Nálunk csak 16-17 fokos a lakás nagy része és parketta+járólap van, mégsem adok cipőt a lányomra.
Nem egészséges.
Harisnya+vastag zokni bőven elég. Én se szeretem a papucsot, vastag zokniban vagyok szintén.
Másfél éves és sose volt még beteg.
Hát ez a gyermeknevelésnek tipikusan olyan területe, amiben nincs egyetértés! A szakemberek között sem!!!
Én nem adtam a lányomra szandált bentre, azt gondoltam nem kényelmes egész nap abban lenni...és még most is ezt gondolom. Viszont még nincs 2 éves, és láthatóan dől befelé a bokája. Gyermekorvos azt mondta, hogy normális még ebben a korban. Viszont nem hagyott nyugodni a dolog, elvittem magán gyermekortopédiára. Ott azt mondták, hogy igen, dől egy kicsit. Viszont supinált cipőt még nem ajánlj neki, hanem egész nap, tehát benn is olyan cipő (nyilván szandál) legyen rajta, aminek kemény a sarok része, tehát kérges, hogy tartsa a sarkát és hogy a bokáját is fogja, elől viszont legyen puha, hajlékony a talpa. 3 évesen kell majd kontrollra mennünk, akkor meglátjuk hogyan tovább, de szerinte bokasüllyedése lesz... És csak és kizárólag füves, homokos, kavicsos (tehát természetes) talajon lehet mezítláb, teljesen sima talajon tilos! És ezt egyébként több helyen olvastam, hogy valóban ez így egészséges, a sima talaj miatt nem fejlődnek megfelelően a láb izmai.
Egyébként amikor járni kezdett a lányom, akkor olvasgattam a neten, és hát már akkor kirajzolódott, hogy bizony van több nézet ebben a témában, és akkor is odatévedtem egy másik magán ortopéd doki oldalára, aki azt írta, hogy a bent töltött idő minimum felét bokát-sarkát fogó, hajlékony talpú cipőben töltse a gyerkőc.
Jah és a puha talpú cipőket a doki kifejezetten azt monda, hogy felejtsük el (mamusz, bőrtalpú-szilikontalpú stb...)!!!
Szóval ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, kinek hisz, kiben bízik. Én biztos hogy most bentre is szandálban járatom a gyerkőcömet, és haragszom magamra, amiért nem így tettem már kezdettől fogva (legalább a benn töltött idő felében), pedig ortopéd orvos ajánlását olvastam anno is a neten, ahogy írtam.
És biztos, hogy ha lesz kistesó, neki az első perctől a lábára fogom adni....
Szóval igen, én már bentre is veszek szandált a lányomnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!