Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabám sajnos koraszülötten...

Kisbabám sajnos koraszülötten jött világra 2 hónappal ezelőt.2250 volt, most 4800. A későbbiekben származik hátránya, könnyebben elkap fertőzéseket, vagy nem lesz olyan fejlett?

Figyelt kérdés
2009. dec. 9. 08:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
2 kilóval született a babád, olyan nagyon nem lehetett koraszülött. Kétlem, hogy bármi hátránya származna ebből.
2009. dec. 9. 09:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a kiírt időpont előtt született, de a súlya rendben volt már akkor is. Ha az Apgar értéke rendben volt, akkor nincs különbség a normál babákhoz képest, csak a súlya alapján.

Nem írtad, hány hétre született, Apgar mennyi volt...

2009. dec. 9. 09:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, amint látod, behozta azt az időt, amit még elvileg bent kellett volna töltenie! Próbálj meg arra koncentrálni, hogy milyen jó is, hogy valamennyivel előbb találkozhattatok idekint, ennyi idővel több jutott abból, hogy egymás szemébe nézhettek. Persze mindig van egy optimális időpont, de ha már így esett, nem tudod visszacsinálni, inkább csak a jó oldalát nézd. Add át neki is a pozitívumok meglátásának képességét a saját példáddal. Boldog babázást! :)
2009. dec. 9. 09:04
 4/8 A kérdező kommentje:
10 napig voltunk koraszülött osztályon, inkubátorban. 36. hétre született. És sajnos tejem se lett annyi, így tápszerrel kell pótolni. Persze, nagyon szeretjük egymást, csak nehéz elfelejteni a külön töltött időszakot!
2009. dec. 9. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én ikreim 32. hétre születtek, 1620 és 2170grammal, ráadásul mi külön hozhattuk őket haza. A kislányt 10 naposan, a kisfiút 21 naposan, ez volt az igazán nehéz . Az egyik itthon a másik még kórházban.

Ma már 7 hónapos nagy csibészek, ráadásul nagyonbb a súlyuk mint az időre született hasonló korúaknak.

Már mindketten másznak szóval semmivel sincsenek lemaradva.

Sok vizsgálatra kell őket hordani, de ez értük van, sokat figyelnek a fejlődésükre.

Minden rendben lesz, nyugodj meg és élvezd az anyaságot.

Egy jó tipp: Sokat tedd a mellkasodra, altasd ott amikor tudod. Nagyon jót tesz a fejlődésének és a kapcsolatotoknak is. - ha már szoptatni nem tudod.

Ja, és az enyémek csak most először voltak egy picit megfázva, egyáltalán nem betegesek.

2009. dec. 9. 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem hármasikreim vannak, 36. hétre születtek, 2 hetet töltöttünk kórházban, szerencsére lélegeztetni nem kellett őket, ketten 2 kiló felett, egyikük 1830-cal született. Most 5,5 hónaposak, én nem látom hogy bármiben különböznének az időre született babáktól, talán annyi, hogy kicsit később (1-2 héttel) kezdtek el mosolyogni, oldalra fordulni. De ezeket is csak az egypetéjűek (ők születtek nagyobb súllyal) az egyke már hamarabb csinálta.

De egyébként is, sose lehet tudni, melyik baba kap el könnyebben fertőzéseket, lehet éppen egy 5 kg-val 41. hétre született baba lesz az. Ez nem ettől függ szerintem.

2009. dec. 9. 09:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én 1800 g-mal születtem 20 valahány éve. Jópár napig inkubátorban tartottak+ más bajok is voltak, ami miatt pár hétig bent kellett "maradnom" . A kötelező gyerekbetegségeken átestem, de nem voltam sose betegebb, butább vagy elmaradottabb, a többi kortársamnál :)
2009. dec. 9. 09:47
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem abból semmi bajotok nem lesz, ha megbeszéled a gyerekorvossal, hogy hol tudnád megnézetni, rendesen fejlődik-e. az én kislányom rendes időre született, de csak 2650 gr súllyal, 1 hetet volt intenzíven mert nagyon besárgult és leesett a vércukra (nekem terhességi diabéteszem volt meg terhesség végi magas vérnyomásom). Ő az "éretlen újszülött" kategóriába tartozik. A kis idegrendszere is fejletlenebb volt, mint kellett volna, de már nagyon sokat javult, szinte semmi baja azt mondhatom, de nagyon sok türelem kellett hozzá. Most 11 hós és már jár és nagyon okos szép és ügyes! :) De mi jártunk Dévény-tornára 5 hónapig, mert hipotón volt, és járunk jelenleg is Korai fejlesztőre és voltunk többször neurológusnál is.
2009. dec. 9. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!