Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy egyéves baba...

Normális, hogy egyéves baba bárkivel szívesen együtt van szinte egész nap és nem hiányolja az anyukáját?

Figyelt kérdés
Ismerősöm hetente 1-2 alkalommal rábízza a kicsit valakire . Apukára, vagy a kicsi felnőtt testvérére, nagynénire stb.)A kicsi bárkivel elvan, eszik, alszik stb. Nekem fura, mert az én kicsim már 1-2 óra múlva is hiányol, pedig csak anyukám és a férjem vigyáz rá havonta 1-2 alkalommal és csak 1-2 órára.
2014. febr. 9. 14:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Akkor velem van a probléma. Számomra még mindig abnormálisnak tűnik, hogy egy egyéves gyereket bárkinek oda lehet adni, nem hiányolja az anyukáját, apukáját. Nálunk egy nagymama képviseli a nagyszülőket, ha 2-3 hetente eljön anyukám, akkor tudok egy kicsit lelépni, de akkor se hosszú időre, mert az altatáshoz én kellek. A nagyobb gyerekkel ugyanígy volt, mégis 2.5 évesen simán beilleszkedett a bölcsibe, az ovi meg már természetes volt számára.

10-es válaszoló! Mit szólok hozzá? Nagyon örülök neki.

2014. febr. 9. 16:47
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
#9es vagyok igen nálunk is így volt ahogy a x10es nél már pár hetesen,pár hónaposan is volt vele anyukám,és nagyon könnyen beilleszkedik bárhova bölcsibe és oviba is,idegenek között is 5-10 perc alatt teljesen felszabadul.
2014. febr. 9. 16:54
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Pedig nem abnormális. Sőt. Miért is volna...? Nálunk a férjem ragaszkodott pl. heti 2 óra apás programhoz, a lányunk születésétől kezdve, mert azt mondta, szeretné átélni, amit én minden nap, hogy csak ketten csinálnak valami izgalmasat (játszóház, séta, vásárlás, itthoni játék ha épp én mennék valahová). Anyuméknál vagy anyósoméknál pedig 11 hónapos korától van minden szombat délelőtt - most 22 hónapos (kb. 9-től kettőig, utána megyünk érte és mi is ott vagyunk valameddig). Hetente egyszer fél éve önismeretre járok (pszichológus leszek ugye, ehhez ez kötelező), akkor húgom vigyáz rá. Én így érzem fairnek, mindenki, akivel rendszeresen tölt időt a lányunk igényli is ezt, és JÁR is nekik. Abszolút nem érezném kielégítőnek, ha csak a szoknyám mellől kandikálna a nagyvilágra. Elfogadom, hogy van, aki nehezen engedi a gyerek kezét, no de azért ne legyen abnormális, hogy más nem így van ezzel. :) Nálunk totálisan bevált ez a rendszer, szóval arról, hogy ez abnormális, nem vagyok meggyőzhető. ;) Szombatonként már a pizsire veszi a csizmát, és mondja, hogy mamaáékhoz megy, meg azt is, hogy mi lesz az aktuális program - amikor meg érte megyünk, szalad, és mesél, nevet, vidám. Mi ezzel a baj? Ugyanígy megy ez ha más alkalommal vigyáznak rá - mindig elmesélem, hogy ki és miért vigyáz (anya megy beszélgetni a nénivel, játszatok, és jövök hamarosan), és totálisan boldog így. :)
2014. febr. 9. 17:01
 14/17 anonim ***** válasza:
79%

De várj, valamit nem értek: most akkor rokonokra vagy "bárkire" bízza a babát? Mert a testvér és a nagynéni számomra nem "bárki" és a gyerekeim simán elvannak velük, ha már ismerik őket persze.

Akkor az lehet a gond, hogy a babád ritkán van rajtad kívül másokkal, ezért nem érzi úgy jól magát, ennyi.

Mondjuk hogy apukával miért nincs el 1-2 óránál tovább, az azért kicsit furcsa, de persze nem ismerjük a körülményeket.

2014. febr. 9. 17:01
 15/17 A kérdező kommentje:
Apuka, nagytesó, nagynéni, szomszédcsaj, nagymama, én(igaz csak párszor és havonta egyszer-kétszer találkozunk)Úgy tudom az utóbbi két hétben ők voltak.
2014. febr. 9. 17:15
 16/17 anonim ***** válasza:
72%

Ők nem akárkik.

A gyerkőc ezek szerint vidám, kiegyensúlyozott, nem értem, miért zavar ez téged annyira és miért foglalkozol vele.

Ha nem tetszik, mondd meg, hogy te nem szeretnél rá vigyázni.

De még mindig azt mondom, hogy ő csinálja jól, nyilván a te babád azért nincs el senkivel, mert nem ahhoz szoktattad.

2014. febr. 9. 17:25
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem zavar,miért is zavarna? Egyszerűen érdekel más véleménye. Köszönöm a válaszokat.
2014. febr. 9. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!