Mitől lehet nagyon piros és érdes a babám feneke? Mivel kezeljem?
Most vettem észre fürdetésnél, hogy nagyon csúnyán piros, és ilyen érdes, mintha pattanás lenne a nyílása körül, de nem sárga a hegye, csak olyan kis dombocskák. Gyógyszertári popsikrémet használunk még mindig, de úgy látszik ez nem válik be. Mit használjak, ami elmulasztja?
Még egy dolog: ma kapott először alma-krumplit ebédre, lehet ezzel összefüggésbe hozni? Hat hónapos.
Köszönöm a válaszokat!
Elöször is próbáld kicsit meztelenül tartani pelenka nélkül, attól javul.
A másik ami segit (bármennyire furcsának tünik is): közönséges disznózsirral kend be a popsiját - annak idején az anyósom adta ezt a tippet, elöször hülyének néztem, de mivel semmi nem használt, kipróbáltam. Alig hittem a szememnek, mert egy nap alatt teljesen rendbejött.
Szerintem is lehet a kajától, a levegőztetés-ha lehetséges megoldani jót tesz, a lanolin meg egyenesen csodát művel!
A régi, hagyományos kék-fehér tubusos lanolinos babakrém volt a legjobb eddig.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A disznózsírt mintha hallottam volna köhögés ellen is. Egy próbát megér. :)
Almát már a hozzátáplálás elején is evett, akkor nem volt baj, de gondoltam leírom, hátha.
Holnap beszerzek valami jó kis krémet a zsír mellé.
Köszi még egyszer!
Szia!
Az én kisbabám feneke nagyon be volt pirosodva. Csúnya nagy piros pacák voltak rajta. Az égen világon mindent kipróbáltunk és a doktornő egy tinta színű löttyöt írt fel. Nem szép látvány a baba fenekén, de ez egy védőréteget képez rajta. Ettől nagyon sokat javult, mellette krémmel kentem(canesten),és persze fél napokat kentem! nagy sokára el kezdett javulni hála Istennek.
Azt mondta a doktornő hogy ez egy gombás fertőzés, ja és ez a szoptatott babáknál szinte mindnél elő fordul.
Bocsi a hosszú levélért.
ma 20:01-es: mi baj van az "állati eredetü zsirral" a baba fenekén? Nem értem a felháborodásodat - elvégre az természetes anyag, ellentétben a sokféle veygszerrel, amit a különféle krémek tartalmaznak.
Egyébként a zsir az egyik legjobb módszer ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!