Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel lehet szórakoztatni egy...

Mivel lehet szórakoztatni egy 4-5 hetes babát?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a fiam sokat van ébren napközben. Ilyenkor szeretném lekötni valahogyan, de egyelőre nem nagyon sikerül, inkább sírdogál. Kendőben hordozva néha elvan néha nem, van pihenőszéke is de pár perc után abban is üvölt (mem hagyom ott, lát engem, bedzélek hozzá, csörgök, ilyesmi). Zenélni is szoktam neki, de ez is max. pár perc, vagy annyi se. Kiságyforgót most kezdi figyelgetni.

Ötletek?

2014. febr. 11. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:
51%
Nekünk ilyenkor a reklámújságok nézegetése és a minták is lekötötték rövid időre, pl. fekete-fehér kockák, ilyesmi.
2014. febr. 11. 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
41%
Rendesen tisztában van téve? mert egy ennyi idős baba simán, ha jó a komfortérzete akkor el van a nézelődéssel. Van olyan baba aki nem bírja elviselni magán a kicsit is pisis pelust így első időkben. Fázhat is.
2014. febr. 11. 09:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen így van, valóban nem viseli el a pisis pelust, gyakran ellenőrzöm és cserélem. Nem ez a gond.

Nem is fázik, melege sincs, erre is figyelek.

2014. febr. 11. 09:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Van olyan zene amit hallgattál sokat míg a pocakodban volt? ha igen, akkor tedd be a manóba, és halkan játszd le neki.
2014. febr. 11. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A mi babánk ezt imádja nagyon :) akkor is, ha kézben táncolunk vele, akkor is, ha mi táncolunk és ő nézi :) Szereti a ritmust. :) próbáld ki! :) és még te is mozogsz picit! :) http://www.youtube.com/watch?v=otCpCn0l4Wo&feature=kp
2014. febr. 11. 09:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát gondolj bele, 9 hónapig cipelted (megszokta a hangokat, zajokat, lépés, rázkódás ilyesmi) és ott szinte semmi inger nem érte. Most meg alig született meg, egy világban van ahol nagyon erős a fény, hideg van, nincs körbezárva, hanem kalimpál bele a világba és rengeteg az inger. Nem beszélve arról, hogy még nagyon fejletlen az idegrendszere, ezért nem tudja kezelni a saját érzéseit sem. Koncentrálni pedig még később is csak rövid ideig tud. Nekem ebben az időben szintén semmi sem jött be. Napi 10 órát volt kézben a babám. (igen, lehet teregetni, porszívózni, de még átöltözni is egy babával a kézben).

Szerintem a sírdogálás azt jelenti, hogy valami még mindig nincs rendben. Ha a pelust és az éhséget kizártad, akkor marad a komfortérzet, ezzel próbálkozz.

Én azt mondom, hogy próbálkozz mindennel, és majd meglátod mi fog bejönni. Én kipróbálnám a pólyát esetleg. Különféle zenéket. A neten vannak fehér zajok, ezek a monoton zajok is megnyugtatják a babát. Esetleg mutass neki kontrasztos képeket. És főleg sokat beszélj hozzá, mesélj, énekelj (hisz eddig is a te hangodat hallgatta). De leginkább a testközelségedre van szüksége!

Nekünk ezek nagyon bejöttek, lenyugtatták/elaltatták a babát.

http://www.youtube.com/watch?v=vfTUuZ1QY1w

http://www.youtube.com/watch?v=-pOlVJTgU4s

2014. febr. 11. 09:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ki fogunk próbálni mindent :)
2014. febr. 11. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!