Hogyan különböztetitek meg kisbabátok sírásait?
Gondolom nálad is első Baba...
Én is kb. 2,5 hónapos korában tudtam már nagyrészt megkülönböztetni, mikor miért sír? Nem vagy egyedül és hidd el egyik napról a másikra fogsz rájönni a dolgokra. Persze gondolom van aki már pár hét után is tud különbséget tenni, én nem.
Figyeld a Babád jeleit és nem lesz semmi baj! :-)
Egy első Babás anyuka
Ezen én is sokat gondolkodtam, nekem is minden sírás ugyanolyan... én a napirendből próbáltam következtetni, ha rég evett éhes, ha sokat volt fent, álmos, stb.
Most 9 hónapos, már egyértelműbb, bár még így is az a fő vezérvonal, hol tartunk a napirend szerint.
Kisfiam 3 hónapos és még találgatok én is. Ugyan olyan 6 hetes kora körül azt hittem, hogy rájöttem mi mit jelent, de aztán megint összegabalyodtak a jelek :).
Van 1-2 dolog, amit lehet tudni, de a 6 v. hány féle sírás nekem nagyon nincs meg :(.
Sajnos nálunk pont az éhes vagyok és nagyon fáradt vagyok sírások egyformák :(.
Kitartás. Természetes, hogy nem tudunk mindent, mi is tanulunk, a babánk is tanul :).
A babám 7 hós, kiismertem már a sírásait. Bár az elején én is nagyjából az alakuló napirendre hagyatkoztam.
Nálunk van egy nyehegős, nyűszítős "Fáradt vagyok" sírás, egy türelmetlenkedő, éles "Éhes vagyok" sírás aztán egy nagyon hangos, éles, fülsiketítő "Fáj valamim" sírás. "Unatkozom" sírást is van, bár az inkább nyöszörgés, mint sírás. Kb nálunk így lehet megfigyelni.
A Suttogó c. könyvben mindez nagyon szépen, táblázatba rendezve megtalálható. Nekem az elején ez is nyújtott egy kis segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!