8,5 hónapos baba nem kúszik, nem mászik. El van maradva?
Másznia még nem kell, de kúsznia már azért kellene. Nem is próbálkozik?
2014. jan. 29. 14:09
2/22 A kérdező kommentje:
Nem. Felulni sem tud magától, megul ha ültetik, de ha pl nyul valamiért, akkor eldől es nem tud visszaulni. Kapaszkodva feláll.
Én biztos kikérném az orvos véleményét. Az ülés még határeset, de kúsznia kellene. Ültetni viszont nem szabad.
2014. jan. 29. 14:17
Kúsznia már kellene. Forogni forog?
Nagyon fontos lenne, hogy ne maradjon ki se a kúszás, se a mászás! Ültetni tilos!
Vigyétek el egy Dévényeshez!
2014. jan. 29. 14:19
hogy lehet hogy feláll?Hogy jut el ahhoz a bútorhoz,székhez ami mellett fel tud állni?
2014. jan. 29. 14:19
Kérdezd meg az orvost szerintem de a baràtnômnek a kisfia 10 hónapos volt mikor elkezdett kúszni,rà egy hétre màszni aztàn kapaszkodva felàllt, egy éves koràra pedig màr stabilan jàrt.
2014. jan. 29. 14:22
Nem feltétlen kell egyedül eljutnia bútorhoz. Lehet épp a kiságyban vagy járókában ügyeskedik, és ott ugye van mibe kapaszkodni és felállni. Az én lányom 5 hósan megült ha ültettük, 10 hónapos volt még épp nem mászott de ő is fel tudott állni, kúszott, már ekkorra egyedül is felült. 1éves szülinapja után 1 héttel kezdett el úgy járni hogy csak lestük. ez változó szerintem, lehet lustibb, de próbálkkoznia kellene, min. a kúszást.
2014. jan. 29. 14:36
pont ezért kérdeztem,mert ha járókában,kiságyban van sokat,akkor nem csoda hogy nem kúszik,mászik,akkor egyszerűen ki kell tenni és várni kicsit.
Van egy ismerősünk,akinek a lánya 9 hónaposan már kézen fogva járt,de mászni,kúszni nem tudott...mivel sokat volt járókában.A doki erre azt mondta, hogy ne járassák,tegyék ki simán a szobába,hogy rájöjjön hogy kell mászni!
2014. jan. 29. 14:46
9 hónapos korig kell kúszni, 11 hónapos korig mászni, úgyhogy nincs elmaradva. Simán lehet, hogy 2 hét múlva már csinálni fogja, ilyenkor napok alatt is sokat fejlődnek a babák.
(A lányunk 9 hónaposan kezdett kúszni, 10 hónapos elmúlt pár nappal, amikor mászni kezdett, csak ezután ült fel és 11 hónapos koráig támaszkodott a kezével. 12 hónaposan már járt kapaszkodva és 15 hónaposan kapaszkodás nélkül is.)
2014. jan. 29. 14:53
most komolyan miért lettem lepontozva???nem azt írtam,hogy a járóka az ördög találmánya,hanem hogy nem tesz jót,ha egész nap abban van egy baba!!!!
2014. jan. 29. 14:58
Kapcsolódó kérdések: