Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most mi lesz? Nem fogadta el...

Most mi lesz? Nem fogadta el a tápszert? Mi lesz ha nem lesz elég tejem?

Figyelt kérdés
Esti szopi előtt nem volt elég a tejem, nyűglődött, rövid ideig szopizott. Megpróbáltam fejni utána, de semmi nem jött. Gondoltuk adunk neki tápszert most először és nem fogadta el, 10 percig próbálkoztunk, de nem kellett neki, beleszívott. Szerencsére volt fagyasztott tejünk, azt egyből betolta. Mi lesz ha nem lesz tejem, soha nem eszi meg a tápszert? mOST 3 HÓNAPOS
2014. jan. 30. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
próbálj meg neki napközben is adni kicsit, hogy szokja az ízét... (esetleg szoptatás előtt amikor tudod hogy nagyon éhes ) ha nem fogadja el, akkor próbálj ki másik tápszert... ne félj, olyan még nem volt hogy egy gyermek éhezzen amikor van otthon mit adni neki :) én amúgy 3 hónaposan a lányomnál elkezdtem már a hozzátáplálást, de igaz ő tápszeres volt mert nekem 4 hét után már nem volt semennyi tejem sem :/ kóstoltathatsz vele esetleg kis almalevet (1-2 kanállal csak) csak hogy megismerjen más ízeket is...
2014. jan. 30. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Pàr hete én is ezen pànikoltam. Még a cumisüveget sem fogadta el a tejemmel. Azutàn teltek a napok és örült éhes lett. Elfogadja màr a tàpot is. Igaz csakis a nestle start HA-t, a többi valahogy szemcsés...a pànikot is megérzi rajtunk. Nyugodtan beszèld meg vele amíg ordít. Nem lesz baj!
2014. jan. 30. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 hónaposan nem kóstoltatnék màst, csak anyatej és tàpszer! Sokszor cicire tenni, homeo golyók és sok folyadék. Nyugalom.
2014. jan. 30. 21:53
 4/10 anonim ***** válasza:
homeo golyó? az mi? (tényleg érdekel.. sose hallottam még róla) tény ha van teje valakinek felesleges még kóstoltatni nagyon, igazad van, de mivel én tápszereztem csak ezért elkezdtem ismertetni ízekkel ételekkel... mindennel a maga idejében amikor már lehetett :)
2014. jan. 30. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Hívj fel egy szoptatási tanácsadót!

3 hónaposan növekedési ugrás van, akár óránként is kérhet pár napig cicit, hogy beálljon a kínálat. Tedd gyakran mellre. Lesz tejed, ne pánikolj. Homeopátiás gólyó Urtica urens D6 hígításban, More Milk kapszula, Laktoherb tea, Karamalz "sör" de min. 3 liter folyadék.

A tej nem a szoptatások között, hanem alatta termelődik!

A nap folyamán változik a tej mennyisége és összetétele is: reggel több és hígabb estére kevesebb de zsírosabb laktatóbb!

[link]

2014. jan. 31. 07:52
 6/10 anonim ***** válasza:

re4. [link]

Utrica Urens ch5 vagy

Ricinus Communis ch5

2014. jan. 31. 07:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, nagyon hasznosak voltak a válaszok!
2014. jan. 31. 09:31
 8/10 anonim ***** válasza:

szoptasd gyakrabban estefelé, pár nap alatt látszódnia kellene az eredménynek (3-4 nap). Ha ez után is gondok vannak (nekem nem jött be ez a fenti tanács), akkor én pl úgy csináltam, hogy reggel-délelőtt fejtem még pluszban szopik után, ez kb 40-50 ml lett, és ezt megkapta cumisüvegből az esti szopinál, szoptatás előtt. Becummantotta, utána könnyebben tudtam szoptatni mert egy kicsit már lenyugodott és így jól is lakott. Később, olyan hat hónapos kora körül már nem volt elég ez a napközben fejt mennyiség (meg rá is untam a fejegetésre rendesen), így hozzácsaptam a fagyasztós tejeket is, 20-30 ml adagokat. Aztán ahogy elhagytuk az uzsonna szopit (tejpépet kapott 6 hós kora után) úgy érdekes módon az esti szoptatásra elég lett a tejem, nem kellett pótolni. Persze ez csak két hétig volt, utána megint jöttek a fagyasztós tejek :) Nem voltam egy tejcsárda, de így megoldottam, hogy sokáig anyatejet kapjon a lányom.

Később, ha kell majd tápszer, esetleg, akkor pedig talán más fajtával próbálkozzatok, lehet az íze miatt nem tetszik neki.

2014. jan. 31. 10:45
 9/10 anonim ***** válasza:
köszönöm a homeo golyó-s linkeket :) azt hittem a babának kell valamit valamire adni, de látom a szoptatós anyukáknak kell :)
2014. jan. 31. 16:14
 10/10 anonim válasza:
Ha mar tenyleg nem eleg a tejed probalgatni kinalgatni kell neki a tapszert.Az en 3.5 honapos babam se itta meg eloszor de minden nap adtam neki egy kicsit es igy kb egy het utan mar megitta.
2014. febr. 10. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!