Mar nem birom, mit csinaljak, hogy elaludjon a babam nap kozben, es ejjel ne keljen fel 2-3 orankent?
4,5 honapos, mikor hazahoztuk a korhazbol, meg egesz jol aludt, elso adagra 4-5, de volt, hogy 6-8-orat is, egyszer, ketszer kelt fel, nagyon ritkan haromszor, akkor mar irto faradt voltam. De lassan 6-8 hete elkezdett fogzani (fognak nincs nyoma, de nyalzik, rag, stb.), es azota remesek az ejjeleink. Mellettem alszik, es sajnos felalomban, es hogy a ferjem tudjon aludni szegeny, hozzaszoktam, hogy felkapom a babat, mikor sir. Parzor probaltam csak vigasztalni, akkor neha elaludt cic nelkul, de most hiaba minden trukk, neha apa is probalja altatni, de ugyis feladjuk, mert csak sir, gyakran ki sem nyitja a szemet, es vegul nem birjuk, es cicire kerul.
Pedig gyakran nem is ehes, csak a vigasztalas kell neki... Nappal meg amugy is problemas volt sokszor az altatas, neha problema nelkul alszik a nappali rutinra, de maskor hiaba faradt, nem teszi, inkabb zokog... (nem birom hagyni, de neha probalom, idonkenti vigasztalassal).
Pedig az esti rutinra szepen elalszik, igyekszem levenni a cicirol, vagy felebreszteni, es mar joparszor elaludt magatol is este es napkozben is. De mar kivagyok a nemalvastol, es van, hogy kiabalok, es utalom magam, mert olyannyira kivagyok... Es pihenni is van, hogy egyaltalan nem tudok, mert kiszamithatatlan, sokszor egesz nap 2 orat sem alszik, es max 10-45 perces adagokban... Van, hogy se enni, se wczni nem hagy.
Ha mellemfektetem csak ritkan tudok aludni, mert rettegek, hogy rafekszem....Cumira nem akarom szoktatni.
Pedig mar azt hittem, mukodik a dolog :(
Imadom a kicsim, de... segitsetek!
nem alszik, mert fáj a foga. nincs ezzel semmi baj, adj neki vmit,ami csillapítja a fájdalmát. és nyűgös sem lesz, mivel kipihent lesz és nem lesz fájdalma.
ilyen pl a chamomilla vulgaris ch 15. v a viburcol kúp. 2-3napig felerősítik a tüneteket, ilyenkor adhatsz mellé panadolt, v nurofent.
Egy korábbi válaszomat másoltam be,hasonló kérdésben. :
"Ne reménykedjetek,csak a csodában bízhattok...:) 3gyermekes hulla vagyok:) Mindhárom újszülöttként 6órákat aludt egyfolytában. Ahogy elérték a 4hónapot mind a három elkezdte az éjszakázást. Éjféltől 2óránként aztán hajnal 5től 20percenként ébredtek. Hol ettek,hol sírtak,hol ittak... A legnagyobb most 5éves kb 2hónapja alszik végre egész éjjel!! (eddig 1-2szer mindig felébredt) A középső 3éves ő még mindig 2szer legalább felkel. Ellenőrzi,hogy megvagyunk e,elmegy pisilni stb. A kicsi 10hós és egyre borzalmasabb. Ma éjjel pl. este 8kor elaludt,aztán fél 11kor evett,fél1kor ivott,onnantól óránként fél6ig. És fél 6kor felkelt,majd fél8kor aludt egy órát még. Most raktam le egy órája,de már hallom,hogy beszélget... A nagyot még alváslaborba is elvittük csórikámat,hogy mi baja lehet-makk egészséges-,a többit már nem.... Azt mondják túl sok inger éri őket,túl gyors nekik ez a világ. Csupa ilyen és hasonló okos dolgokat...
Kitartás Mindenkinek!"
Ami új,azóta tudtam meg. Ha szülés közben rossz emlék érte (belekakilt pl. a magzatvízbe?) Attól is aludhat nyugtalanul. Találtam rá csodaszert is képzeld! Bach-virág eszencia cseppet kap,gyógyszertárban keverték ki,gyógynövényekből. 2napja szedi és láss csodát,múlt éjjel csak 2szer kelt fel a kicsim!!! Hónapok óta nem volt ilyen!!!!!!!!
