Adhatom neki cumisüvegből a bolti bébiételt?
4 hónapos. Kanállal nem igen akarja enni. Ki tudja szívni q cumisüvegből?
Chicco Step Up 2, 3 luku cumisüveg.
Technikailag megoldható, igen.
De nem nagyon szokták ajánlani, a fogak egészsége miatt.
Szerintem sok-sok türelemmel inkább tanítsd a kanállal enni.
Pl. próbálkozzatok többféle színű, formájú, különböző szárhosszúságú stb. kanalakkal, esetleg adj a kezébe kiskanalat, amivel közben eljátszhat.
Várd ki jobban, amíg megéhezik, egyszerre picike adagokat tegyél a kanálkára, hogy tk. lenyalogassa- nem kell ilyen picinek egész kanalakat rögtön benyelni :)
Én biztosan nem szoktatnám üveges étkezésre.
A kanállal való étkezés sem olyan, hogy hipp-hopp egyik napról a másikra megy minden babának. Eleinte csak pár kanállal kell kóstoltatni, aztán minél többet. És közben megszokja a baba a kanalat is és hozzászokik az új ételekhez is. Én biztos nem adnám neki cumisüvegből a bébiételt. Meg ha belegondolsz, akkor azért a bébiételek nagy része nem folyékony, hanem pürés, most akkor azt hogy? Akkor a cumisüvegre is akkor lyukat kell tenni, hogy az működjön. Meg nálunk a sima Humana baby fit tápszer, ami sűrűbb volt, annak sokszor a lyuk eldugult a tápszertől, akkor el tudom képzelni milyen lenne a bébiételnél.
Szerintem legyél türelemmel, nem kell rögtön egy étkezést kiváltani, naponta többször adsz neki pár kanállal, aztán meg kap tápszert és szépen hozzászokik a kanálhoz.
ha 4hónapos, még csak most kezdted a hozzátáplálást, ha jól gondolom.
Ha igen, akkor még az első időben nem gáz, ha cumisüvegből adod, de ne maradjon ez a szokás!
Próbáld minél előbb kanállal etetni.
CSak példának leírom, hogy a sógornőm így etette a fiát, folyamatosan csak cumisüvegből, később már a darabosat is felvizezte és nagylyukú c.üveből itatta- már 1éves és nem is hajlandó kanállal enni a kicsi.... De az a durva, hogy még sosem láttam, hogy egyátalán kanállal próbálta volna- mindig üvegből eteti. De hát az ő dolga, szóln nem lehet neki, mert ő az a mindenkinél okosabb vagyok fajta! :) Szegény gyereket sajánlom csak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!