Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hetes kislányom nem tartja...

12 hetes kislányom nem tartja a fejét sem ha ülésbe húzom sem hason. Mit csináljak? Hova vigyem?

Figyelt kérdés
Ha ülésbe húznám csak lóg a kis feje, egyáltalán nem tartja. Ha hasra teszem sír, a fejét pedig csak a bal arcára teszi le, aztán egy idő múlva bekapja a kis ujját és elalszik. De emelni még véletlenül sem emeli fel. Nagyon gyengének is érzem az izmait. Eléggé aggódom....
2008. júl. 17. 11:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Keresd fel a Gézengúz alapítványt, vagy egy Dévény Anna módszerrel foglalkozó gyógytornászt, esetleg a Szabadság hegyi kórházban a Kaotna módszert(lehet hogy elköltöztek), vagy egy konduktort.

Gyógytornász anyuka

2008. júl. 17. 11:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerinted melyik a legjobb?
2008. júl. 17. 11:35
 3/10 anonim ***** válasza:

szerintem a Katona módszer, de pontosan nem tudom helyileg hol vannak, a www.gyogytornaszok.hu-n hívd fel a magyar gyógytornászok társaságát ők biztos tudnak segíteni.

Minden jót!

2008. júl. 17. 12:01
 4/10 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

Szerintem a baba tudja mikor AKAR úgy mozogni, ahogy a könyvekben az átlagos le van irva. Ne siettesd!! Majd mindent elkezd magától.

Az én unokaöcsém 8 hónapos koráig csak hasalt, a játékokat csak nézte, ha valaki odaadta neki akkor játszott vele, ha kiesett a kezéből akkor nem nyúlt utána. 2 éves volt, amikor elkezdett járni. Most 3 éves és semmi baja.

A kislányom 4 hónapos és már hason felhúzza a térdeit, mászó állásba! A játékait fogja, rángatja.

Ezt azért irtam, mert családon belül sincs két egyforma baba. Nyugi!!! Mindennek meg van a maga ideje.

Üdv. 4 hós aktiv picilány anyukája

2008. júl. 17. 12:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Szia! Az én picim is hasonlókat csinál mint a te kislányod, csak a felső teste és a nyaka lazasága, erőtlensége az ami aggaszt. Egyébként a lábát ő is felhúzza hason fekve és rugdalózik, de a felső teste és a feje tehetetlen. A tárgyakat is megfogja. Túl aggódós vagyok???
2008. júl. 17. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem kérj egy fejlődésneurológiai kivzsgálást.az ártani nem árt,és ott akkor tudnak gyógytornát,vagy más lehetőséget javasolni.nem szeretnélek megijeszteni,az is lehet hogy lusti csak a baba
2008. júl. 17. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ugyanez van velünk is.11 hetes a babóm és dettó ugyanazt csinálja "vagyis nem csinálja" amit a tied. Ma voltunk dokinál aki elküldött gyógytornászhoz, aki persze egy hónapon belül nem is tud fogadni annyi a kisbeteg...Azt mondta a dokinő, hogy feszesek az izmai. A gyógytornász azt mondta,hogy addig is nagyon sokat tegyem hasra, nem baj ha sír, aztán bealszik, csak tegyem hasra és a kis fejecskéjét is gyengéden mozgathatom abba az irányba amibe nem szereti mozgatni."Sajna " erőltetni kell, máshogy nem megy...sok sikert.
2008. júl. 17. 13:23
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
szia velünk is ugyan ez van.7 hetes a baba ezt a szindromát hipotoniának hivják.azaz izomgyengeség,gyogytornával korrigálható,én most kerestem a neten 1 gygytornászt.a neve fenyvesi ildiko 06703674786 a száma.Én még nem hivtam fel majd holnap délelőtt fogom.ha a továbbiakban tudok segiteni irj privit.
2008. júl. 17. 13:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia!Kérj segítséget és mutasd meg a gyerekorvosodnak,vagy a védőnődnek ők fogják tudni mi a teendő!
2008. júl. 17. 14:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a választ! Most voltunk a gyerekorvosnál, beutalt minket neurológiára a Bethesda kórházba. Említettem neki a Dévény Anna módszert, ez ellen sem tiltakozott. Szerintem nagyon jó a dokinőnk. Szóval én fel is hívtam az alapítványt, és mivel ott csak szeptemberre van hely kivizsgálásra ezért megadták a lakóhelyhez legközelebbi gyógytornász számát és nevét aki a módszerrel dolgozik. Holnap hívom. A Bethesdába még nincs időpontom.

Még egyszer köszönöm nektek! Tudom, hogy nem világrengető a problémám, de jó olyanokkal"beszélni" akik bele tudnak érezni... minden jót nektek. Akit érdekelnek a továbbiak írjon privit.

2008. júl. 17. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!