Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet játszani egy 3...

Mit lehet játszani egy 3 hónapos babával?

Figyelt kérdés
Én mutogatni szoktam neki a színes játékait, beszélgetek neki (nem túl sokat, mert nekem még fura egy kisbabához beszélni). Most vettünk neki játszószőnyeget, nagyon jól elvan rajta és egyébként is remekül elfoglalja magát a keze nézegetésével, de így meg lelkiismeret furdalásom van, hogy nekem kellene vele foglalkozni. Mi az ami a legjobb neki?
2008. júl. 18. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Az a legjobb neki persze ha mindig vele lennél...de perszeez sajnos nem megoldható...tudom. Rakj az ágya fölé zenélőt meg a kiságyra is. A játszőszönyeg ilyen korba nagyon tökéletes neki. De arra figyelj! hogy egyszerre csak egy játékkal játszon,mert a túl sok inger számára idegesítő lehet. Frusztrált vagy akár túl nyűgös is lehet tőle. Jó babázást neked :)
2008. júl. 18. 16:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jól csinálod.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod,hogy egyedül hagyod játszani. Jelezni fogja,hogyha megunta az egyedüllétet.

Én elég sokat játszok vele,mert egyedül nagyon kevés időre foglalja le magát.Van ,amikor nyűgösködik olyankor leteszem,mert egyedül akar lenni.

Szagolgathatsz vele mindenféle dolgokat,mert most kezdi érrezni az illatokat.

2008. júl. 18. 17:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Beszélj hozzá!!! Sokat, hiszen attól tanul meg beszélni! Az én lányom is 3 hónapos és már gyönyörűen gőgicsél, és ha egyedül van, beszél a játékaihoz, persze a maga nyelvén. Éneklünk sokat, gyerekdalokat, angolul, magyarul és tapsoltatom is, mert arra nagyon mosolyog. Amikor ˝énekel˝ , olyan aranyosan ráncolja a homlokát, úgy tűnik, mintha sírni akarna, de énekel... Sokat kell velük már most fogalkozni és persze nagyon igénylik az egyedüllétet is. Tehát ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert a sok pesztrát nem viselik jól. Sokszor maguk fedeznek fel dolgokat és neked csak rá kell őt vezetni. Szóval hagyni sokszor kibontakozni. De beszélni beszélni beszélni neki. Mindent, és emberi nyelven, nem eltorzítva, hogy kutyu, itt a vauvau...nem, nem így.

Puszi

2008. júl. 19. 02:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Amikor csak teheted beszélj hozzá, az én kicsi fiam 11 hetes és annyit dumálok neki, hogy már én biztos meguntam volna a helyében, ő viszont nagyon élvezi, mondja nekem az ő kis baba nyelvén a modandóját nevetgél. Én fürdés elött végig szoktam őt puszilgatni amit nagyon élvez, már csillog a kicsi szeme és várja amikor vetköztetem. Mindenképp az a legjobb neki, ha te foglalkozol vele amikor csak teheted, de azért nem baj ha megszokja, ha dolgod van és nem érsz rá akkor lefoglalja magát, ha megunja akkor úgyis jelezni fog, nálunk legalábbis nagyon működik. Sok sikert neked!!
2008. júl. 20. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!