Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálok rosszul? Adjatok...

Mit csinálok rosszul? Adjatok tanácsot, mert így meg fogok bolondulni

Figyelt kérdés

16 hónapos múlt a kisebbik lányom, mindig is egy akaratos,sírós gyerek volt. De most két hete nem tudom mi van vele.

Bántja a nagyobbat, mihelyst elfordulok, csíp,harap, rúg,mikor mi, állandóan dobálózik a játékokkal, most ebéd óta szórakozunk az alvással majd leragad a szeme, de egyfolytában kimászkál az ágyából, és vigyorog,mint aki jól végezte dolgát.

Most érzem azt,hogy nagyon elfáradtam, és kezd a kisasszony kezelhetetlen lenni.És olyan szinten visszavigyorog,mint egy kamasz az anyjára,hogy "jól van anyukám,mondjad csak, egyik fülemen be, másikon ki".

2014. jan. 20. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
14%
nem csinálsz semmit rosszul, életkori sajátosság, túl kell vészelni:)
2014. jan. 20. 13:59
 2/11 anonim ***** válasza:
20%

A csípésről, rúgásról le kell szoktatni, olyankor el kell kapni a kezét és elmagyarázni, hogy ilyet nem csinálunk, mert ez a másiknak fáj és szépen simogató mozdulatokat kell neki tanítani.

Az alvásnál is határozottnak kell lenni, hogy már pedig, ha aludni nem is akar, de csendes pihenő van (ha álmos úgyis elalszik:)).

És amennyiben akkor is csinálja a fesztivált, úgy lehet mondani, hogy akkor ez vagy az, nincs neki megengedve, tehát olyan bünti félét, hogy vegye a lapot.

Ha játékot dobál, akkor mond meg neki, ha még egyszer eldobja, akkor te fogod beledobni a kukába és akkor lassan nem lesz egy játéka sem, mert mind a kukában landol.

Szóval kicsit be kéne "keményíteni". Legyél határozott, ne ő diktálja a szabályokat, hanem te.

2014. jan. 20. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk is vannak ilyen időszakok,ilyenkor vezetjük be a "záró toleranciát" :) tehát 1-2 figyelmeztetés után jön a büntetés.Pár napig esetleg több a sírás,de utána visszaáll minden a régi normális kerékvágásba.

Amúgy (tudom ezért nem fognak szeretni,sőt lepontoznak majd,jajj:)) nálam csípésért,harapásért,rugdosásért kaptak a fenekükre...igen,ilyen idős korban is ha kellett.Ha a figyelmeztetésből nem értettek bizony kaptak.Nem vagyok agresszív,nem verem szét a gyerekeimet,a pelenkás fenekükre ütöttem kettőt,de pont elég volt ahhoz hogy érzékeljék,átléptek egy határt!

2014. jan. 20. 14:04
 4/11 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Annyiban igaza van az első válaszolónak, hogy életkori sajátosság, szinte az összes gyerek átmegy ezen, csak hát valahol meg kell szabni a határokat tényleg és nem ráhagyni, hogy ó, hát ez a korral jár, mert akkor később is ilyen fog lenni. El kell neki magyarázni, tudatni kell vele, hogy amiket tesz, azok nem jó dolgok. És lehet hogy akkor is fogja csinálni, sőt, fogja is, csak már nem olyan mértékben és tudni fogja, hogy amit tesz, az nem jó.

2014. jan. 20. 14:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Mindent így csinálok,ahogy írtad :(

Ha bántja a tesót, simi és bocsipuszit kell adni, de sokadjára már elmagyarázom,hogy nem szabad ás át kell mennie a másik szobába :( visszajön, bocsánat kérés.

De semmi

2014. jan. 20. 14:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Ezen a legtöbb gyerek átmegy. Olyan mintha tesztelnék a másik tűrőképességét. Maradj erős, mert ha azt látja rajtad, hogy kimerültél és "nem tudod felvenni vele a harcot", akkor ez az erőszakosság rajta is maradhat. Mert akkor tudja, ha el akar érni valamit, anyát ezzel le lehet gyűrni. Legyél határozott és ha beigérsz valami büntetést, akkor tartsd magad a szavadhoz, ne lágyulj el. Éreznie kell, hogy ha rosszat tesz a másikkal annak következménye van. (Persze sose verd meg vagy ilyesmi, de nyugodtan rá lehet kiabálni, vagy betenni a szobájába amíg lehiggad).
2014. jan. 20. 14:08
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
egyszer csapj rá a kezére érte és közben mondjad neki határozottan,hogy "nem lehet".Tuti nem fogja többet csinálni!
2014. jan. 20. 14:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Alváshoz tudok csak hozzászólni nekünk az jött be hogy megvárom amíg már nagyon álmos (volt hogy fél4kor jött el az idő) akkor leteszem aludni melléfekszek ha fel akar kelni visszafektetem ha kell 5ször de szerencsére lányom hamar elaludt.
2014. jan. 20. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves 2 es. 16 hónapos kisgyerekről beszélsz. Mit akarsz neki magyarázni meg fegyelmezni ilyen szinten? Nem 3 éves hogy megértse a te fegyelmezésedet.

Semmit nem csinálsz rosszul még nincs másfél éves sem ilyenkor ilyenek még. Semmit nem érsz vele ha ugy kezeled mint egy ovodás korú gyereket.

2014. jan. 20. 14:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Oké,le lehet pontozni....de ha a gyerek csíp,rúg,harap,akkor lehet oda kell hatni határozottabban,hogy megértse mi a helyzet.
2014. jan. 20. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!