Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt hallottátok? Döbbenet....

Ezt hallottátok? Döbbenet. Betiltották a kakukkfüves köptetőt szirupot gyerekeknek. Többi lent.

Figyelt kérdés

A Naturland Elixirium kakukkfüves szirupot betiltották a gyerekeknek. 2013. decemberében küldtek az orvosoknak és a patikusoknak egy levelet, hogy tilos ezentúl ezt a köptetőt adni gyermekeknek. Eddig évekig ezt adták.

A mi orvosunk azt mondta, hogy adhatom nyugodtan a 15 hós babámnak, ez csak a pénzről szól, semmi baja nem lesz a gyereknek. Ez egy gyógyszeripari business. Nem tudom mi tévő legyek, de bízom a dokinkban. Mit szóltok? Hallottatok róla?

2014. jan. 22. 13:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Orvosom mondta, hogy vényköteles, mert direkt rákérdeztem, de erről kár is vitázni. Nem ez a lényegi kérdés, ha nem az, hogy eddig minden kisgyereknek ezt írták föl, ha köptető kellett, és most meg már nem lehet. Mindenre utólag mondják rá, hogy hoppá, még sem lesz jó gyerekeknek. Ez a döbbenet.
2014. jan. 26. 22:37
 12/14 anonim ***** válasza:

hidd el, nem vényköteles, csak fel lehet írni, mert akkor van rá tb-támogatás.

ÉS olvasd el a betegtájékoztatóját, 3 éves kor alatt nem ajánlják.

de megnézheted a házipatika oldalán, akárhol, ezt az infót fogod találni :(

Egyébként köptetőnek főzz kakukkfűteát, pirított cukorral, ennél jobb köptető nincs gyereknek.

2014. jan. 26. 22:43
 13/14 anonim ***** válasza:

és én azért kapcsolatban vagyok orvosokkal, senki nem kapott ilyen levelet :(

Nem lehet, hogy a ti orvosotok védi magát, mert rájött, hogy eddig is javasolta, felírta, pedig 3 év alatt nem lehet?

2014. jan. 26. 22:44
 14/14 A kérdező kommentje:
Gyógyszerész tájkoztatott erről először. Az egész országba kimentek a levelek a gyógyszergyártó cégtől. Minden gyerekorvosnak és patikának. Tudom, hogy 3 éves kor alatt nem lehet, eddig is tisztában voltam vele, de a lényeg az, hogy már 3 éves kor FELETT SEM lehet adni, nemhogy alatta. Hidd el, hogy elolvasom a beteg tájékoztatót, és konzultálok a gyógyszerészünkkel, (orvoson kívül) mielőtt valamit beadok a gyerekeimnek.
2014. jan. 27. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!