Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem találnak meg az...

Csak engem találnak meg az állandó összehasonlítgató, lesajnáló kismamatársak, vagy mást is?

Figyelt kérdés

A kisfiam 15 hónaposan indult el, számtalanszor végig kellett hallgatnom, hogy "Jé, még nem megy?". Szerintem ez nem olyan extrém késő, így nagyon rosszul estek az efféle, szerintem "mű" kiakadások. Vagy pl. egyévesen "csak" 76 cm volt (50 cm-vel született), és azt is megkaptam anyukatársaktól, hogy nem baj, majd megnő, ne aggódjak. Nem aggódtam, minden táblázat szerint teljesen normális, így az efféle megjegyzéseket megint csak nem tudtam hova tenni.

Ti hogy élitek meg, ha a gyereketeket folyamatosan összehasonlítják más babákkal?

2009. dec. 6. 21:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még csak 5 hónapos lesz a picim és engem 1 olyan kismama talált meg akinek másfél hónappal idösebb a manója.Szerinte nem normális az h az én lányom nem emeli a fejét ill szerinte elég nagy a lányom.4 hósan volt 6,8 kg és 63cm.Szerintem egyáltalán nem nagy ja és az ö fia már ilyen idös korban már össze-vissza forgott az enyém meg csak az oldalára és néha a hasáról a hátára.Na lényeg h meg mondtam neki h ne hasonlitgassa az ö fiát az én lányomhoz mert minden babának meg van a saját ritmus ráadásul a fiú és lány babák közt is van különbség.
2009. dec. 6. 22:05
 2/17 anonim ***** válasza:
83%

Én sz*rok bele nagy ívben! :)

Az én fiam is mindent később csinált, mint a "nagykönyvben". Most 15 hónapos lesz, és még ő se jár, de szépen fejlődik, napról napra okosodik, és már kapaszkodva, támaszkodva tökéletesen oldalaz. És ráadásul azt veszem észre, hogy egyre több mindent megért. Nekem ez elég. Pont nem érdekel mások véleménye.

2009. dec. 6. 22:06
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon dühítő tud lenni, amikor az anyukák presztizskérdést csinálnak a babájuk fejlődéséből. Nem szabad foglalkozni vele...

Nálunk hálistennek a babausziban normális anyukák vannak, és egyformán örülünk minden babának, amikor először áll fel, először lépked egyedül, vagy kimondja az első igazi szavait... Más kisgyerekes társaságba nem nagyon járunk a fiammal, illetve igen, de ott az én fiam a legnagyobb, tehát legfeljebb én hasonlítgathatnék másokat hozzánk. :D Én meg nem szoktam, mert szerintem is undorító...

Az más, ha valaki megkérdezi, hogy pl. mikor indult el. Akkor megmondom, de ennyi. És mindig, mindenkinek elmondom, hogy a babák NEM EGYFORMÁK!

Ráadásul lehet, hogy az egyik baba hamarabb indul el, de a másik meg pl. hamarabb fog beszélni. Na és? Az én fiam hamarabb járt, de relatíve később kezdett el beszélni, mint mondjuk a kislány kortársai. Nem aggódtam. Bíztam benne, és tudtam, hogy semmi gond vele.

Olyan ez, mint a "megvetted már a mászó Micimackót?"-típusú kérdés. Sajnos ilyen világot élünk. Kényszeresen ingerünk van arra, hogy megmutassuk, hogy mi jobbak, szebbek, többek vagyunk másoknál. Pedig közben csak a saját komplexusainkat próbáljuk leplezni ilyenkor...

2009. dec. 6. 22:25
 4/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem csak téged... Ráadásul én vagyok az a típus, aki mindenen elkezd parázni, ha felhívják a figyelmét, hogy a másik gyereke valamivel "jobb, vagy előrébb halad".

Egy anyukával nagyjából együtt szültünk, pár hét eltéréssel. Az ő gyereke félévesen 8,5kg és 73cm, míg az enyém "csak" 6,5kg és 67cm. Azonnal jelezte a tanácsadáson nekem, hogy nem fejlődik jól a babám. Megjegyzem, addigra az enyém forgott és kúszott, míg az övé néha hasra hempergett, a kis keze meg ottmaradt a pocak alatt. Az övé nagyon jól eszik, győzi etetni, az enyém meg éppen megeszi a kis adagját és ennyi.

Most az övé nagyon gagyarászik és roppant sokat kommunikál, míg az enyém sokat van csendben és meglehetősen keveset gügyög. Tisztára belém tette a bogarat, hogy nálunk baj van. Napok óta a gyerekem lesem emiatt és bújom az internetet. Most ott tartok, hogy autista???...

