8 hónapos kislányom a konnektorba nyúlkál (ami be van dugva vakdugóval). Mit tegyek, hogy ne csinálja?
Mindenki mást ír. Van, aki hagyja, van aki rácsap (?) a gyerek kezére, van aki elhozza onnan akár 50x is.
Mi a helyes?
azért a vakdugót nagyon nehéz kivenni belőle..-szóval azt lehetetlen kipiszkálni belőle.
egy 8 hónaposról beszélünk! akit ha nem otthon vagyunk,figyelemmel követjük-és nem rakjuk csak úgy le,hogy menjen amerre lát.
és igen,persze hogy mondani kell hogy nem szabad,stb. de egész nap rácsapdosni a kezére nincs sok értelme. persze el is lehet hozni-de két percen belül megint ott van. ezért mondom azt,hogy el kell érni az a kort,amikor már szigorúbban lehet/kell venni hogy ahhoz ne nyulkáljon-mert már okosabb
Én rászólok komolyan és elhozom. Nem várom azt, hogy 7,5 hónaposan megtanulja, hogy nem szabad, de úgy gondolom (lehet, hogy rosszul, hisz első baba), hogy inkább szokja meg, hogy vannak szabályok, minthogy 1-1,5 évesen úgymond "váratlanul" érje, hogy már nem szabad azt amit eddig lehetett.
És egyébként minimálisan de én úgy látom hatásos, pár percig utána nem megy oda, míg ha nem szólok rá, csak elveszem, akkor visszamegy... szóval azért valamennyire talán érti, hogy ez rossz.
7-es vagyok... viszont egy 8 hónapos baba kezére soha nem csapnék rá... elég ijesztő neki az is ahogy rászólok, hisz soha máskor nem beszélek vele ilyen komoly hangon... miért csapkodnám szegény kis kezecskéjét... jesszus...
Rászólok, elhozom... ez van, ezzel jár a babanevelés.
jesszus. nem azt írtam hogy nem kell rászólni,stb..-amíg nem lesz 1,5-2 éves-hanem azt,hogy ebben a korban még nem lehet elvárni hogy megértse,és mivel benne van a vakdugó nem kell kétségbe esni ha el kezdi piszkálni..
viszont egy bizonyos kortól már elvárható hogy a nem,az nem nemet jelent. de nem érte váratlanul,hogy most már nem szabad-mert eddig se volt megengedve hogy játsszon vele..
Nálunk ez vált be: Már amikor tartott felé, rászóltam, hogy nem szabad. Nem vártam meg, hogy hozzáérjen, előbb felkaptam és arrébb raktam, miközbe persze mondtam, hogy miért nem szabad (de egy 8 hónaposnak az még sokat nem jelent). Ezt kb napi 10-20-szor játszottuk el. 2-3 hét alatt elértem, hogy már nem érdekelte annyira, lecsengett nála az érdeklődés. Még ma is néha ránéz, aztán rám és "nem"-et bólogat a fejével, tudja jól,hogy azt nem szabad :)
Engem nem igazán zavart, hogy 20-szor is akár el kell onnan hoznom, és mondani, hogy nem szabad, hiszen ez olyan dolog, amit meg kell tanulnia (és pont azért, mert vendégségbe, nyaraláskor, stb nincs bedugva semmivel). Ez kb olyan, hogy napi 20-szor segítettem popsival lefelé lejutni az ágyról, és végül csak megtanulta, hogy úgy kell . Azért vagyunk otthon a babánkkal, hogy pl ilyeneket is megtanuljanak, figyeljünk rájuk, hogy máshol, más közegbe is tudjanak majd érvényesülni, mozogni, jól érezni magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!