Második babánál könnyebb elkerülni a rossz szokások kialakítását?
Ez attól függ, mit tartasz rossz szokásnak (altatáson belül is!). :o) Mert van aki pont azt szerei, amit Te el akarsz kerülni...
De hogy valami konkrétabbat is írjak Neked, szerintem ezzel be lehet fürödni. Nálunk fordított helyzet volt: első baba egy tündérke, letettem az ágyába és aludt benne. 6 hetes korától már estétől majdnem reggelig. (És ez így is maradt, most 3,5 éves) Veregettem is a vállam, hogy milyen ügyes vagyok. :o)
Megszületett kettes számú törpe, gondoltam én, csinálunk mindent ugyanúgy. Hát ő nem úgy gondolta... :-D
Minden éjjel egy katasztrófa, 14 hónap után kezdett javulgatni a helyzet, hogy nem 2,5 óránként ébredt minimum. Most 17, és ott tartunk, hogy hajnali 5-fél 6ig alszik, majd szopi, és még fél8-8ig.
De küzdelmes volt.
Szerintem minden gyerek más, és ahogy nőnek, egyre inkább látom beigazolódni (amit a 4 gyerekes ismerőseim már régen mondogattak), hogy az egyiknél jól bevált módszerek a másiknál mit sem használnak. Minden gyerek egy talány, újabb és újabb dolgokat kell kitalálni/bevetni.
Szóval hajrá! Keresd azokat a megoldásokat, amik mindenkinek megfelelni látszanak. És semmi sincs bebetonozva, lehet útközben is változtatni...
az utolsó nagyon jól írta. nem egyformák a gyerekek. akinek 2 hósan átalussza az éjjelt, az nem az ő érdeme. egyszerűen ilyen a ygerek. és ahol még másfél évesen sem alussza át, az meg nem az ő hibája. ott is olyan a gyerek. tesóméknál volt hasonló felállás, az első tündér. közben nekem is lett egy babám, aki minden volt, csak tündér nem. most már (dec-ben volt 2 éves) szerencsére átalussza pár hónapja, de kb. 21 hós korától. ő olyan érzékeny típus, minden megviselte , a fogzás, a mozgásfejlődés, hasfájós volt az elején blabla. hallgattam tőlük, hogy ezt nem így kell, nem kell mindig felvenni ha sír, nem kell vele aludni, mert úgy marad....aztán megszületett a 2. gyerekük, aki olyasmi típus, mint az enyém....hát akkor sürgősen átértékelték a nézőpontjaikat, bár bocsánatot nem kértek tőlem, hogy annyiszor lerosszanyáztak. nem baj. lényeg, hogy az enyémnek nem lett semmi baja attól, hogy mindig felvettem, hogy vele aludtam sokáig. most már a saját égyában alussza át az éjjelt, és természetesen nem tölti anapját a karjaimban. :) aranyos, jól nevelt kislány, ahoz képest hogy tombol a dackorszak, könnyű vele az élet. sokkal könnyebb mint az elején.
most vagyok terhes a testvérével, és nagyon remélem, hogy ő pont ellentéte lesz neki, vagyis az a bizonyos 2 hetesen éjjelt átalvó. ha meg nem....őt sem fogom sírni hagyni az biztos, ugyanazokat a rossz szokásokat fogm nála is meggyökereztetni, mint az elsőnél. :) de azért remélem, jó alvó , könnyű baba lesz, másképp nagyon megszenvedjük majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!