Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jellemző a 6-9 hós babáknál,...

Jellemző a 6-9 hós babáknál, hogy pár hétig nem mozdul elő a fejlődésük, aztán meg ugrásszerűen, pár nap alatt többféle dologban nagyot fejlődnek? Vagy ennek fokozatosnak és egyenletesnek kell lennie?

Figyelt kérdés

A kisbabám, aki 7 hónapos, az elmúlt héten négykézlábra állt, így ringatózni kezdett. Féloldalt fekszik egyik kis karján és szinte félig ülő helyzetbe teszi a popsiját. Emellett a figyelme és a "beszéde" is sokat fejlődött a múlt hét óta.

Mindezek előtt is szépen fokozatosan mutatott újakat, de csak lassan és sorjában.

2009. dec. 9. 12:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez teljesen gyerek függö. Az én fiam pl. így volt mindennel, hogy sokáig nem csinálta, már épp aggódni kezdtünk volna hogy vmi baja van, amikor 1 hét alatt behozott mindent.

Júliusban volt pontosan 8 hónapos amikor is egy nyaralás 4 napja alatt felült egyedül, felállt kapaszkodva és mászni kezdett, mindezt a 4 nap alatt. Előtte meg csak hason feküdt a játszószőnyegén kitartva magát, illetve háton feküdt.

Járással szintén ez volt, sokáig semmit se csinált majd 15 hónaposan teljesen biztosan mindenféle támogatás nélkül indult el és 1-2 hét múlva már futott is (olyan babásan :))

Barátnőm kislánya is pont ilyen, de más babák meg folyamatosan gyakorlatoznak és úgy érik el a fejlettséget mozgásban.

A végeredmény ugyanaz végül :)

2009. dec. 9. 13:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Az enyém pontosan ugyanezt kezdte csinálni 7 hónaposan. Örültem, hogy akkor hamarosan felül meg mászik majd. Most 9,5 hónapos és még mindig csak ezeket csinálja.
2009. dec. 9. 13:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Örökmozgó babám van, én is vártam már, hogy na mikor...kérdezgettem a védőnőt is, mert ugye annyi mindent hall az ember. De nyugtatgatott, hogy majd ha egyedül akarja, ne erőltessem stb.

Erre a héten fogta magát és felült, ma pedig négykézlábra állva nekiállt hintázni. :D Két hete egyfolytában karattyol...mamamama babababbba, papppaapa :D

2009. dec. 9. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!