Ingadozik a fürdetés ideje, hogyan legyen állandó?
3 hetesek vagyunk, utál és retteg pánikszerűen a fürdéstől. Ez is kérdésem hogy mit tehetek ilyen kicsi babánál e téren. Illetve, hogy hogy egyen mindig ugyanabban az időben, ha elalszik örülök, hogy pihen nem szeetném felébreszteni.
este fél nyolc és 20:30 21: óra körül ingadozunk.... úgy tudom, jó egy óra ingadozáson belül maradni, de hogyan???
Adj időt magatoknak! Én is ebben a cipőben jártam mint ti, hogy mind próbáltam beállítani egy rendszert a baba programjába, de még ilyen korán nem lehet. Legalábbis ez az én tapasztalatom és most úgy néz ki, hogy nem csináltuk rosszul mert most 3 hónapos és szinte teljesen kialakult lassan, de szépen a napi programunk. Igény szerint szoptattam és szoptatok, a babát soha nem költöttük vagy költjük fel enni.
Az esti fürdés mindig szopi előtt van, és így kialakult szépen, hogy este 8 után (ez még most is szokszor ingadozik fél 9-9 között, sőt nagy ritkán 9.15-30 is, de próbáljuk tartani a fél 9et) fürdés, szopi, alvás. Nagyon jól működik.
Az első hónapban ez nem nagyon jött össze. Olyan is volt, hogy este elaludt a baba 6kor és vártuk, hogy 9 körül fürdessük meg, aztán felébredt 12kor. Máskor 11kor, kétszer fürdettük meg ilyen későn, többször nem. Inkább olyankor nem fürdettünk. Még nem koszolódnak annyira, egyszer-étszer kimarad a fürdi nem akkora gond.
Aztán lassan kezdett kialakulni, két hónaposan már siznte percre pontosan be tudtuk tartani és most is sikerülne ha vendégek miatt, vagy levegőztetés miatt nem húzódna a program. De ez még belefér. Nyugodt babánk van és átalussza az éjszakát.
Ne idegeskedj, kialakul :-)
2ik válaszadó vagyok, elfelejtettem írni, hogy kezdetben a mi babánk is sírt fürdikor. Aztán ez kimaradt magától. Azt hiszem azért mert már nem volt annyira éhes előtte. Én fürdés előtt legalább egy órával megetetem, de próbálom úgy, hogy ha lehet ez legyen két óra. De soha nem közvetlen fürdés előtt mert visszabukhatja.
Amúgy egy ideje az esti fürdés tiszta buli. Zenét teszünk, régi magyar bulis slágereket (Neoton, Hungária, Napoleaon B, Koncz Zsuzsa, stb) és amikor feltesszük az öltöztetőre bekapcsoljuk a zenét. Fürdi, masszázs alatt végig buli van, aztán szopi alatt csend és félhomáy.
Működik. Ja és soha nem idegeskedünk semmiért. Olyankor teljes a nyugalom.
Jó babázást, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!