Kisbabám sajnos koraszülötten jött világra 2 hónappal ezelőt.2250 volt, most 4800. A későbbiekben származik hátránya, könnyebben elkap fertőzéseket, vagy nem lesz olyan fejlett?
Lehet, hogy a kiírt időpont előtt született, de a súlya rendben volt már akkor is. Ha az Apgar értéke rendben volt, akkor nincs különbség a normál babákhoz képest, csak a súlya alapján.
Nem írtad, hány hétre született, Apgar mennyi volt...
Az én ikreim 32. hétre születtek, 1620 és 2170grammal, ráadásul mi külön hozhattuk őket haza. A kislányt 10 naposan, a kisfiút 21 naposan, ez volt az igazán nehéz . Az egyik itthon a másik még kórházban.
Ma már 7 hónapos nagy csibészek, ráadásul nagyonbb a súlyuk mint az időre született hasonló korúaknak.
Már mindketten másznak szóval semmivel sincsenek lemaradva.
Sok vizsgálatra kell őket hordani, de ez értük van, sokat figyelnek a fejlődésükre.
Minden rendben lesz, nyugodj meg és élvezd az anyaságot.
Egy jó tipp: Sokat tedd a mellkasodra, altasd ott amikor tudod. Nagyon jót tesz a fejlődésének és a kapcsolatotoknak is. - ha már szoptatni nem tudod.
Ja, és az enyémek csak most először voltak egy picit megfázva, egyáltalán nem betegesek.
Nekem hármasikreim vannak, 36. hétre születtek, 2 hetet töltöttünk kórházban, szerencsére lélegeztetni nem kellett őket, ketten 2 kiló felett, egyikük 1830-cal született. Most 5,5 hónaposak, én nem látom hogy bármiben különböznének az időre született babáktól, talán annyi, hogy kicsit később (1-2 héttel) kezdtek el mosolyogni, oldalra fordulni. De ezeket is csak az egypetéjűek (ők születtek nagyobb súllyal) az egyke már hamarabb csinálta.
De egyébként is, sose lehet tudni, melyik baba kap el könnyebben fertőzéseket, lehet éppen egy 5 kg-val 41. hétre született baba lesz az. Ez nem ettől függ szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!