Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem találnak meg az...

Csak engem találnak meg az állandó összehasonlítgató, lesajnáló kismamatársak, vagy mást is?

Figyelt kérdés

A kisfiam 15 hónaposan indult el, számtalanszor végig kellett hallgatnom, hogy "Jé, még nem megy?". Szerintem ez nem olyan extrém késő, így nagyon rosszul estek az efféle, szerintem "mű" kiakadások. Vagy pl. egyévesen "csak" 76 cm volt (50 cm-vel született), és azt is megkaptam anyukatársaktól, hogy nem baj, majd megnő, ne aggódjak. Nem aggódtam, minden táblázat szerint teljesen normális, így az efféle megjegyzéseket megint csak nem tudtam hova tenni.

Ti hogy élitek meg, ha a gyereketeket folyamatosan összehasonlítják más babákkal?

2009. dec. 6. 21:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Jaj de jó téma...sajnos mi is mindig belefutunk ebbe :((

22.35-össel meg nagyon együttérzek, én is úgy beparázok mindenen, pedig én ráadásul tanultam is a csecsemők, kisgyerekek fejlődéséről.

Az én fiam is 15 hósan kezdett menni, most meg elmúlt 2 éves és egy kuma szót nem hajlandó mondani...közben meg a sok vele egykorú a környezetünkben már énekelve köszöntötte tegnap a Mikulást..

Az a baj, hogy így aztán én is mindig elvárok tőle ezt azt pedig az agyammal tudom, hogy őt sose lehetett semmiben se sürgetni. A hozzátáplálástól kedzve a mozgásig, mindent szép lassan ért el.

De én a legjobban attól akadok ki, mikor a többi anyuka szépen gyorsan elfelejti, hogy az ő gyerkőcük is volt kicsi meg kisebb és pl. ha a fiamtól kérdeznek vmit vagy beszélgetni próbálnak vele és ő csak saját nyelvén gügyög, akkor rám néznek furcsa tekintettel, hogy "semmit sem beszél??" meg hogy : "és most mit mondott??"

Aválaszom pedig az hogy fogalmam sincs mit mondott, mert én sem értem...

Hát ez van, mindenesetre szeretnék egyszer ott tartani, hogy kivételesen időben érjünk el vmi fejlődési lépcsőt.:)

2009. dec. 7. 08:03
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ajaj!A férjem családja nagy "összehasonlítgatós".Én december végén szülök, a család másik tagja január végén.

Válaszaitokból ítélve, jobb lesz őket elkerülni:-)Vagy van esetleg valami ötletetek mivel lehetne őket leállítani?Máris elkezdték!Kinek nagyobb a pocakja...Pedig nem is egyneműek lesznek...

2009. dec. 7. 08:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek teljesen. És az még csak hagyján, hogy idegen kismamák, vagy úgymond barátok/nők idegelnek, de amikor a saját családod (anyós stb.) csesztet a hülyeségeivel, na az kész. Kislányom 10 hónapos, tornára járunk mostanában (köszi kedves környező kismamák/család a beparáztatásért), mert nemigen akar mászni, és a gyógytornászunk mondta, hogy soha, de soha nem szabad más gyerekkel összehasonlítgatni a sajátunkat. Csak annyi a fontos, hogy önmagához képest hogyan fejlődik! És azt is mondta, hogy a normális az, ha egy gyerkőc 12-16 hónapos kora között kezd el "függőleges" helyzetben közlekedni. Úgyhogy, a Te babád tökéletesen fejlődik, ne aggódj, és sz..d le a sok okoskodót, akiknek a gyereke már 2 hónaposan forgott, 4 hónaposan mászott, és 6 hónaposan futott. :-))))
2009. dec. 7. 08:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja (uccsó vagyok), az Én kislányom sem lesz nagyobb 1 évesen 74-76 centinél (49-el született), úgyhogy nyugi.
2009. dec. 7. 08:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát én benne voltam egy kismama csapatban. Persze mindenki mindig leírta az élményeit akár rossz, akár jó volt. Aztán megszülettek a babák és ment az összehasonlitgatás. Nagyon elegem volt belőle.

Nekem elejétől fogva keveset aludt napközben a babám, muszáj vele foglalkozni, és élvezem is. Így sokkal fejlettebb a koránál. Amikor havonta leírtuk, hogy kinek mit tud a babája hitetlenkedtek, majd amikor képet is linkeltem be akkor még rosszabb volt.

Kiutáltak, mert az enyém fejlettebb. Gonosz-törtető anyukának állítottak be, akinek a gyereke csak szánni való, mert már most követelek tőle, miközben azt szajkózzák, hogy hülye vagyok a gyerekneveléshez. :(

Szóval a másik oldal is van olyan rossz. Sőt, nekem még rossz hírem is keltik, ami nagyon rosszul esik néha.

2009. dec. 7. 09:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Most tutira le fogtok szavazni.

Engem a legjobban ez a nagy "gyógytorna" mánia bosszant. Egy anyuka írta egy gyógytornászos fórumban: "8 és fél hónapos de nem ül fel egyedül" És erre a válasz: hozza el kivizsgálásra.

Az én lányom ennyi idősen még alig forgott!!! Mégsincs semmi baja!

2009. dec. 7. 10:43
 17/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem vagyok egyedül. Nagyon szerettem terhes lenni, és közösen várni a babát családtagokkal, barátnőkkel. Aztán amikor megszülettek szép sorban, akkor jött ez az összehasonlítgatósdi (szerencsére a legkedvesebb 2 barátnőmmel nem, pedig szinte együtt szültünk).

Én is a parázós tipus voltam eleinte, ma már csak szimplán dühít a dolog.

Így leginkább ha ilyen rokon/unokatesó anyukákkal, vagy ismerős anyukákkal találkozom, megpróbálom folyamatosan felnőtt témákra terelni a szót (nem mindig sikerül).

És amit egyikőtök írt, hogy a járás, kúszás, mászás stb. elkezdése nem kerül be az önéletrajzba anno, az nagyon igaz. Sőt, talán már a babáink 2. születésnapján sem fog erre emlékezni senki!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, és jó babázást kívánok!

2009. dec. 7. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!