Mitől lehet nagyon piros és érdes a babám feneke? Mivel kezeljem?
Most vettem észre fürdetésnél, hogy nagyon csúnyán piros, és ilyen érdes, mintha pattanás lenne a nyílása körül, de nem sárga a hegye, csak olyan kis dombocskák. Gyógyszertári popsikrémet használunk még mindig, de úgy látszik ez nem válik be. Mit használjak, ami elmulasztja?
Még egy dolog: ma kapott először alma-krumplit ebédre, lehet ezzel összefüggésbe hozni? Hat hónapos.
Köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a további válaszokat is.
Kisfiam fenekén nem nagy piros foltok vannak, csak ilyen pici pörsenések. Remélem nem is lesz nagyobb! Ja és tápszeres már.
Régebben használtam sudocremet, de nekem túl erősnek tűnt. Kipróbálom a bepanten vagy neogranormont.
még annyit, hogy fürdésnél vettem észre, mikor a kérdést kiírtam, és utána vacsizott, vacsi után pedig a kakija is érdekes volt. Most már tényleg arra gondolok, hogy az alma-krimpli volt a baj, pedig csak 3 kanállal evett mert nem ízlett neki. Almát kapott először 4,5 hónaposan, akkor nem voltak ilyen gondok. Hm nem tudom mitől lehet.
Köszi még egyszer!
(A disznózsíron kár összeveszni.)
ma 21:32-es: akkor hogyhogy még léteznek az emberek, mikor évezredekig nem vol fejlett orvostudomány, hanem csak természetes módszerek.
Nyugaton már rájöttek az emberek, hogy a sok gyári készitménytöl csak egyre betegebbek lesznek és nagyon sokan - az orvostudomány is!!! - a természetes gyógymódokat használja, különösen babák, kisgyerekek esetében.
ma 13:20-as: én vagyok az "ellenvélemény", nem pontoztalak le, és nem kenegetem magam disznózsirral, mert nincs okom rá.
Viszont ha ilyne hülye álaszt adsz, az eléggé leminösit téged.
Vegyészként ismerem a disznózsír, kozmetikusként pedig a bőrünk tulajdonságait. A tudomány álláspontja szerint jelenleg a disznózsír összetétele hasonlít legjobban az emberi bőréhez. És csatlakozva az előttem szólóhoz, legalább nem vegyszer. (Megjegyzem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy vegyszereket, vagy természetes anyagokat használ. Jó lenne végre tiszteletben tartani a másik döntését, és nem letorkollni egymást. Minden anya tudja, hogy az ő gyermekének mi a jó.)
Visszatérve egy egyszerű kivörösödésre még jó hatással lehet akár a disznózsír is. A probléma gyökere viszont szerintem sokkal mélyebben keresendő. Néhány kismama (természetesen segítő szándékkal) egyszerű disznózsírt, vagy sudocrem-et...stb javasol, mert neki az bevált. De higgyék el, ha ilyen egyszerű dolgok segítenének a kérdezőn, nem fordulna ekkora plénumhoz. Ez esetben valószínű, hogy valamilyen gombás, vagy ekcémás tünetről lehet szó, amikor csak speciális szerek használnak (sajnos gyógyszerek, mint a canesten, vagy a "lila" tinktúra stb.). Makacs, ekcémaszerű pörsenéseket nem árt megmutatni gyermekorvosnak, ő egészen biztosan tudja a megfelelő gyógykészítényt. Ez igen fontos, mert könnyen nagyobb területre is terjedhet, és akkor már nehezebb kezelni. Érdemes gyakrabban pelust cserélni, mert a gombák legoptimálisabb életfeltétele a nedves közeg, és gyakran szellőztetni is (pl gumilepedőn akár naphosszat is), mert a másik amit szeretnek a meleg és a sötétség ez is mind adott a pelusban. Az élősködők (baktériumok, vírusok, gombák) közül sajnos a gomba a legmakacsabb, úgyhogy kezelése sok kitartást és türelmet (és persze orvosi segítséget) igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!