Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kell/lehet ezt módosítani...

Kell/lehet ezt módosítani -alvási szokások?

Figyelt kérdés
5.5 hónapos babó éjjel kb. 12 órát alszik, nappal 4 alkalommal 20 vagy 40 perceket Jó lenne neki egy hosszabb alvás délután, úgy látom.
2009. dec. 3. 13:00
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem sikerült túl érthetőre :( szóval, amikor fölkel ezekből a nappali alvásokból, nem látom kipihentnek, ez a gond.
2009. dec. 3. 13:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg: ha felkeltek reggel, legálább 2 órát legyen ébren, és csak utnna tedd le aludni.Addig játszatok, foglald le ha nyüglődik.Ilyen korban már 2 órát kibírnak ébren, vszinű nem fárad el eléggé, ezért nem alszik hosszút.Napi 3x 1-1,5 óra alvás az ideális ilyen korú babának, persze ez nem szentírás.Eleinte fog nyüglődni, de egy pár nap alatt megszokja.sokkal kipihentebb lesz így.Ne altasd el az első nyüszire, ha már igazán álmos akkor dörgöli a szemét, orrát, nagyokat ásít, elréved a tekintete.Na ilyenkor uzsgyí az ágyba!:-)

Remélem segítettem!

2009. dec. 3. 13:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanennyi idős ikreim vannak, ők is 12 órát alszanak éjszaka, nappal pedig 3-szor 40 percet. Néha nekem is fáradtnak tűnnek, de amíg nem nyűgösek, nincs velük gond (ha meg már nyűgösek, akkor mennek aludni). Azt azonban megfigyeltem, hogy ha kiviszem őket sétálni, gyakran 2 órát is alszanak a friss levegőn, míg az ágyukban ezt nem tennék meg.

Szóval nem hiszem, hogy nagyon lehetne rajta változtatni, legalábbis nekem nem nagyon sikerült, csak napi egyszer a sétával....

2009. dec. 3. 13:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon jókat írtok; ébren van kb. 2 órát. Én is arra gondoltam, hogy nem elég fáradt, de ha húzom, akkor meg úgy fölhúzza magát a nyűglődéssel... sétálni szoktunk, ott is csak 20 percet szundít. Köszi.
2009. dec. 3. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam is pont így aludt ahogy a tiéd mikor ennyi idős volt, mostanában már másfél- két órát alszik délben magától állt így át. Most 10 hónapos.

2009. dec. 3. 14:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Jó hír!
2009. dec. 3. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!