Hogy mondjam meg finoman a rokonoknak, barátoknak, hogy ne a gyerek kezét simogassák, főleg ne puszilgassák, mert rögtön a szájába veszi a kezét?
Az utolsó válaszolótól kérdezném: a nagyszülőkre miért kell rászólni, ha puszilgatni akarják? Ezt sajnos nem értem. Ha magamból indulok ki: ha anyám el akarja vinni az unokáját egész délelőttre (mert el szokta), mondjam neki, hogy Csak akkor, ha nem puszilgatod, meg fogdosod össze!? Ez hülyeség, és nyugodtan le lehet pontozni. De! Kire fogod bízni a gyerekedet, ha el kell menned valahova, ahová őt nem tudod magaddal vinni valamilyen okból? A szomszéd nénire, mert mellettetek lakik és a higiéniája közel áll a tietekhez?
A másik dolog nagyszülő, azaz a te és a párod szülei. Nektek nem volt bajotok, holott titeket is biztos összepuszilgattak, de a gyereketeknek meg lesz? Ha logikusan végig gondolod nagy butaságot mondtál. De ez az én véleményem.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: nálunk ugyanez volt a probléma, egészen addig, míg szájpenészt nem kapott a kisfiam. Onnantól kezdve rászóltam az emberekre (nem a nagyszülőkre), hogy ne haragudjon, de épp gyógyulófélben lévő szájpenészünk van, ha lehet akkor ne fogdossuk a gyerek kezét és arcát, köszönöm - címszóval. Ezen nem tudtak megsértődni, max magyarázkodni, hogy "de olyan aranyos".
Egyébként nekünk nagyon nehezen múlt el, csak akkor, ha nem a száját kentem be, hanem a kezét. Azóta hál' istennek semmi baja. Már fél éves, és ha valaki meg akarja fogni, vagy simogatni, hát nyugodtan, de ésszel és csak akkor, ha a fiam is akarja és ameddig jól érzi magát. Nem kell a gyereket túlfélteni. Az átlag koszmennyiség meg erősíti az immunrendszerét. Jobban, mint mindenféle gyógyszerek!
Remélem tudtam segíteni, és bocs a hosszú válaszért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!