Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónapos a fiam, és kb.3...

6 hónapos a fiam, és kb.3 hónapja egyre sűrübben kel éjszaka. Mostmár 2 óránként, és csak szopizással hajlandó visszaaludni. Másnál is van így? Hogy birjátok?

Figyelt kérdés
Nem éhség miatt kel,mert nappal 4 óránként szopik.Vagy a foga,vagy pedig egyszerűen a közelségemre vágyik.Eddig a kiságyban aludt a mellettünk lévő szobába,de mostmár magam mellé vettem,mert így könnyebb nekem,hogy nem kell felkelnem 2 óránként,de ő így is felébred.
2009. dec. 9. 20:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez a helyzet. Az első pár hónapban egyszer-kétszer kelt éjjel, vagy volt hogy végigaludta, 6 hós kora óta( most 9) sűrűn ébred éjjel. Több oka is lehet, én is csak találgatni tudok. Lehet a foga, lehet, hogy csak anya közelsége hiányzik. Az is szokott ok lenni, ha annyira érdekli a külvilág, hogy " nem ér rá aludni". De akkor is felébrednek ha valami nagy mozgásfejlődési ugrás előtt állnak. Én még kitartok abból a szempontból,hogy nem veszem magam mellé, de nagyon fárasztó mindig átvánszorogni éjjel, aztán sokszor egy órát ott görnyedni az ágya mellett míg elalszik. Remélem egyszer eljutunk odáig,hogy átaludja az éjszakát.
2009. dec. 11. 16:49
 12/16 anonim ***** válasza:
Pedig valószínű hogy éhes, mi úgy jártunk én készítettem neki a főzeléket, hússal mindennel. Meg is ette rendesen. És ugyanígy volt éjszaka. Lecseréltem a déli főzeléket bébiételre és attól kezdve átalussza az éjszakát. Ledöbbentünk, hogy a délben adott kaja volt az oka.
2009. dec. 11. 18:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ilyenkor kezdődtek a gondok és egy éves korig tartottak és rosszabbodtak.

Akkor olvastam az "Aludj jól, gyermekem" könyvet, alkalmaztam és csak azt bánta meg, hogy már nem előbb álltam neki...

azóta nyugodt minden éjjel, egyedül elalszik este 9-kor és reggel 8-ig csend van. Mondanom sem kell, megváltás...

2009. dec. 11. 18:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Én már sok mindent kipróbáltam (tejpótlás fagyóból, sinlac, pép) és 9 hónapos lányom nem alussza át az éjszakát.

Kb 4,5 hónaposa még átaludta, azóta 2-3x kel. Múlt héten volt 2 nap amikor hajnalig aludt, de ez "csak" véletlen volt, azóta megint kel.

Lefekvés előtt szopik. Ez van.

2009. dec. 11. 19:35
 15/16 anonim ***** válasza:
46%
Egy javaslat a fáradt kismamáknak, hogy ők is kipihentebbek legyenek: vidd át az ágyát a ti szobátokba, szereld le az egyik oldalrácsot, állítsd be a kiságy fekvőfelületét a ti ágyatokéhoz egy szintre (ha abban a magasságban nincs lyuk, könnyen lehet fúrni) és told oda közvetlenül a tiétekhez. Figyelj, hogy ne legyen rés a ti és az ő ágya között. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a fennmaradó oldalrács és a matraca közé egy hengerré göngyölt törölközőt gyűrtem be, így az ő matraca kicsit rá is lóg a miénkre. Átgurulás ellen pedig tettem egy szopipárnát, vagy hengerpárnát az ő és az mi ágyunk közé. Ha az ágykeret miatt ez nem lehetséges, aludhattok a matracon is a földön és akkor lerakjátok a baba matracát is. Mi így alszink születése óta (most 14 hós) és ez a legkényelmesebb az ébredéseknél, a baba ugyanakkor a saját ágyában alszik. Én már fel sem ülök ha megébred, egyszerűen odahúzom őt az ágya széléhez, én kicsit áthajolok oldalfekvésben, és így szoptatom. Bár nekem nem a legkényelmesebb póz, legalább én is szendereghetek közben, sőt néha én is belealszom a szopiba. Ha a másik, vagyis a nem felé eső mellemből kell szoptatnom, akkor sem kelek már fel, inkább kicsavarom kicsit a derekamat és félig hason fekve kapja meg a másik cicit. Bocsi a hosszú technikai leírásért , remélem érthetőre sikerült, nekünk ez vált be. Egyébként ebben az ébredés dologban időszakok vannak: nálunk is kb féléves korában indult és a mai napig tart. Jobb napokon csak 2x, máskor 4-5x is felébred, sokszor nem is számolom már, mert azért én is hamar visszaalszom. Ez az oldalkosis megoldás szerintem azért is jobb, mert mire a külön szobába bevánszorogsz addigra teli torokból üvölt a gyerek és annál nehezebb megnyugtatni. Nagyon ajánlom, a külön szobához képest talán viszalépés, de az egy ágyban alváshoz képest haladás.
2009. dec. 11. 21:59
 16/16 Zsöff85 ***** válasza:
Hát utolsó, ez ugyanúgy együttalvás :D attól h technikailag másik ágyban alszik...
2016. jan. 31. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!