Egy 3 hetes babának mennyi egy etetéskor az a mennyiség amit meg "kell" hogy egyen? ÉS ezt honnan tudom hogy mennyi idősen mennyit kell neki enni?
Csak azért kérdezem mert a kórházban mérték és ha a napi adagját nem szopizta ki akkor a lefejt tejemet odaadták cumisüvegben hogy adjam oda neki.
A válaszokat előre is köszönöm!!!
Nincs olyan, hogy "kell". A baba pontosan annyi tejet fog szopizni, amennyire szüksége van, egy cseppel sem többet. Lehet, hogy te ezt kevésnek fogod tartani, de akkor sem éri meg tömni a gyereket, mert csak evési problémákat fogsz nála generálni, amik sokáig fennmaradhatnak. Ne erőltesd szegényt.
A fölös anyatejet fejd le és fagyaszd le, ráírva a dátumot. Később még jól jöhet.
Ja, és azt remélem, elmondák a kórházban, hogy szoptatott babának sem cumisüveget, sem cumit nem szabad a szájába adni, mert rontja a szopás hatékonyságát!
Nézz utána a szoptatásnak a neten: [link] Különösen figyelmedbe ajánlom az Igény szerinti szoptatás című bekezdést.
Hát az a baj hogy úgy érzem nincs fölös anyatejem:(((
Szoktam mérni evés előtt és után de nem mindig elég neki az a mennyiség amit evett.Ezt onnan tudom hogy egyszerűen nem akar elaludni,sőt van amikor még sír is,de hiába kínálom a cicit neki azzal már csak kinlódik vagyis szeretné bekapni és keresi is de szerintem annyira fölmérgeli magát hogy már nem szopik.Viszont ha csinálok tápszert akkor még eszik.
Ne adj neki tápszert és ne méregess!
Csak a tejed rovására fog menni az egész, lehet a babádnak fáj a hasa és más ezer doolog miatt sírhat, hisz ő még nagyon pici.
Elég barmok voltak a kórházban!
hogy érdemben válaszoljak a feltett kérdésre: testsúlykilogrammonként 150 ml az adagja. tehát ha most pl. 3 kg, akkor 3szor 150=450 ml a napi adag. ezt elosztod annyival,ahányszor eszik egy nap, pl.ha 6szor eszik, akkor ez 75 ml-re jön ki. így kapod meg az ideális mennyiséget, ami természetesen változhat és változik is, de van mihez viszonyítani.
könnyen megtudhatod, hogy az éhség miatt sír-e, ha megméred szoptatás előtt és után is.
az én babám mindig sokáig szopott, kb. fél óráig, és mikor lemértem, 30-40 ml- evett csak. ez egyértelműen kevés mennyiség.
mérd legalább pár napig, hogy tudj viszonyítnai, és hogy megnyugodj.:)
A tápszert gyorsan felejtsd el! Ezek szerint még a kórházban rászoktatták a cumisüvegre, és úgy nyilván kényelmesebb neki. A húgom babájánál is dettó ugyanez volt, de néhány nap alatt helyrejött a dolog, amikor a baba rájött, hogy nem fog cumisüveget kapni.
Ha meg úgy érzed, hogy kevés a tejed, akkor fejj. Szoptass mindig mindkét melledből, utána pedig fejd ki az utolsó cseppig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!