Most mi lesz? Nem fogadta el a tápszert? Mi lesz ha nem lesz elég tejem?
Hívj fel egy szoptatási tanácsadót!
3 hónaposan növekedési ugrás van, akár óránként is kérhet pár napig cicit, hogy beálljon a kínálat. Tedd gyakran mellre. Lesz tejed, ne pánikolj. Homeopátiás gólyó Urtica urens D6 hígításban, More Milk kapszula, Laktoherb tea, Karamalz "sör" de min. 3 liter folyadék.
A tej nem a szoptatások között, hanem alatta termelődik!
A nap folyamán változik a tej mennyisége és összetétele is: reggel több és hígabb estére kevesebb de zsírosabb laktatóbb!
szoptasd gyakrabban estefelé, pár nap alatt látszódnia kellene az eredménynek (3-4 nap). Ha ez után is gondok vannak (nekem nem jött be ez a fenti tanács), akkor én pl úgy csináltam, hogy reggel-délelőtt fejtem még pluszban szopik után, ez kb 40-50 ml lett, és ezt megkapta cumisüvegből az esti szopinál, szoptatás előtt. Becummantotta, utána könnyebben tudtam szoptatni mert egy kicsit már lenyugodott és így jól is lakott. Később, olyan hat hónapos kora körül már nem volt elég ez a napközben fejt mennyiség (meg rá is untam a fejegetésre rendesen), így hozzácsaptam a fagyasztós tejeket is, 20-30 ml adagokat. Aztán ahogy elhagytuk az uzsonna szopit (tejpépet kapott 6 hós kora után) úgy érdekes módon az esti szoptatásra elég lett a tejem, nem kellett pótolni. Persze ez csak két hétig volt, utána megint jöttek a fagyasztós tejek :) Nem voltam egy tejcsárda, de így megoldottam, hogy sokáig anyatejet kapjon a lányom.
Később, ha kell majd tápszer, esetleg, akkor pedig talán más fajtával próbálkozzatok, lehet az íze miatt nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!