Lehet egy kisbabának "alvászavara", vagy valamilyen
"betegség" okozhatja, hogy nem tud aludni?
Figyelt kérdés
Jövő héten lesz 3 hónapos a kisfiam, elég rossz alvó születése óta. Az éjszakákkal nincs gond, de nappal... Ma már az 5. nap telt el úgy, hogy napközben szinte nem aludt, max 10-20 percet. Összeadva sem volt több mint egy óra. Eddig azt gondoltam a meleg miatt nem tud aludni, de hiába volt most kicsit hűvösebb idő, most sem tudtam sehogy elaltatni. Sem a kiságyban, sem ölben, sem úgy hogy mellé feküdtem, sem babakocsiban.... Látszik rajta, hogy álmos (ásítozik, dörgöli a szemét és persze délutánra már nagyon nyűgös) és mégsem alszik el. Lehet ennek valami "szervi" oka? Ki lehet az ilyesmit vizsgáltatni? Esetleg lehet valami olyan a tápszerben ami neki ilyen problémát okoz? Már nem tudok mire gondolni!!!! És ez az 5 nap nem alvás nem egyszeri alkalom, hanem ez van szinte mindig és csak éjjel alszik. 14 órákat van sokszor ébren, majdnem szünet nélkül. A dokinőnek és a védőnőnek már többször mondtam, de nem adnak semmilyen jótanácsot! Nem hinném, hogy ez normális! Arra is gondoltam, hogy nálunk a lakásban nem érzi jól magát, de az anyukámnál és anyósoméknál sem tudjuk elaltani. Szóval teljesen tanácstalan vagyok már!
2008. júl. 17. 21:37
1/7 anonim válasza:
szia mi 8 hetesek vagyunk nállunk is ez a helyzet,én nem aggodom biztos semmi extra te sem aggodj szerintem.én még nem emlitettem a dr-nőnek de megfogom.neked pedig azt tanácsolomne aggodj nincs alvászavara ők ilyenek ha szépen fejlődik hizik akkor semmi baja.
2008. júl. 17. 23:06
2/7 anonim válasza:
Vidd el nagyot sétálni.Az én lányom csak úgy volt hajlandó aludni.Csak nekem éjjel sem aludt.6 hónapos lesz jövöhéten,de még 3x 4x kel éjjel.....
Nappal pedig max 2 órát....
Ne aggódj nincsen gond.
Éjjel mennyit alszik a babád???
2008. júl. 18. 06:38
3/7 anonim válasza:
Szia! Az én kisfiam sem aludt napközben születésétől fogva csak 15-30 perceket, éjjel viszont aludt. Estefelé már nagyon elfáradt, de nem tudott elaludni. Már 5 éves nagyszerű kisfiú, de sosem delelt sem a bölcsiben, sem az oviban.Ő ilyen.
2008. júl. 18. 07:46
4/7 anonim válasza:
Nálunk is ugyanez van, 5 és fél hónaposak vagyunk. Vannak jobb időszakok, de általában ez megy. Nem kell orvoshoz vinned.
2008. júl. 18. 08:27
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Éjjel 8-10 órát is alszik egyhuzamban, nem kel fel már kb. másfél hónapos kora óta éjjel még enni sem. Gondolom mert napközben annyira elfárad. Reggel 6-7 körül kel először és utána van úgy, hogy még kicsit visszaalszik 8, fél 9-ig.Különben szépen fejlődik, azzal nincs gond. És persze mindennél jobban IMÁDOM!!!:) Mindenkinek köszi, és boldog babázást!!!
2008. júl. 18. 08:43
6/7 anonim válasza:
szia!Nálunk is ez van!És tudom hogy másoknál is, de még sem nyugat ez a tudat.Én homeopátiás gyógyszert próbátam ki.Elsőnek a chamomillát 15ch-at, valamennyivel nyugodtabb és most egy másikat kezdünk el (azt hiszem én is szedem majd mert annyira ki vagyok attól hogy tudom hogy aludnia kellene és még sem)a neve Sedatif Pc.Mert azért valljuk be az a pár óra alvás nem elég.Nem kérem h egész nap aludjon evés alvás, de azé a 24ből 14 et ébren lenni elég sok sztem.tehát én ebben bizok csak már!Mellékhatása nincs max nem használ.....
puszi Judit
2008. júl. 18. 16:10
7/7 anonim válasza:
az én babám ugyanezt csinálja csak éjjel. Nem tudom ot elaltatni, max 10-20 percet alszik. Vannak jobb napok is, de általában egész éjjel ébren vagyunk. Próbálkoztam azzal is,h nappal kifárasztom / ez nálam abból állt,h elvittem ot egy kiadós sétára, meg próbáltam ébren tartani/ de ez sem segített. Minden kismamának rengeteg lelkierot kívánok,mert szukség van rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!