Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ingadozik a fürdetés ideje,...

Ingadozik a fürdetés ideje, hogyan legyen állandó?

Figyelt kérdés

3 hetesek vagyunk, utál és retteg pánikszerűen a fürdéstől. Ez is kérdésem hogy mit tehetek ilyen kicsi babánál e téren. Illetve, hogy hogy egyen mindig ugyanabban az időben, ha elalszik örülök, hogy pihen nem szeetném felébreszteni.

este fél nyolc és 20:30 21: óra körül ingadozunk.... úgy tudom, jó egy óra ingadozáson belül maradni, de hogyan???

2008. júl. 16. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy fürdesd egy időpontban mindig, az óra nem szalad el. Essen ez evés előttre, vagy evés utánra. Nekem ez így telt két hónapig. Aztán szépen beállt az időpont és napközben alkalmazódtak ahhoz az evések is, így most már fürcsi után evés, és alvás. Ha utána fürdeted, fél órát várj azért, hogy megülepedjen a tej. Majd napközben igazítsd fokozatosan két három óránként úgy az evést, hogy pont kijöjjön az utolsó fürdés utánra. Én igény szerint szoptatok, de 2-3-4 óránként. Nekem bevált ez. Este 8kor már alszik reggelig. Fürdetés előtt mindig az udvaron vagyunk! Sok szerencsét!!!!
2008. júl. 16. 22:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Adj időt magatoknak! Én is ebben a cipőben jártam mint ti, hogy mind próbáltam beállítani egy rendszert a baba programjába, de még ilyen korán nem lehet. Legalábbis ez az én tapasztalatom és most úgy néz ki, hogy nem csináltuk rosszul mert most 3 hónapos és szinte teljesen kialakult lassan, de szépen a napi programunk. Igény szerint szoptattam és szoptatok, a babát soha nem költöttük vagy költjük fel enni.

Az esti fürdés mindig szopi előtt van, és így kialakult szépen, hogy este 8 után (ez még most is szokszor ingadozik fél 9-9 között, sőt nagy ritkán 9.15-30 is, de próbáljuk tartani a fél 9et) fürdés, szopi, alvás. Nagyon jól működik.

Az első hónapban ez nem nagyon jött össze. Olyan is volt, hogy este elaludt a baba 6kor és vártuk, hogy 9 körül fürdessük meg, aztán felébredt 12kor. Máskor 11kor, kétszer fürdettük meg ilyen későn, többször nem. Inkább olyankor nem fürdettünk. Még nem koszolódnak annyira, egyszer-étszer kimarad a fürdi nem akkora gond.

Aztán lassan kezdett kialakulni, két hónaposan már siznte percre pontosan be tudtuk tartani és most is sikerülne ha vendégek miatt, vagy levegőztetés miatt nem húzódna a program. De ez még belefér. Nyugodt babánk van és átalussza az éjszakát.

Ne idegeskedj, kialakul :-)

2008. júl. 16. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam ég csak 16 napos.Az idő nálunk is kb úgy ingadozik,mint nálatok,így abban nem tudok mit javasolni.Az elöttem válaszolk már megtették úgyis.Viszont ő is utálta a fürdést,végigsírta eleinte.Pár napja ráálltunk arra,hogy eszik mikor felébred,majd picit nézelődik,büfizik.Kb fél óra múlva fürdés.Azóta egy hangja sincs szinte fürdés közben.A legfőbb elfoglaltsága az,hogy bele tudjon kortyolni a vízbe.:)Persze ezt nem hagyjuk.A vizes kezét próbálja utánna szopogatni,néha cuppog is nagyokat ha a szájához sikeül vele érnie.Fürdés után újra nézelődik picit,majdismét eszik és máralszik is.Egy próbát megér szerintem ez,hátha nálatok is beválik.Éhesen csak sírás volt nálunk is.
2008. júl. 17. 05:38
 4/5 anonim ***** válasza:

2ik válaszadó vagyok, elfelejtettem írni, hogy kezdetben a mi babánk is sírt fürdikor. Aztán ez kimaradt magától. Azt hiszem azért mert már nem volt annyira éhes előtte. Én fürdés előtt legalább egy órával megetetem, de próbálom úgy, hogy ha lehet ez legyen két óra. De soha nem közvetlen fürdés előtt mert visszabukhatja.

Amúgy egy ideje az esti fürdés tiszta buli. Zenét teszünk, régi magyar bulis slágereket (Neoton, Hungária, Napoleaon B, Koncz Zsuzsa, stb) és amikor feltesszük az öltöztetőre bekapcsoljuk a zenét. Fürdi, masszázs alatt végig buli van, aztán szopi alatt csend és félhomáy.

Működik. Ja és soha nem idegeskedünk semmiért. Olyankor teljes a nyugalom.

Jó babázást, sok sikert!

2008. júl. 17. 08:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia. Az én lányom 8 hetes. Az első időben nekünk is ingadozott össze-vissza a fürdetés, sokat idegeskedtem miatta. Aztán most már úgy osztom be az időt, hogy ne éhesen menjünk fürdeni (mert akkor üvöltés van, nem is lehet másként), hogy előtte kb. 1-1,5 órával adok enni neki valamennyit, hogy kibírja a fürcsiig és az utolsó etetésig azért a 2 óra elteljen (attól sűrűbben nem akarom etetni, mert nem hiszem, hogy megemésztette már a kaját). De a lényeg, hogy most már nem idegeskedek és így kezd el működni. Hidd el, ha látja rajtad a baba, hogy nyugodt vagy, akkor sokkal könnyebb bánni vele (ez mindenre érvényes). Eleinte ordított nekünk is fürdés közben. De mióta látja, hogy anya, apa nevet, beszél hozzá és még ráadásul jó meleg vízben huncutkodni is lehet, azóta imádja a fürcsit. Csikizzük, simizzük, pacsáljuk közben és nagyon élvezi. Törölközésnél is csiklandozom és hatalmasakat mosolyog. Lassan eljön az az idő, amikor már sikítozni is fog, ezt várom nagyon. Amit az egyik válaszoló írt, hogy zenét hallgatnak, szerintem nagyon jó ötlet, én is kipróbálom! Szóval csak nyugodtan, minden be fog állni! Sok szerencsét. 8 hetes kislány anyukája.
2008. júl. 17. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!