Mikortól kell a kisfiúk kukiját vissza húzogatni, hogy ne tapadjon le?
Nem kell húzogatni. Addig kell lehúzni, amíg le lehet húzni, annál tovább nem. Nagyon sok babának eleve le van tapadva, ami életkori sajátosság, legkésőbb 3 éves korig magától feljön a letapadt rész, akinek 3 éves korig sem jön fel, annak szokták leválasztani.
Aki nekiáll és húzogatja, jobban, mint kellene, ott a szülő könnyen apróbb berepedezéseket okozhat a babája kukacán, ami piszkosul tud fájni.
Mert aki nem húzogatja örökösen, csak az esti fürdésnél amennyi nincs letapadva, azt hátrahúzza, annak a fiának is ugyanúgy magától megoldódik a letapadás, mint annál, aki húzogatja, tornáztatja, csak aki állandóan húzogatja, az lehet többet árt, mint használ.
húzogatni nem kell. és nem le fog tapadni, hanem élettanilag le van tapadva, így születnek...
én kb. 4 hónapos korában kezdtem mosni rendesen a fütyit, vagyis addig húztam hátra ameddig engedte és lelötyböltem vízzel.
szerencsére soha nem volt problémánk, 3 éves korától maga mossa.
szerintem hülyeség, hogy a tornáztatástól feljön, nem is értem mi köze hozzá, élettanilag enged majd fel, viszont mosni kell, nehogy begyulladjon
egyébként az 1es válaszolónak nagyon igaza van.
kiegészíteném azzal, hogy ha bereped és rosszul hegesedik akkor valós szűkület alakulhat ki amin csak műtéttel segíthetnek.
3 éves koráig egyáltalán nem kell hozzányúlnod, ha nincs vele semmi gond (nem váladékozik, nem piros, és szép sugárban tud pisilni, valamint nem fújódik a fütyi végén a bőr- ha ezek közül valamelyik fennáll, SEBÉSZHEZ érdemes vinni, nem védőnőhöz meg gyerekorvoshoz, mert ők nem értenek hozzá). Ha 3 éves kor (kb. a szobatisztává válás idejére) nem oldódik a letapadás, a sebész először krémet ír, ez általában szteroidos, oldja a letapadást, vékonyítja a bőrt. Ha ez sem használ, akkor ők leválasztják. Ha húzogatod, szabad szemmel nem is látható mikro repedések keletkezhetnek a bőrön, amik hegesen gyógyulnak, és így még rugalmatlanabb lesz a bőr. Ha pedig vissza is sikerül erőltetni pelenkás korban, az a terület szép táptalaja lesz a kórokozóknak, és könnyen begyulladhat.
Nekünk ezt tanácsolta a sebész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!