Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is ennyit nyűgösködik,...

Másnak is ennyit nyűgösködik, hisztizik a babája?

Figyelt kérdés
5 hónaposak a trikereim, ketten egypetéjűek, az "egyke" nagyon jól el van, tényleg csak akkor sír, ha éhes, álmos, teli a pelus, stb. De a másik két csajszim már teljesen kikészít! Reggel (5-6 körül) ébrednek, látszik rajtuk, hogy álmosak még, de nem tudom visszaringatni őket, úgyhogy már eleve nyűgösen kezdődik a nap. 8-9 körül esznek, addig még úgyahogy elvannak, kicsit játszogatnak, néha felsírogatnak. Aztán evés után el kell őket altatni (ringatva) mert már csak ordítanak, nagyon álmosak (ha előbb etetem őket, nem esznek szinte semmit, sokszor próbáltam) Na, de ekkor ált. csak 1 órát sikerül nekik aludni, ami annyira elég, hogy fél óráig még elvannak, mosolyognak, utána újra kitör a hiszti. Látszik rajtuk, hogy féltékenyek, irigyek. De már most??? BEszélek az egyikhez, sír a másik, felveszem az egyiket rögtön rázendít a másik. Ha nem nyúlok egyikhez sem, akkor egy ideig elvannak, aztán elkezdenek unatkozni (hiába énekelgetek, mutatok nekik játékokat, ..) és sírnak. Szegény harmadik babámmal nem is tudok szinte foglalkozni, mert a másik kettő teljesen lefoglal. Rosszul vagyok már ettől, másnál is van így? (tudom, nem sok mindenkinek vannak hármasikrei, de akinek ikrei vannak, vagy több gyereke?)
2009. dec. 7. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is, gratulálok a gyönyörű nagy családodhoz. Minden elismerésem a tiéd... Nekem egy kisfiam van, de így is nagyon nehéz a nyűgösködéseivel bírni. Ő már 11 hónapos, és egyre kevesebbet hisztizik, sokkal könnyebb volt vele hónapról hónapra. Van segítséged ? Nekem sajnos nincs, és nem is lesz, távol vannak a szülők, apa meg sokat dolgozik.

Nagyon sok erőt, kitartást és még több boldogságot! Üdv.

2009. dec. 7. 20:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Én is ebben reménykedem, hogy majd ahogy telik az idő, talán egyre jobban megértik, hogy ők hárman vannak, és megosztott a figyelem, szeretet feléjük. Szerencsére azért van napközben segítségem, anyósom és a dédi mama is aktív, bár az éjszakák így is elég kimerítőek. De azért nem akarok panaszkodni, inkább hálát adok, hogy egészségesek! Csak furcsa, hogy ennyi idősen már féltékenykednek egymásra. Meg azért jobb lenne, ha legalább egy kicsivel kevesebbet sírnának és le tudnám őket foglalni. De olyan, mintha kevés lennék nekik.
2009. dec. 7. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is van a családban 3-ikrek. Bár sosem mondták, milyen nehéz, tudjuk milyen nehéz. Szerintem nem is tudták, mit vállalnak. Az a legfontosabb, hogy legyen segítséged mindig, különben megőrülsz.

Én csak azt mondom, hogy valahogy túl kel élni ez az időszakot, ők nem irigyek, csak már azt szeretnék, ha foglalkoznál velük. Okosak, mert tudják, ha sírnak, velük vagy, a másik baba meg megszokta, hogy kevesebbet kap belőled!

Én csak azt mondom, hogy majd csak eltelik ez az idő, s ahogy az idő is múlik, neked is könnyebb lesz!

A családunkban a gyerkőcök már majdnem 3 évesek, de ők is átvészelték. É még mindig nincs egy átaludt éjszakájuk...

2009. dec. 7. 21:55
 4/5 anonim ***** válasza:
nekem is csak 1kisfiam van de kitesz vagy 2öt.nem hasfájósak?bár ahhoz már nagyok csak egy tipp volt.van valamilyen hintátok?talán az lekötné öket.amikor a fiam már nagyon kikészitett próbáltam következetes lenni pl elmagyaráztam neki,hogy most anya elmegy fürödni addig neki a kiságyba a helye stb.próbálj nekik olyan elfoglaltságot keresni ahol megtanulnak egymással játszani.pl lassan vehetsz nekik játszó sátrat labdákkal a fiam nagyon szerette.jobb ötletem nekem sincs.de próbáld megtanitani nekik hogy van idö amikor nem velük foglalkozol.tüzz ki egy idöpontot hogy megszokják hogy akkor nem velük foglalkozol.
2009. dec. 7. 22:04
 5/5 anonim ***** válasza:

szia,

úúú szegény, nagyon megértelek. Nekem csak 1 lánykám van, de ugyanez ment ennyi idősen. Nekem az is elég volt....most már sokkal jobb. 2 hét múlva 1 éves, és egyre többet elvan egyedül. most is rettentőeen igényel engem, de most már ha mutatok neki vmi érdekeset, azzal elvan egy darabig. aztán megint mutatok neki vmit... stb. házimunkát darabokban végzem. de hát ez fényévekkel kevésbé viseli meg az idegeimet, mint amikor 4-5-6-7 hós volt. az katasztrófa volt. Kitartást neked! inél nagyobbak annál jobb lesz. Főleg hogy többen vannak, jól ellesznek majd egymással, meglátod! :)

2009. dec. 8. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!