Beszoktatás a kiságyba. Szerintetek jól csinálom?
11 hónapos kisfiam cicin alszik el, és csak akkor alszik nyugodtan, ha velem van (bár még így is többször ébred éjszaka, akkor szopizni akar). Az apukája sajnos kiszokott a nappaliba.
Tegnap elhatároztam, hogy beszoktatom a kiságyba. Az ágyikója a hálószobánkban van, az én fekhelyem mellett.
Tegnap este 8 órakor cicin aludt el, majd beraktam az ágyába, és aludt fél 12-ig. Akkor felébredt, elkezdett sírni. Először próbáltam az ágyikójában megnyugtatni, simogattam a buksiját, de nem használt. Keservesen sírt. Mivel sosem hagytam sírni, kivettem, megnyugtattam, és visszatettem. Na, ezt csináltuk éjjel 1-ig. Akkor a mellkasomon aludt el, és visszatettem, és aludt hajnal 3-ig. Majd szopizott egyet, és aludt tovább az ágyában fél 5-ig. Akkor úgy tűnt, végleg felébredt, felállt, úgyhogy magam mellé vettem, mert már teljesen kimerült voltam. Így aludtunk reggel 8-ig.
Ma ugyanezt tervezem, próbálok kitartani.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jól csinálom-e, akinek sikerült átszoktatnia a nagyon makacs kisbabáját, annak hogyan sikerült.
Egy valamit tudok, hogy nem fogom sírni hagyni semmi pénzért.
Várom az észrevételeket, és köszönöm.
Köszönöm, hogy írtál. Nem, sajnos nappal is a nagyágyban alszik, sőt, általában én is mellette vagyok, mert elég rossz alvókája van, és pikk-pakk felébred. Ha mellette vagyok, rögtön vissza tudom altatni.
Jaj, attól félek, totál elrontottam ezt az alvás témát, most hozhatom rendbe!
Nálunk ugyanez van, mint nálatok. A férjem kint alszik a nappaliban. Sajna a kislányunk elég sokat beteg, ezért nem merem hagyni sírni. Az a terv, hogy mikor véget ér a fogzási időszak, remélhetőleg fél éven belül, akkor ágybaszoktatás. Kisfiamnál azt csináltam, hogy betettem a kiságyba, és ott ültem mellette. Ha felállt visszafektettem, mondtam neki, hogy szeretem, de nem veszem ki. Első éjszaka 3 óra ordítás volt, másnap a délutáni alvásnál 1.5 óra, következő este 1 óra ordítás, aztán a 3. éjszaka minimális sírás, és onnantól önálló alvás.
A kislányom szerintem durvább lesz, mert sokkal akaratosabb, mint a tesója, de szerintem ugyanúgy próbálom, mint a nagynál.
Hidd el, hogy mindent ki lehet javítani, nem akkora tragédia, hogy még segítesz a gyerekednek elaludni. Amikor rászánod magad a visszaszoktatásra, akkor viszont ne lépj vissza, ha elkezded, akkor következetesen tartsd magad a tervedhez.
Kőbe vésett módszer nincs, azért alkalmazkodj a gyereked igényéhez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!