Megfelelő a súlya a kisfiamnak?
Figyelt kérdés
3,5 hónapos a kisfiam és most 6150 g és 62 cm. 3500 g-mal született és 54 cm-rel. Szerintetek nem túl kevés ez a súly? Teljesen elbizonytalanodtam, mert a környékünkön minden hasonló korú kisbaba súlya több. Az én kisfiam naponta 5-6-szor szopizik, viszont hiába próbálom többször etetni, nem kell neki. Éjszaka már legalább 1 hónapja nem kel fel enni. Nagyon aggódom, hogy kicsi a súlya.2008. júl. 17. 19:01
1/8 anonim válasza:
Hát elsősorban a dokidat és a védőnőt kérdezd erről, mert ők látják is a kicsit. de szerintem majdnem biztos hogy ha rendesen eszik akkor nincs baj. Tudja a babád hogy mennyi az elég neki, és nem minden baba egyforma, nem lehetnek egyenlő súlyban szerintem. Lehet hogy ő jobban szeret aludni mint enni, majd idővel bepótolja!Ne aggódj!
2/8 anonim válasza:
Szia! Szerintem ne aggódj, nem sovány a kicsi. Azt mondják, hogy a babának 6 hós korára meg kell dupláznia , 1 éves korára megháromszoroznia szuletési súlyát. Úgyhogy jól álltok.
3/8 anonim válasza:
Szia! Semmi gond nincs a súlyával. Minden gyerek másképp fejlődik.Gondolj arra,hogy féléves korukra kell megduplázniuk a születési súlyukat. A te kisfiad pedig,már nincs messze tőle és 3.5 hónapos. :)
4/8 anonim válasza:
Arra gondolj, hogy mi felnőttek sem vagyunk egyformák, vannak köztünk kövérek és soványak egyaránt. Ha nem kövér, az csak jó. De egyébként szerintem semmi gond sincs vele. Az én lányom 2830-cal született most 2 hónapos és 4360 gramm. Ha azt veszem 2 hónapos korukban van olyan baba, amelyik már meghaladta az 5 kilót, én is parázhatnék, de nem teszem, szerintem jó súlyban van a lányom. Kis hurkás. És a te fiadnak is jó súlya van. :)
5/8 anonim válasza:
Az én fiam meg kedden múlt nyolc hónapos, és még csak 6500gr és 67cm, és a doki szerint makkegészséges, nem is néz ki egyeltalán soványnak, persze nincsenek hurkái, de dundi kis pofija van.
6/8 anonim válasza:
Szia!
Nem tudom, csak szerintem a kisfiúk vékonyabbak a lányoknál.
A szomszédunkban van egy kisfiú, januárban született, most 6500 gr, 60 cm.
A lányom márciusban született, most 8300 gr, 66 cm. Születési adataik egyformák voltak, 3450 gr, 52 cm.
Az igaz, hogy én szoptatok a kisfiú pedig csak tápot, + hozzátáplálással gyümölcsöt kap.
7/8 anonim válasza:
Na én most néztem meg neked a kikönyvünkben. Mi 3600grammal és 53 cm-rel születtünk. Most 8hós. 3és fél hósan 6850 gramm volt és 62,5 cm. Remélem segítettem a válaszomban.
8/8 anonim válasza:
Először is nyugodj meg mert egész jo a súlya korához képest. A legfontosabb, hogy jól érzi-e magát, nem nyűgös, mert ha vidám és békés, akkor főleg minden ok. Az én lányom 6 hónapos múlt, 3400-al született és nemrég hagytuk el a 6 kg-ot, úgyhogy jóformán leköröztetek. Az én kicsim olyan izgága, sajtkukac, hogy amit megeszik azt egy az egyben letornázza. És persze alkati kérdés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!