Na, szóval erről ennyit. Pont jót tesznek az ilyen anyukák az én "gyenge idegeimnek". :S

2009. dec. 6. 22:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mindenki hasonlítgat folyamatosan! Ja, és vannak olyan típusú "hasonlítók" akik mindíg "győztesen" kerülnek ki a hasonlító bajnokságból, és van a másik csoport, akik félelmekkel telve, aggódva kullognak haza!

Ez a hasonlítgatósdi csupa pszichológia! A magabiztos öntelt harsány szülő leszólja a kissé bizonytalanabb, félénk nyuszi mama babáját. A babák persze mind roppant helyesek, a koruknak megfelelőek, és növögetnek, fejlődnek a saját genetikájuknak megfelelően. Szerencsére ők semmit nem vesznek észre a mamák hasonlítgató csatájából:)))!

2009. dec. 6. 22:58
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 15 hónapos, de még ő sem megy. (és ő is 76 cm volt 1 évesen) Én sem aggódom, csak egy kicsit lassabb a mozgás-fejlődése. Viszont másban nagyon ügyes: 1 éves kora óta előre szól, ha kakilnia kell.

Az egyik baba ebben ügyes, a másik abban.

2009. dec. 6. 23:18
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 22:35 -ös mennyi idős a babád??

Ne izgulj biztos nem autista!!!

Amúgy én az ilyen anyukákat úgy utálom akik azzal cseszegetik a másikat hogy az enyém ezt tudja a tied meg nem, tiszta óvoda.

Minden ember más és más, te lehet sportos vagy és tudsz fejen állni én meg kívülről tudom a MÁV menetrendet. :))

Senki sem egyforma szerencsére!!!

2009. dec. 6. 23:21
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

A csemetém még csak a kúszát gyakorolja? több kevesebb sikerrel, akinek a hasonló korú babája kúszik, és emlegeti, arra csak vigyorgok, hogy akkor már pakolhat feljebb, mert a szobaterminátor elindult.

Anyja fia a kincsem, ő járni fog, akkor amikor más még csak mászik, mert nem érzi magát felmosoronygynak, ezért aggódjak, hogy nem kúszik mászik? Kaptam haladékot felpakolni mindent a szekrény tetejére. Megfordul a hasára, de utál ott lenne, így csak az oldaláig fordul, és úgy játszik. Pedig már vígan pörögnie kéne, mint a ringlispír.

Ha hasonlítgatnak, akkor a fejemben az kattog, szép-ügyes-erős-tanulékony babám van, és az enyém, a másik nem érdekel.

2009. dec. 7. 04:07
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát mindenki jól írta,a felnőttek sem egyformák...senki sem fogja beleírni az önéletrajzában,hogy már 4 hónaposan beszéltem vagy még 5 évesen sem!Az ilyen anyukák a saját butaságukat vetítik ki a nagyvilágnak é jó rajtuk nagyokat derülni...egyik baba sem egyforma még az ikrek sem!És ez amúgy sem verseny...nincs győztes és nincs jutalom sem!Illetve a jutalom az anyukának szól...első szó és első lépés!Nem szuperhősöket és zseniket nevelünk és senkié sincs lemaradva...ha valaki 5 hónaposan csak 7 kg a másik meg 8 kg az nem azt mutatja,hogy nem fejlődik,hanem,hogy az egyik nagyobb (cm)vagy fiú vagy lány,vagy hízékony,a másik meg az apjára hasonlít és sosem fogja elérni a 70 kg-ot még 40 évesen sem!Ezek a gének és a DNS!És nem értem,hogy egyes emberek miért csinálnak ebből "húzd meg-ereszd meg"-et!Ez szánalmas és undorító!És a mama mit tud?Fel tudja fogni 30 évesen,hogy buta....na a másik meg már 20 évesen okos...na erről ennyit...ugye,hogy mindenki más...DE ETTŐL MÉG EGYENLŐ!!!
2009. dec. 7. 06:29
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Tegnap előtt eljutottam oda, hogy nem találkozok olyan anyukákkal, akinek velem egykorú gyereke van. Kész röhej, ami itt folyik. Van egy ismerősöm, akinek 3 héttel idősebb a gyereke. 7 hónapos lesz a kisfiam. Az övé már a nápolyit, csokit, kakaót, eszik-iszik, már 6 hónapos korban ha fogták a kezét ment, és már 3 hónaposan a bébikompban szépen elüldögélt egyedül:(. Teljesen úgy adta elő a dolgokat, mintha ez lenne a "normális". tök hülyén éreztem magam, mikor ezeket mondta, mert teljesen lenézett minket hogy az én kisfiam még a forgáson kívül nem csinál mást. De én nem erőltetek semmit neki. Szép napot mindenkinek:)
2009. dec. 7. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!