Jellemző a 6-9 hós babáknál, hogy pár hétig nem mozdul elő a fejlődésük, aztán meg ugrásszerűen, pár nap alatt többféle dologban nagyot fejlődnek? Vagy ennek fokozatosnak és egyenletesnek kell lennie?
A kisbabám, aki 7 hónapos, az elmúlt héten négykézlábra állt, így ringatózni kezdett. Féloldalt fekszik egyik kis karján és szinte félig ülő helyzetbe teszi a popsiját. Emellett a figyelme és a "beszéde" is sokat fejlődött a múlt hét óta.
Mindezek előtt is szépen fokozatosan mutatott újakat, de csak lassan és sorjában.
Ez teljesen gyerek függö. Az én fiam pl. így volt mindennel, hogy sokáig nem csinálta, már épp aggódni kezdtünk volna hogy vmi baja van, amikor 1 hét alatt behozott mindent.
Júliusban volt pontosan 8 hónapos amikor is egy nyaralás 4 napja alatt felült egyedül, felállt kapaszkodva és mászni kezdett, mindezt a 4 nap alatt. Előtte meg csak hason feküdt a játszószőnyegén kitartva magát, illetve háton feküdt.
Járással szintén ez volt, sokáig semmit se csinált majd 15 hónaposan teljesen biztosan mindenféle támogatás nélkül indult el és 1-2 hét múlva már futott is (olyan babásan :))
Barátnőm kislánya is pont ilyen, de más babák meg folyamatosan gyakorlatoznak és úgy érik el a fejlettséget mozgásban.
A végeredmény ugyanaz végül :)
Örökmozgó babám van, én is vártam már, hogy na mikor...kérdezgettem a védőnőt is, mert ugye annyi mindent hall az ember. De nyugtatgatott, hogy majd ha egyedül akarja, ne erőltessem stb.
Erre a héten fogta magát és felült, ma pedig négykézlábra állva nekiállt hintázni. :D Két hete egyfolytában karattyol...mamamama babababbba, papppaapa :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!