Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem szeret a babám?

Miért nem szeret a babám?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy a kisbabám nem szeret engem. Ha sír, nem nyugszik meg a karomban, sem a hangomra (cicin nyugszik meg csak). Alig mosolyog rám. Úgy érzem, hogy az apjához ragaszkodik, hozzám viszont nem.

Pedig sokat foglalkozom vele, én teszem tisztába, sokat szoptatom, ha bármi baja van azonnal reagálok rá, van hogy együtt is alszunk és persze folyamatosan beszélek hozzá, énekelek neki.

Mégis úgy érzem, hogy nem kötődik hozzám. Most hat hetes, vajon változni fog ez?

2014. jan. 14. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hat hetesen még senkihez nem kötődnek, akármilyen csúnyán is hangzik. Mindent jól csinálsz, be fog érni a sok fáradozásod, nyugalom! :)
2014. jan. 14. 15:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám is ilyen volt, csak ő mindenkinél sírt. Fáradt vagy azért hiszed ezt. Kitartás, hidd el lesz olyan idő amikor csak rajtad fog lógni!
2014. jan. 14. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim 6 hetesen nem tudtak még mosolyogni sem.

Az jó jel, ha már néha mosolyog! :)

Szerintem szülés utáni depressziód lehet.

Próbálj a baba ellátásán kívül csinálgatni valamit csak a magad kedvéért. Pl. nézz meg egy DVD-t, hívj fel valakit telefonon akit szeretsz és Te kérdezd meg ő hogy van, ne magadról beszélgessetek.

Csinálj olyan dolgokat, amik kizökkentenek a rutinból picit.

Rendelj egy pizzát, vagy hívj át egy barátnőt nagyobbacska kis gyerekkel, bármit, ami jól esik.

Amúgy mindent tökéletesen csinálsz, még pár hét és a babár "reagálni fog".

2014. jan. 14. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó, az ilyen megjegyzésekkel óvatosan (ne vedd sértésnek, de semmi nincs a fentiekben, ami szülés utáni depresszióra utal).

Egy pszichológus válaszoló

2014. jan. 14. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

Azt írtam, hogy "lehet". Bocsánat. Baby blunak is nevezik, gyakorlatilag még a gyermekágyban van, vagy annak a végén. Gyakorlatilag úgy érzi, hogy "nem szereti a babája". Ez kívülálló számára teljesen irreális, de ő mégis így érez, teljesen komolyan. Akkor Te mire véled ezt az állapotot?

Mert tudtommal nem kell súlyosnak lennie annyira, van enyhe verzió is.

De mindegy is minek nevezzük. Kedves Kérdező ez egy olyan állapot, amin túl fogsz lendülni, és amiket írtam, azok segíthetnek. Csak a fantáziádon múlik, hogy mi mindent találsz most magadnak, ami örömet szerezhet a baba mellett, amíg ő is ki tudja majd fejezni a szeretetét.

Egyébként az a tény, hogy a ciciden megnyugszik, pontosan az, ahogy ő most ki tudja fejezni irántad a háláját!

2014. jan. 14. 16:02
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Az irracionális gondolatok depresszióban nem ilyen jellegűek. :) Értem, hogy segítő szándék volt, a baby blues és a depresszió nagyon más, az egyik pszichiátriai kórkép, a másik élettani állapot. Nem akartalak megbántani, pontosításra szorult a válaszod, ne haragudj érte.
2014. jan. 14. 16:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, szerintem ezen az érzésen minden első babás anyuka átesik :) nyugalom, szeret a kisbabád. Majd olyan 5 hónapos kora körül lesz az, hogy ezt ki is tudja mutatni, úgy, ahogy Te szeretnéd :) addig is ne töprengj ezen... én is sokat vívódtam pont e'miatt. De szeret, persze, hogy szeret!
2014. jan. 14. 16:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, a 6 hetes kisbabák még nem érzelmeket fejeznek ki gesztusaikkal, hanem igényeket. Pl. ha sír, akkor tuti valami baja van, fáj valamije, éhes, szomjas, melege van, fázik...stb. stb. Ne keverd össze az érzelmekkel, az ilyen pici babák még nem érzelmeket közvetítenek. A mosolygás is reflexszerű ilyen kis korban, alvási vigyornak is szokták hívni, ha közvetlen alvás előtt vagy azalatt látod mosolyogni, az azt jelenti, hogy fáradt és kezd átlépni a rem fázisba. Szóval nyugi :)
2014. jan. 14. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:

6 hetesen fiam fontossági sorrendje a következő volt:

1. cici

2. cicitulaj

3. mutatóujj

4. a mutatóujj tulajdonosa (apa)

Nálam sem nyugodott meg, csak cicin. Rajtam kívül mindenki el tudta altatni. Azzal vigasztaltak, hogy érzi a tejszagot. Nem tudom, hogy így volt-e, de kb. 4 hónaposan már láttuk rajta, hogy felismer, és megkülönböztetett örömmel fogad, ez azóta is így van. Ne aggódj, minden rendben veletek. :)

2014. jan. 14. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!