6 honapos lanyom miert nem akarja megcsinalni tobbszor?
Az én lányom is ezt csinálta. 6 és fél hós volt majdnem mire elkezdett forogni.
Aztán az ülésnél is úgy tett, mint aki elfelejtette volna. Mindig rápihent pár napot az újonnan tanult dolgokra, aztán meg éjszakánként is gyakorolgatta őket.
A forgásnál úgy ösztönöztem, hogy érdekes dolgokat raktam mellé: távirányító, telefon.
Én is mindig aggódtam, de felesleges az én lányom sem sieti el a dolgokat, most 11 hónapos és egyelőre kapaszkodva lépeget.
Hát figyelj, az én fiam már 4 hónaposan megmutatta, hogy hasra tud fordulni meg vissza, és azóta egyszer sem csinálta 6 hós koráig. Az én védőnőm azt mondta, hogy utolsó pillanatos kisbaba, mert aki 6 hónapos koráig nem kezd el forgolódni, ott lehet probléma. De végül is az enyém is megmutatta, hogy tud, csak nem akar.
Hogy mivel ösztönözheted? Nemcsak a forgolódásra késztetést hanem egyáltalán a mozgásfejlődését azzal segítheted elő, ha a nap nagy részében szabad mozgásteret biztosítasz számára, játszószőnyegen a legjobb körülvéve játékokkal, hogyha akar, igenis próbáljon utánanyúlni, odafordulni, elérni valamit.
Az enyém 6 hónapos kora után állandóan hasra fordult játék közben, de vissza nem (pedig 4 hónaposan megcsinálta) és addig mérgelődött, amíg vissza nem fordítottuk. Most 8 hónapos, és amióta megtanult ülni, csak ülni akar, nem érdekli a forgolódás. Hasonfekvésből kinyomja magát négykézláb, hátrabillenti magát és leül, és ülve játszik, amíg el nem dől. Akkor kezdi előlről.
Tehát mind a mai napig nem csinálja, hogy ha hasra fordul akkor vissza is, nem érdekli.
Szerintem ne ess kétségbe, biztosítsd számára a szabad teret, biztonságos megfelelő keménységű játszórészt, és majd ő elindul abba az irányba, ami felkelt érdeklődését.
Ne legyen sok ideig ölben, hintában, kiságyban, bébikomban meg egyáltalán ne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!