Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beszoktatás a kiságyba....

Beszoktatás a kiságyba. Szerintetek jól csinálom?

Figyelt kérdés

11 hónapos kisfiam cicin alszik el, és csak akkor alszik nyugodtan, ha velem van (bár még így is többször ébred éjszaka, akkor szopizni akar). Az apukája sajnos kiszokott a nappaliba.

Tegnap elhatároztam, hogy beszoktatom a kiságyba. Az ágyikója a hálószobánkban van, az én fekhelyem mellett.

Tegnap este 8 órakor cicin aludt el, majd beraktam az ágyába, és aludt fél 12-ig. Akkor felébredt, elkezdett sírni. Először próbáltam az ágyikójában megnyugtatni, simogattam a buksiját, de nem használt. Keservesen sírt. Mivel sosem hagytam sírni, kivettem, megnyugtattam, és visszatettem. Na, ezt csináltuk éjjel 1-ig. Akkor a mellkasomon aludt el, és visszatettem, és aludt hajnal 3-ig. Majd szopizott egyet, és aludt tovább az ágyában fél 5-ig. Akkor úgy tűnt, végleg felébredt, felállt, úgyhogy magam mellé vettem, mert már teljesen kimerült voltam. Így aludtunk reggel 8-ig.

Ma ugyanezt tervezem, próbálok kitartani.

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek jól csinálom-e, akinek sikerült átszoktatnia a nagyon makacs kisbabáját, annak hogyan sikerült.

Egy valamit tudok, hogy nem fogom sírni hagyni semmi pénzért.

Várom az észrevételeket, és köszönöm.

2014. febr. 18. 20:40
 1/5 lcs ***** válasza:
Nap közben az ágyában alszik, vagy akkor is ugyan így cicin alszik el? csak azért kérdezem, mert akkor magát a kiságyat már megszokta valószínűleg, csak az esti alvás rögzült neki úgy,hogy melletted, rajtad, veled alszik. Sajnos nagyon rafináltak tudnak lenni, egyből rájönnek, hogy nem a megszokott helyen van :) láttam erről az éjszakai szoktatásról egy sorozatot, brit nevelőnő volt benne különböző problémákat segített megoldani a szülőknek. Ő azt csinálta (bár ott már nem szopizott a kislány), hogy odament hozzá, de nem szólt hozzá egy szót sem, nem is teremtett vele szemkontaktust, csak visszafektette, betakarta, egy kis buksi simi, aztán kiment. persze kislány egyből felállt, sírt. megcsinálta ugyan ezt, na ez 1,5 óráig tartott (mutatták az időt). második éjszaka már rövidebb ideig, és úgy emlékszem, hogy 5 vagy 6 nap után a kislány már nem sírt, hanem szépen elaludt :) na persze nem minden gyerek egyforma, és tuti hogy baromi fárasztó, de ha beválik, akkor csak egy hétig kell kibírni, és utána apa visszaköltözhet:)))
2014. febr. 18. 20:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtál. Nem, sajnos nappal is a nagyágyban alszik, sőt, általában én is mellette vagyok, mert elég rossz alvókája van, és pikk-pakk felébred. Ha mellette vagyok, rögtön vissza tudom altatni.

Jaj, attól félek, totál elrontottam ezt az alvás témát, most hozhatom rendbe!

2014. febr. 18. 21:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez van, mint nálatok. A férjem kint alszik a nappaliban. Sajna a kislányunk elég sokat beteg, ezért nem merem hagyni sírni. Az a terv, hogy mikor véget ér a fogzási időszak, remélhetőleg fél éven belül, akkor ágybaszoktatás. Kisfiamnál azt csináltam, hogy betettem a kiságyba, és ott ültem mellette. Ha felállt visszafektettem, mondtam neki, hogy szeretem, de nem veszem ki. Első éjszaka 3 óra ordítás volt, másnap a délutáni alvásnál 1.5 óra, következő este 1 óra ordítás, aztán a 3. éjszaka minimális sírás, és onnantól önálló alvás.

A kislányom szerintem durvább lesz, mert sokkal akaratosabb, mint a tesója, de szerintem ugyanúgy próbálom, mint a nagynál.

Hidd el, hogy mindent ki lehet javítani, nem akkora tragédia, hogy még segítesz a gyerekednek elaludni. Amikor rászánod magad a visszaszoktatásra, akkor viszont ne lépj vissza, ha elkezded, akkor következetesen tartsd magad a tervedhez.

Kőbe vésett módszer nincs, azért alkalmazkodj a gyereked igényéhez is.

2014. febr. 18. 21:38
 4/5 lcs ***** válasza:
első vagyok - á, ne aggódj, ahogy rászokott a melletted alvásra, úgy át fog szokni az ágyába is, csak tényleg, ahogy utánam írták, ha elkezded, akkor ne add fel, arra gondolj, hogy utána mindenkinek jobb lesz, ha a saját helyén alszik :) bár tudom, könnyű mondani, főleg éjszaka, amikor hulla fáradt vagy...:( nekem a lányom ugyan a saját ágyában, külön szobában aludt, de volt egy időszaka olyan egy éves kora körül, amikor egyszer csak nem akart magától elaludni, csak ha ott voltam vele a szobában. már ki voltam tisztára, leszakadt a derekam a kiságy mellett, és akkor én is elhatároztam, hogy ennek vége. én mondjuk hagytam kicsit hisztizni (mert hiszti volt rendesen), aztán bementem, visszafektetés, kijöttem...stb stb többször egymás után, aztán vagy két hétbe tellett, de abbahagyta, és utána elaludt magától rendesen újra.
2014. febr. 18. 21:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is hasonló korban kezdtem átszoktatni a kiságyába, ment is többé-kevésbé, de a teljes átszokás csak akkor történt meg, amikor abbahagyta másfél évesen befejeztük a szoptatást. Az éjjeli szopiról 1 évesen szoktattam le, onnantól általában az ágyában aludt, de hajnali 5 körül (néha kicsit előbb is) már követelte a reggeli cicit, úgyhogy akkor átvittem a nagyágyba, és ott lógott rajtam, amíg végleg fel nem ébredtünk. Az az érdekes, hogy most hamarosan 2 éves lesz, és már egyáltalán nem tud velem aludni, csak a saját ágyában. Pedig olyan jó lenne néha összebújni reggel, mert nagyon korán kel, és jó lenne, ha mellettem még visszaaludna, úgy tűnik, teljesen kinőtte ezt az igényét. Közben meg a 4 éves nagyfiam a mai napig átjár közénk, pedig vele nem is igazán aludtunk együtt babakorában. Lehet, hogy pont ezért, ki tudja.
2014. febr. 18. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!