Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves lesz a babám, amikor...

1 éves lesz a babám, amikor vissza kell mennem dolgozni. Bébiszitter, magánbölcsi, csana, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Előre is iszonyat lelkiismeretfurdalásom van, de muszáj mennem... ilyen helyzetben a legjobbat szeretném a kicsimnek, tapasztalatokat várnék, meséljetek kérlek! Heti 3 nap kell dolgoznom, a maradék 4 napon otthon lennék.

Köszönöm!

2014. jan. 10. 07:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az építő jellegű hozzászólásokat.

"Kedves" 2. hozzászóló: azt hiszem az égvilágon senkinek nem tartozom magyarázattal a helyzetem miatt, így alakult az életünk, mennem kell. A rugalmasság jelen van sok munkahelyen, ám ott van mellette az is, hogy bármikor, bármilyen pitiáner kamu indokkal kirúghatják az embert, ezt szeretném elkerülni.

Én is inkább a magánbölcsőde felé hajlok, a bébiszitter csak azért jött szóba, mert 3 napra kellene elhelyezni a lányomat, nem tudom mennyire rugalmasak ezek az intézmények ilyen téren.

2014. jan. 10. 11:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem egy éves volt, mikor jött a tesója, így néhány órára kellett keresnünk vmi megoldást a kezdeti időkben. Magánbölcsibe, családi napközibe nem vették be, mert még nem járt és ilyen piciként egy teljes gondozót lefoglal. Bölcsibe én nem irathattam, mert itthon voltam a másikkal. Mindenhol a bébiszittert javasolták, aki egyszemélyben csak rá figyel és az ő korában a kötődés sem mindegy. Lelkiismeret-furdalásod ne legyen, a nyugati országok közül nálunk van ilyen szoc. rendszer, hogy itthon maradhatunk a babáinkkal,igaz nem fizetik meg túlságosan, de legalább választásos. Máshol a baba 3 hónapos korában vissza kell menni...

Számold ki a bébiszitter lehetőséget, ha rendszeres időközönként akkor talán 7-800 ft-ért elvállalják (nekünk vidéken 800 ft volt és ő ment a nénihez). Viszont délelőtt még aludt volna a babám, így mi abbahagytuk és itthon van velem mindkettő, mert "aludni itthon is tud, és fizetni sem kell érte".

2014. jan. 10. 11:48
 13/14 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Elfelejtettem, hogy ebben a korban annyira fogékonyag a betegségekre (fogzás miatt is), hogy a közösségbe járáskor minden második héten fogsz csak menni dolgozni (ha te maradsz otthon vele betegségkor). Ezért is jó a bébiszitter, a gyerek imádná a közösséget és jót is tesz neki, de nem egy éves korban.
2014. jan. 10. 11:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Igaza van a betegségekről és a táppénzről az utolsó hozzászólónak.

Nekem júliusban lesz 2 éves a fiam, de októberben kezdi majd a bölcsit rendesen, szeptemberben beszoktatom, mert anyukám akkor megy nyugdíjba és ha beteg lesz, az esetek nagy részében ő lesz majd vele.

Simán kirúghatnak bármilyen indokkal.

Én a babaprojektet is megbeszéltem a főnökömmel, mert amikor felvettek, megegyeztünk, hogy 2 évig nem megyek el, nem akkor szóltam amikor már terhes voltam, a munkakörömben sem dolgozhattam tovább állapotosan.

Most is beszélek vele, hogy hogy lenne jobb: tesó most legyen vagy 2-3 év múlva. Olyan munkahelyem van, amit imádok és ha ehhez bizonyos mértékben alkalmazkodnom kell és nem lemondanom, akkor ez így a helyes.

2014. jan. 10. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!