobában altatnám, de így muszáj vagyok, még sokszor előfordul hogy így is kimegy az álom a szememből és nem tudok aludni.
2014. febr. 24. 12:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is úgy van, mint a 3-as válaszolónál. Baba külön alszik, mi férjemmel együtt, de éjjel/hajnalban, amikor felkel át szoktam költözni hozzá, mert onnantól gyakran ébred és nincs kedvem oda-vissza mászkálni.

Korábban mindig visszamentem, de egyrészt sajna mostanság gyakrabban kel, másrészt az alvó férjemnek úgyis mindegy, hogy mellette vagyok-e vagy sem. :)

2014. febr. 24. 12:50
 15/18 porcukormókus ***** válasza:
100%

Van egy 2.5evesunk ey egy 16honaposunk, szoval eleg gyakran telnek hektikusan az ejszakak... Altalaban egyutt fekszem le a ferjemmel aludni, de valahogy reggelre legtobbszor mashol ebredek. De az sem ritka, hogy kulon alszunk; mikor hogy.

A ferjemnek nagyon fontos, hogy ki tudja magat pihenni, mert rengeteget kell vezetnie es a munkaja is eleg felelossegteljes.

Minket ez a resze nem igazan zavar, csak a sok ebredes ejszaka, de (lekopogom) az is javulni latszik.

2014. febr. 24. 14:21
 16/18 anonim ***** válasza:
en kulon alszom a a babaval,mert aferjem horkol es a pici 3 szor is eszik ejszaka,bar mar 5 honapos.de en a horkolastol nem tudok vissza aludni.
2014. febr. 24. 15:21
 17/18 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel semmi szerintem. Az öcsém nagyon anyás volt, így apukám jó idôre külön szobába szorult... Annyira elszoktak egymástól alvás szinten, hogy anyum az elköltözésem után bevette magát a szobámba. :) Anyum mindig ezzel viccelôdik: "Közel 40 év után már nem finomkodnak a férfiak... legalább annyival tovább tart az elôjáték, míg átsétálok." :D

Szerintem, ha nem rossz dologként fogjátok fel a dolgot, még kicsit jó is lehet a kényszerkülönlét.:)

2014. febr. 24. 16:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Nalunk mondhatni mindenki külön alszik egy ideig, majd elkezdődik az éjazakai vándorlás. Először a 16 hónapos kicsit altatom az ágyában, majd az 5 éves nagyot. Utána megyek én aludni a hálóba. Apa csak ilyenkor tud magányban lenni, netezni, jatszani, mert a gyerekek mellett nem lehet. Az éjszaka folyamán a kicsi is többször ébred, átmegyek, megetetem, visszaaltatom, de éjfél után, hajnalban már én is inkább magam mellé veszem, hogy aludhassak. A nagy is ébred, hol szomjas, hol pisilni kell, vagy csak úgy, régebben hozzá is át kellett menni, mostmár szó nélkül kucorodik mellém éjszaka valamikor, vagy az apja mellé, mert ő meg ezen okok miatt inkább külön alszik. Ráadásul ő hajnalban kel, megy dolgozni, nem akar olyankor minket zavarni, mert ha a gyerekek 5-kor felébrednek rá, akkor nem alszanak vissza. Úgyhogy nálunk ilyen kaotikusak az éjszakák, de már hozzá szoktunk. Remélem hamarosan a kicsi átalussza az éjszakát és akkor a nagy is a helyén marad, így apa néha visszatérhet a hálóba. Bár neki így kényelmes, hogyha kiszórakozta magát csak fordul egyet és alszik. :)
2014. febr. 24. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!