Jó éjt:)
Szia, bár az én babám még csak 3 hónapos és nem fogzik, vannak nehezbb napjaink nekünk is amikor 1-2 óránként kel éjszaka napközben meg nyügös mert álmos mégsem alszik rövid időnél többet... de azért hagy mondjak véleményt/tapasztalatot
1.Nem tudom mi a baj a cicire tevéssel, tudjuk hogy a babák nem csak evés miatt ciciznek, hanem nyugtatják is magukat vele, és fájdalomcsillapítóként is 'használják'... ezért ha fogzik és fáj neki akkor ne tagadd meg tőle a cicit akárhányszor kéri ha csak az nyugtatja meg
2.Én sem akartam hallani a cumiról, de pont akkor amikor valaki ennyire kivan akkor jó szolgálatot tesz hogy tudjál nyugodtan enni vagy bármi...a babám egyáltalán nem cumi mániás, van olyan nap amikor nem is kell a cumi, de amikor nagyon nyügös és én is fáradt vagyok és már annyit cicizett hogy szétpukkan, akkor mindketten szívesen vesszük a cumit. Gondolom te is azért szültél hogy örömöd legyen és élvezd a kisbabádat...Szerintem jobb olykor egy kis cumi, minthogy annyira kimerülj hogy már erőd sincs a babádra mosolyogni, ráadásul pihenni is kell hogy tejed legyen elég...
3. 100% hogy nem fogsz ráfeküdni :) Én sem értettem amikor más szülők mesélték hogy együtt alszanak, hogy nem félnek attól hogy kilapítják a gyereket??? De mostmár megtapasztaltam hogy valóban nem fekszünk rá...nyugodtan aludjál hidd el amikor felébredsz valószínűleg ugyanabban a pózban találod magatokat...
Teljesen megértelek.Az én babám 3 hónapos koráig egyáltalán nem aludt napközben, utána erre szerencsére lassan rá tudtam szoktatni.
Az éjszakákat viszont hagyjuk....
6 hónapos koráig olyan hasfájós volt, hogy már elvittük kivizsgáltatni is, hogy nincs-e vmi baja, nem volt. Semmit nem aludtunk,az már jó éjszaka volt, ha csak háromszor kellett kelni hozzá. Mondjuk akkor még mellettem aludt, így könnyebb volt, néha elég volt ha megsimogattam.
Viszont 3 hónapos korában kijött az első két foga és azóta is olyan ütemben fogzik, hogy most 13hónaposan már 16 foga van.Szörnyen megviseli, éjszaka általában 2-4szer kelek hozzá, de az is előfordul, hogy több órát fent vagyunk. Semmi nem használ, csak a Nurofen (de valamikor az sem), azt pedig nem kaphat állandóan (egyhuzamban max. 3 napig), úgyhogy marad a szenvedés.
Viszont 11 hónapos korától már egyre többször előfordul, hogy átaludja az éjszakát, szóval van remény.
Kitartás,mások is vannak így! Tudom, hogy nagyon nehéz, a kialvatlanságtól teljesen kifordul magából sokszor az ember. Én is gyakran kiabálok, sajnos még a kisfiammal is. Próbálom kontrollálni magam, de nagyon nehéz.
Pedig muszáj lenne, mert ők ilyenkor szenvednek és csak ránk számíthatnak.
Én már ott tartottam sokszor, hogy pszichológushoz fordulok, mert nem bírom.Most már azért sokkal jobb.
Próbálj arra gondolni, hogy egyszer ennek is vége lesz.
Én már látom az alagút végét (már csak 4 fog van hátra:) és nálatok is rendeződnek majd idővel a dolgok.
Próbálj ki fogzást könnyítő szereket (dentinox, dologél, homeopátiás szerek ....), hátha segít valamelyik (gyógyszert csak végső esetben, mert azt nem szabad sokáig adni)! És kérj segítséget a férjedtől, családtól, hogy tudjál néha aludni napközben. Nálunk például néha a férjem alszik a babával (korábban, mikor még éjjel is evett, akkor egyszer bementem megetetni és mentem vissza aludni), így legalább néha kialszom magam.
