Ekcémás bőrű babáknál nektek melyik fürdető vált be? Babé vagy Linola Fett fürdőolaj? Esetleg más?
Nekünk egyértelműen a linola fett.
Ha nem kéreztél volna konkrét márkát, akkor is ezt ajánlottam volna.
Esetleg még a DM ALVERDE BIO százszorszépes olajos fürdető (ugyanúgy kell vele bekenni a kicsit, mint a linolával).
Nagyjából egy árban vannak.
Első vagyok, a kisfiam 3,5 éves így már tényleg jóideje használjuk, bevált.
Téli időszakban szokott gond lenni nálunk a bőrével, ilyenkor hetente 2-3 alkalommal használjuk.
Beállítom a kádba, letusolom (kímélő babatusfürdővel, ez fontos, hogy ne legyen valamilyen szárító hatású divatos szer!), aztán kb. 10 ml-t öntök a fürdető kupakjába és azt a tenyerembe adagolva szépen rákenegetem, belemasszírozom a bőrébe.
Ilyenkor még az is jó, ha beleül egy kis vízbe, amíg játszik, addig is a bőrén van az olaj.
Végül megtörölgetem, de nem dörzsölöm, éppen csak leitatom róla a vizet.
Kádba fürdővízhez öntve nem nagyon szoktam adni, mert azt tapasztaltam, hogy több tapad a kád oldalára, mint a gyerekre :)
Míg kisebb volt a Linolát használtuk. Fürdetőt is, krémet is. Az vált be. Most már másfél éves, mannaszappannal fürdik és linolával kenem utána.
A babé nem jött be, a sampon sem, a gyógyszertárit húúú, nagyon nem bírta, pedig azzal kezdtük.
Ha nagyon kint van neki nem szabad sokáig fürdetni. Havonta egyszer klórozzák a vizet, betelefonáltam a vízügyhöz, ott kaptam listát, melyik hónapban mikor klóroznak. akkor nem fürdik a gyerek aznap.
Manna szappant ős is használhatja, de három éves koráig bőven kijöhet ennek ellenére az ekcéma. Fogzás, bármi...:(
Nekünk segített még az ultrahangos hideg párásító ebben a száraz fűtés szezonban.
1. és 4. válaszoló vagyok (linolás)
Ha ilyen pici, akkor tedd fürdőkarikába, szerintem abban már megmarad a fürdetés idejére, nem?
Most pakolgattam a szekrényben, a kisfiam babás dolgai között.
Olyan fürdőkarikánk volt, amit alul le kell tapasztani (erős tapadókorongok) és ráadásul a miénk forgatható (!) is volt körbe- nagy móka volt a fürdés. A nagy kádba lehet beletenni és megtartja az ülni még nem nagyon tudó piciket biztonságosan. Az elején van pár húzogatható műanyag talán csikóhal, azzal is tud babrálni.
Sajnos a márkaneve nem ugrik be (nem otthon vagyok)- de ez anno nekünk hasznos volt.
Erről pedig pikk-pakk letörölhető az olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!