Gyermekorvosotok ajánlja a H1n1 oltást gyermekeiteknek? (ha nem, mi az oka? )
A dokink okos ügyes lelkiismeretes. Beoltattam minden ellen mindkét gyerekemet.. azért kiröhögött de elfogadta.. ő ne oltáspárti de baráti a kapcsolatunk, előte minig mindenről tájékoztat, és segít nekem bármi van.
De meglepett a válasza..
kismama vagyok. először azt mondta oltassam körbe a családot, 5 évés és 2,5 éves gyereket és apát.. aztán hívtam hogy szerinte a 28 hetes magzat elég nagy-e már fejlettségileg.. azt mondta az oltás nem megy át csak a babát védem utána.. hiszek neki.. nem olt csak úgy blöffből..
most mind a négyen be vagyunk oltva..
Nekem ezért nem ajánlotta: a vakcina az agyi idegeket érintő Guillain–Barré-szindrómát (GBS), a klasszikus krónikus, gyulladásos demyelinisatiós polyneuropathiát, válthatja ki. A betegség az idegeket támadja meg, bénulást és légzési nehézségeket okozhat, sőt még halálos kimenetelű is lehet.
Hasonló eset történt már az Egyesült Államokban 1976-ban, amikor az influenza elleni vakcinát 10 héten belül visszavonták, mert több ember meghalt az oltóanyag miatt, és a GBS megjelenése nyolcszorosára nőtt.
Az új vakcinát nem tesztelték megfelelően és hatásai jelenleg ismeretlenek. Az oltás során az élő vagy elölt vírusokat, kikerülve a „szolgálati utat” egyenesen a szövetekbe juttatják. Az immunrendszer magasabb fokozatba kapcsol, hiszen támadás érte, és megpróbál ellenanyagot termelni. Ám, ha túl gyenge, sok mellékhatás léphet fel, ami komoly károkat okozhat. D-vitamin szedését ajánlja azoknak, akik szeretnének felkészülni az őszi hónapokra. Már több tanulmány során is bizonyították, hogy a D-vitamin-szint fontos szerepet játszik a vírussal való megfertőződés kockázatának esetében. Az orvosok szerint minél magasabb a szervezetében található D-vitamin-szint, annál kisebb az esélye, hogy megfázna vagy influenzás lenne. Bár influenzajárvány esetében még nem vizsgálták a vitamin hatékonyságát, biztos nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!