Ami még bevált, hogymár nem velem alszik, de a kiságya az ágyam mellett van és sokszor az is megnyugtatja ha átnyúlok és simogogatom, amígvisszaalszik. Így nem kell legalább az ágyból kimásznom.Pár nap kellett míg efogadta, de mostmár csak akkor veszem ki, ha nagyon sír és nem hagyja abba.
A lényeg, hogy nyugi ez sem fog örökké tartani, addig pedig próbáld valahogy túlélni mások segítségével!
sziasztok, aranyosak vagytok...Mar ettol is jobb egy kicsit.
Mellettem alszik, eleg kinyujtanom a kezem, es megerintem (de 6 honaposan tervezem, hogy atteszem, talan akkor jobb lesz?).
A cumit mar a ferjem is mondogatja, de igazsag szerint amikor kezdett igazan jol aludni vagy 1 honapoig akkor raszokott az ujjszopizasra, es az is jo volt neki. Most abbol is latom, hogy faradt, hogy az ujjat szopja, ejjel vagodnak osszevissza a kezecskei, es nem hajlando a szajaba venni - az a tippem, hogy a cumit is kikopne. Az a furcsa, hogy sokszor ki sem nyitja a szemet egesz vegig, es ugy kiabal. Neha kenem ilyen fogfajas ellenivel, de kulfoldon lakunk, igy az otthoniakat meg nem tudtam probalni, majd jovo evben megyunk, akkor igyekszem venni. Azt a kulonleges gyogynovenykevereket melyik gyogyszertarban kevertek ki?
Sajnos, mikor 9 honapos, vissza kell mennem dolgozni, es ha addigra nem rendezodik, akkor baj lesz...
A ferjem szegeny holtfaradt, mindig dolgozik, igy sem sokat alszik, neha probal segiteni, de felek, hogy aztan majd balesete lesz miattunk, a csalad meg messze van, nincs segitsegem :(
Neha annyira utalom magam, ha nincs turelmem vele, nem akarok rossz anya lenni, olyan csodas, mikor nevet, mosolyog, stb. Mert mindezek ellenere boldog, nevetos, kiegyensulyozott kis csoppseg, csak ha aludni kell, ma pl. hiaba volt faradt, amint az agyat erte, orditott. Aludt egy felorat, sirva ebredt, akkor kivettem,jatszottunk, egy ora mulva visszatettem, es akkor uvoltott. Pedig mindent megprobaltam, rutin szerint mentunk (mas a nappali, mint az ejjeli), de amint az agyat erte... Ujra meg ujra kijottem, bementem, vigasztaltam, letettem... Tortura! Vegul talan haromnegyed orat aludt, sirva es faradtan ebredt, es legalabb 40 perc volt, mire magahoz tert, es ujra mosolygott, pedig olyan kis jokedvu mindig :(
Sajnos hiaba rendezem magam kore, mikor elalszom, rettegek, es gyakran felebredek, vagy el sem tudok aludni, ez gondolom, pszihes felelem - de gyakorlatilag mellettem van, csak a racs van koztunk (ez megnyugtat).
De latom, sokan szenvedunk... neha egy kinzassal is feler a dolog... Pedig annyira szeretem az en kis emberkemet! Talan akkor megprobalom a fogzasi fajdalom elleni szereket meg...
Ja, a Vibrucol kup mit csinal?
Koszi mendenkinek azert, remenykedem...
SZia, a fogzasra ne akarmilyen homeos bogyot hasznalj, hanem ami megfelel a pici tuneteinek, nem mindenkinek hasznal a Viburcol, vagy a Chamomilla.
[link] megnezheted melyik felel meg a te kisbabad tuneteinek).
A cumirol viszont adjad neki nyugodtan, nem csinalsz semmi rossza, most mar fogszabalyzosak, ugyhogy semmi gond nem lehet, ez csak megnyugvas nekuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!